Cookie- og Privatlivspolitik

Downton Abbey: En ny æra

Tilladt for alle
Filmen har en let grundstemning og er fortalt i et roligt tempo. Den indeholder enkelte triste scener, hvor hovedkaraktererne kommer i let følelsesmæssig affekt. Da de triste scener er relativt kortvarige og har positive forløsninger, vurderes filmen til ikke at kunne virke skræmmende på de yngste børn.

Se mere på medierådet.dk
19.05.2022
| |
2 timer 5 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Downton Abbey: A New Era
|
Versioner: se alle
2D, Galla, Babybio, Seniorbio, Strikkebio
|
Downton Abbey: En ny æra plakat

Storfilmen 'Downton Abbey: En ny æra' er efterfølgeren til Downton Abbey fra 2019, der bygger på den populære tv-serie af samme navn.

Vi vender endnu engang tilbage til det storslåede gods, hvor Grev Robert, Lady Mary og resten af Crawley-familien denne gang chokeres af Enkegrevinden af Granthams mystiske fortid. Hun har nemlig arvet en villa i Sydfrankrig fra en gammel bekendt, som de aldrig har hørt om før.

Samtidig bliver familien kontaktet af en filminstruktør, som gerne vil benytte Downton Abbey som kulisse i sin nyeste film. Da godsets tag har brug for en kærlig hånd, takker familien ja til tilbuddet og den medfølgende kompensation.

Mens de mest film-skeptiske beboere på Downton Abbey drager mod Sydfrankrig for at besøge familiens nye villa, får de tilbageværende Crawley-familiemedlemmer og deres tjenestefolk en helt unik mulighed for at overvære, hvordan filmmediet fungerer i dets spæde start.

'Downton Abbey: En ny æra' er instrueret af manden bag My Week with Marilyn og skrevet af skaberen bag tv-serien og den første film, Lord Julian Fellowes. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (67 votes)
4.6
3.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Hyggefaktoren er høj i den nyeste filmversion af den populære tv-serie. Det samme kan desværre ikke siges om ambitionsniveauet." (Thomas Brunstrøm)

 • Børsen

  "Med den positive ånd, som altid har kendetegnet 'Downton Abbey', forlader vi tilfredse og lidt vemodige Crawley-familien og deres ansatte. Et farvel, der på trods af en fornøjelig rejse, også er på tide. Nu kan der ikke koges mere smagfuld suppe på den idé." (Michael Solgaard)

 • Dagbladenes Bureau

  "Den tids store problemer og omvæltninger kædes ubesværet sammen med vor tid, og det er meningsfuldt, tankevækkende vedkommende og voldsomt underholdende. [...] Der findes mange slags tårer, som udløses af mange slags faktorer. Denne film får frydefuldt dem alle til at trille!" (Helle Sihm)

 • Filmmagasinet Ekko

  "Uden at løfte sløret for slutningen fremstår 'Downton Abbey: En ny æra' som en følelsesladet afsked med et epokegørende kostumedrama, som fremtidige genrefæller vil blive sammenlignet med. Persongalleriet er stadig uimodståeligt. Men det er svært at se behovet for endnu en opfølger til fortsættelsen af en populær, afsluttet tv-serie." (Kjartan Hansen)

 • Jyllands-Posten

  "[Filmen, red.] føles i den grad som en afslutning. Og det er heldigvis – hvis jeg har ret i mine antagelser – en værdig en af slagsen, som Julian Fellowes, manuskriptforfatter til både serien og filmene, diverterer med. For 'Downton Abbey: En ny æra' er præcis lige så velfortalt, sprudlende og fuldkommen gammeldags, som fortællingerne om den ærværdige familie og deres forgreninger er kendt for at være det." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Efter seks uopslideligt populære sæsoner som tv-serie skal der rundes af med en spillefilm med undertitlen 'En ny æra'. [...] Ovenikøbet en ganske underholdende en af slagsen, som man trods projektets unægtelig noget indforståede karakter godt kan hygge sig med uden at være edsvoren fan." (Kim Skotte)

 • Soundvenue

  "Hvis du er fan af serien – og det var jeg faktisk, så du skal virkelig være fan – og bare trænger til et kram og en lunken kop te i selskab med dine gamle venner, så tager man jo ikke ligefrem skade af at tage en tur i biffen og drømme sig væk i en problemfri verden." (Freja Dam)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Johannes

Der er klart, og mærkværdigt nok, nogle referencer til musicalen "Singin' in the Rain". Filmen virkede en smule tungere i historien; måske fordi der var så mange løse ender der der skulle samles, samtidig med der også skulle fortælles en ny historie. Savnede dog nogle flere af de spydige humoristiske kommentarer; især de små kontroverser mellem Violet Crawley og Isobel Merton. Hvad Miss Denker lavede i filmen forstår jeg ikke helt. Den rolle virkede ret overflødig. Filmen kan til tider virke en smule mindre lige ud ad landevejen, end både serien og den første film. Det gør den ikke dårligere, blot lidt mere krævende end tidligere.

Jesper

Vi får heldigvis rundet historien af denne gang, for nu kan der ikke koges mere suppe på det univers. Det er en hyggelig film og heldigvis mindre fjollet end den forrige. Men stor filmkunst er det ikke. Glad for at jeg fik set den, men nu er det slut.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.