Cookie- og Privatlivspolitik

Dogtooth

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
24.02.2011
| |
1 time 36 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Kynodontas
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning
|

I 'Dogtooth' bor en familie i et hus, der er omringet af en stor mur. Ingen af familiens tre børn har nogensinde forladt grunden, overbeviste om at de vil dø af luftmangel.

Forældrene opdrager, underholder og motionerer dem efter deres egne perverterede regler og afskærmer dem totalt fra omverdenen. I denne familiekennel virker katte dødsensfarlige. fly på himlen forveksles med legetøj, og at promiskuøs er en gulvbelægning.

Kun én fremmed har adgang til familien, den sky Christina, der arbejder som sikkerhedsvagt i farens virksomhed, og han arrangerer hendes besøg i huset for at opfylde sønnens seksuelle behov.

Christina indleder et yderst specielt venskab med den ældste datter, der nu for første gang nærer et ønske om at forlade hjemmet.

'Dogtooth' er en sort komedie fra Grækenland, som vandt Un Certain Regard-prisen i Cannes.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (52 votes)
3.8
3.8

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... en hul og kunstig provokation. ... dens originalitet er så tilstræbt og demonstrativ, at fascinationen må afløses af heftig irritation. Man skal kun se denne opvisning i skabagtighed, hvis man virkelig trænger til at hade en film." (Ebbe Iversen) ()

 • Ekstra Bladet

  "... en af de mest foruroligende og fascinerende film, jeg længe har set. Mesterligt skruet sammen på sine egne sære præmisser." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "... instruktøren kan glæde sig over at have skabt et værk, der bringer hans navn frem i forreste række af vor tids bemærkelsesværdige europæiske instruktører. " (Frederikke Leth) ()

 • Politiken

  "... en foruroligende fortælling, som er mesterligt fortalt." (Sophie Engberg Sonne) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Misforstået overbeskyttelse af sine børn. Eller et billede på et totalitært samfund som eksempelvis Nordkorea. Eller måske bare en mega grovkornet sort satire. Man kan også se den som en ekstrem alternativ coming-of-age film. Man kan lægge mange ting i filmen, men alligevel havde jeg forventet mere. Nok fordi jeg havde håbet på en historie med lige så meget originalitet og gode pointer om samfundet som i den senere The Lobster fra 2015.

Der er dog rigeligt at nyde af syrede scener i Dogtooth. De tre "børns" underlige lege i haven er som surrealistisk absurd teater. Man glemmer heller aldrig billederne af den farlige kats "angreb" på sønnen, eller da storesøsteren bruger en håndvægt som hjælp til at gøre sig klar til de voksnes rækker. Ew!

Lisa De Niro

Da jeg skulle bedømme den, sad jeg og overvejede nøje, om jeg egentlig synes, det er en god film. Det er længe siden, jeg så den (i forb. med Oscar-uddeling), men det er én af den slags film, man ikke kan ryste af sig. Den kryber under huden og bliver fastnaglet i hukommelsen.

Om det er fordi, den er ultimativt provokerende eller fordi den sår et frø og man tænker videre over, hvor meget skade nogle forældre kan gøre på deres børn, selvom deres hensigt er at skåne og beskytte dem, men det virker modsat og børnene bliver selvdestruktive.

Hvorom alting er, så gør den indtryk!

Ulrik

Langt væk fra al main stream og tiltider klam, men Oscar værdig!

Natasha

HOLD DIG VÆK, DEN ER BARE UBEHAGELIG!!

Julieuser/397515

Lyder som et spændende plot...Får mig til at tænke på filmen "Bad Boy Bubby", om en mand der var spærret inde i 30 år og lige pludslig lukkes ud i virkeligheden...

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.