Cookie- og Privatlivspolitik

Døden på Nilen

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en dramatisk og til tider spændingsmættet grundstemning. Den indeholder scener med lettere voldsomt indhold så som krigshandlinger med eksplosioner, mord og mordforsøg, karakterer med blodige sår, folk i slåskamp og glimt af døde personer. Da de dramatiske sekvenser er af kortere varighed og det voldsomme ikke er udpenslet fremstillet vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
10.02.2022
| |
2 timer 7 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Death on the Nile
|
Versioner: se alle
2D, 70mm, Babybio, Seniorbio
|
Døden på Nilen plakat

Filmen 'Døden på Nilen' er en opfølger til mysteret i Mordet i Orientekspressen fra 2017. Nu vender mesterdetektiven Hercule Poirot tilbage, hvor en ny drabelig gåde venter på at blive løst.

Det er dog i udgangspunktet slet ikke meningen, at den småexcentriske Poirot skal kaste sig over en ny sag. Han er derimod i Egypten for at nyde en ferie, hvor han inviteres med på en luksuriøs tur på Nilen.

Ombord på skibet møder han nu en række både gamle og nye bekendtskaber, der alle pludselig står som værende mistænkte, da et mord finder sted. Det er nu op til den geniale detektiv at optrevle endnu en drabssag.

'Døden på Nilen' er som sin forgænger instrueret af Kenneth Branagh, der ligeledes igen spiller Poirot med det legendariske overskæg.

Krimidramaet er som sin forgænger baseret på Agatha Christies bog af samme navn - på engelsk 'Death on the Nile' - fra 1937. Den ikoniske krimiforfatters værker er blevet filmatiseret adskillige gange, bl.a. også med En af os er morderen, 4.50 fra Paddington og Anklagerens vidne. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (55 votes)
3.8
3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Agatha Christie-filmatisering er som et jævnt afsnit af »Barnaby« bare med pænere kulisser." (Thomas Brunstrøm)

 • Dagbladenes Bureau

  "Kenneth Branagh (iscene)sætter sig selv for voldsomt i centrum af sin klassiske Agatha Christie-filmatisering." (Helle Sihm)

 • Filmmagasinet Ekko

  "[...] historien er elendigt fortalt. For omstændelig, for lang og for kedelig." (Bo Tao Michaëlis)

 • Jyllands-Posten

  "Agatha Christies historie bliver aldrig gammel, men Kenneth Branagh har drejet en kunstig og sløj anakronisme over mordgåden." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Ved at skrue ned for den lille detektivs excentriske sider og give ham en ny forhistorie får Kenneth Branaghs nyindspilning af 'Døden på Nilen' sin egen berettigelse." (Søren Vinterberg)

 • Soundvenue

  "Den nye udgave af 'Døden på Nilen' er markant bedre end Branaghs forrige Poirot-film. En whodunit af format i en ny og lækker indpakning." (Kasper Løvborg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Troels

Mysteriet er som altid eminent, men fortællingen bliver lidt for lang. Der kunne uden problemer være skåret 25 minutter af filmen. Det ændre dog ikke ved, at skuespillet er fantastisk og jeg var i godt selskab hele filmen igennem.

S. Rico

Filmen har et temmelig kunstigt overbelyst look, der gør at man ikke ét øjeblik tror på, at båden rent faktisk befinder sig på Nilen. Hvis man er i stand til at ignorere dette, eller bare vænne sine øjne til det særlige look, så er der faktisk ganske fin fredagsunderholdning i vente.

Man introduceres stille og roligt til persongalleriet over en times tid, før der begynder at ske noget. Det kan måske være en dealbreaker for nogen, hvis man kun sidder og venter utålmodigt på krimiplottet. Derfor kan det pudsigt nok være en fordel at kende historien på forhånd. For så kan man i stedet nyde de små detaljer i de enkeltes karakteropbygning, og den måde som der lægges små falske spor ud.

Kenneth Branagh’s version af Hercule Poirot er gjort herlig menneskelig, hvilket er noget af det bedste ved de to nye Agatha Christie film. Håber der kommer flere. 3½ stjerner.

Johnny Christian

Så kan vi endelig glæde os til en ny 70mm film i DK - denne gang "Døden på Nilen" Det er dog påfaldende at vi kun får 1 kopi da der er trukket mindst 32 kopier i 70mm og de ikke ser ud til at være programsat alle sammen. Vi er nu oppe på 3 danske biografer som kan vise 70mm film - Imperial Bio, Gentofte Kino og Malling Bio. se endvidere https://www.biografinfo.dk/cm3/

Thomas

Ha!, kan se at du bruger Laura's billede ;-)

Johnny Christian

Bliver spændende at se 2. Agatha Christie filmatisering fra hr. Branagh. Optages på 65mm negativ, hvilket forhåbentlig sikrer vi får en 70mm kopi til Danmark.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.