Cookie- og Privatlivspolitik

Doctor Strange

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en actionpræget grundstemning. Den indeholder en lang række voldsomme scener med drabelige kampe, biluheld, mennesker der slås ihjel på brutal vis og operationer på alvorligt tilskadekomne personer. Da filmen imidlertid foregår inden for rammerne af et urealistisk superhelte-univers og da de voldelige scener ikke er særligt blodige eller udpenslede, vurderes det, at den kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
28.10.2016
| |
1 time 55 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Doctor Strange
|
Versioner: se alle
3D, 2D, IMAX 3D, Babybio 2D
|

Superheltefilmen 'Doctor Strange' handler om den dygtige og arrogante neurokirurg Stephen Strange, der er impliceret i et biluheld.

Ulykken medfører svære skader på hans hænder, og ingen læge ser ud til at kunne hjælpe, så i desperation søger han andre og mere alternative veje for at blive helbredt.

Rejsen bringer ham til et mystisk tempel i Katmandu, hvor mødet med den åndelige verden åbner sig op og giver ham indsigt i magi og mysticisme. Desværre er andre og mere ondsindede troldmænd i færd med at planlægge at overtage verdensherredømmet.

'Doctor Strange' er baseret på Marvel Comics' tegneserie af samme navn om superhelten, der modsat de fleste af hans kolleger, opererer i en parallel, spirituel verden. Troldmanden blev skabt i 1963 af Steve Ditko, og selvom han aldrig har været blandt Marvels mest populære helte, har Strange formået at holde skansen i 53 år.

Benedict Cumberbatch er - med sin aristokratiske udstråling - det helt rette valg til rollen, og som hhv. hans lærermester The Ancient One og hans fjende Kaecilius ses Tilda Swinton og Mads Mikkelsen. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (2786 votes)
4.9
4.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "I hvert fald giver jeg topkarakter til en født klassiker i sin genre. Lad os bare kalde den for superheltefilmenes 'Citizen Kane'." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "... den er både vild, spændende, flot og har dybde. Især manuskript og valget af skuespillere gør, at opbygningen af historien og karaktererne giver fortællingen en underlig troværdighed, selv i virvaret af urealistiske scenarier." (Michael Lind)

 • Filmland P1

  "Det er glimrende at sætte en dygtig skuespiller som Benedict Cumberbatch til at spille Stephen Strange." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Filmen er flot og kreativt koreograferet af en grænsesprængende artistisk fantasi, der stimuleres af filmens tegneserieunivers med utallige flyvske, apokalyptiske opgør [...] Men det bliver for ensformigt i længden." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Hvis man i strømmen af ærkeamerikanske Avengers-filmatiseringer har savnet lidt østlig kampsport og meditativ verdensanskuelse, er tiden nu inde til at få savnet afhjulpet." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Det er en smuk og højdramatisk film, som også er sjov og romantisk [...] Der bliver brugt en hel time på Stephens historie, før han bliver til Doctor Strange. Derfor føles forvandlingen mere vigtig og virkelig, da den sker." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Søsuser/807738

Mads Mikkelsen er så god rollen

Nick

En af de bedste marvelfilm. Gennemført genial film.

Maggie Smith

En speciel film, som jeg så på vej til USA i 2017. En film fyldt med mystik og godt skuespil. Plottet fangede mig dog aldrig.

Elina

Anderledes Marvel film, men fantastisk, fed opsætning med gode effekter. Spænding hele vejen igennem!

Benjamin

Filmen udspiller sig blandt Mange vilde og flotte CGI effekter, hvilket gør filmen både flot og enestående, da sådanne effekter næsten ikke er set siden The Matrix.

Kim

Det er en okay film, men .. effekterne tager for meget over, mit første indtryg var, spændende.. men, efterhånden som du kommer længere ind i filmen, er det mere en "se alle de effekter vi kan lave" -film, men som først skrevet, okay, dog en lidt for meget "wow" -film, så den bliver både langtrukken og alt for overvældende med effekterne, til det er en jeg vil se igen.

Line Fallesen Nielse

Da vi gik ind til denne film var vi ikke sikre på hvad vi skulle forvente os, ud over at Marvels som regel leverer vel udførste film, men både mig og min man elskede denne film.

Rasmus/Musen

Tjah, jeg plejede at være meget vild med Marvel's univers engang. Men tiderne ændrer sig nu også hele tiden, så det er snart svært at sige, hvem man nu bedst kan lide (Selvom jeg personligt er mere interresseret i DC's filmverden lige for tiden).

Film som AVENGERS og især meget Guardians of The Galaxy var virkelig gode, (synes jeg, GROOT! :D). De leverede alt det, som man lige kunne ønske sig af både underholdning og humor.

Nu er vi lige kommet lidt længere frem i studiets proces, og har her filmen Doctor Strange fra sidste år.
Doctor Strange er på mange måder et godt skridt fra Marvel af. Den leverer helt klart noget nyt til universet i form af en verden, hvor alting kan vendes og drejes igennem magi. Det lyder måske lidt "mystisk"- men det giver helt klart mening, når man ser filmen(Det lover jeg, ;-)). Somme bliver det dog også lidt FOR meget af alt det mystik, fordi det hele tiden kommer tilbage igen og igen i filmen.

Ellers er der altid en handling i film, som i denne føltes lidt svær at forstå (Somme tider). Men det er selvfølgelig også lidt Marvel's egen måde at præsentere en ny karakter til universet på. Faktisk, så får hovedkarakteren også en ordentlig præsentation, sådan så man kommer til at forstå dens udvikling igennem resten af filmen. Det synes jeg giver tommel op for filmen.

Generelt er det en god film fra Marvel af (I hvert fald bedre end mange andre, efter min mening). Jeg kan lide mange af karaktererne, meget god visuel lavet (Bare det giver mening næste gang) og det er en rimelig okay god handling i sidste ende(Egentlig).

Jeg venter i hvert fald spændt på at se, hvad Marvel-studiet har af overraskelser ude i fremtiden. Tjaah, måske de faktisk overrasker, måske ikke. Det må kun tiden(Og magien,;-)) vise os nu.

Wayne

Er en anderledes figur i Marvel universet. Han blander sig sjældent med de andre helte.

Men enkelte gange har han kæmpet sammen med Avengers, og lur mig om det ikke sker i Infinity War...

Rasmus/Musen

-Det sker nok helt sikkert en dag derude, at vores helt i denne film må slå sig sammen med en endnu større alliance for at rede universet i sidste ende.

Han er dog også noget af en speciel karakter for sig selv, det må man nok også sige.
;-)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.