Cookie- og Privatlivspolitik

Diplomati

Tilladt for børn over 11 år
Filmen, der er fortalt i et roligt tempo, rummer enkelte krigsscener med likvideringer og skududvekslinger. I en scene henrettes tre modstandsfolk koldblodigt. I en anden, kortvarig scene skydes en tysk soldat i hovedet. Der klippes imidlertid hurtigt væk fra volden i disse scener, som ikke er blodigt udpenslede. Filmen vurderes derfor kun at ville kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
16.10.2014
| |
1 time 28 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Diplomatie
|

Filmen 'Diplomati' foregår om natten, den 25. august 1944, hvor Tysklands militære guvernør i Paris, Dietrich von Choltitz, får besøg af den svenske generalkonsul Raoul Nordling.

Årsagen til det uventede visit er Adolf Hitlers direkte ordre om at jævne byen med jorden, før de allierede styrker tilbageerobrer Frankrigs hovedstad. Nordling lægger ikke skjul på sin agenda, og samtalen udvikler sig til et diplomatisk maraton, der skal redde Paris fra den totale ødelæggelse.

Mødet mellem de to historiske personager er i princippet et kammerspil, men Volker Schlöndorffs (Bliktrommen) filmatisering af Cyril Gelys skuespil føles alligevel ikke som filmet teater. Selvom kameraet bruger mest tid på den altafgørende diskussion mellem Choltitz og Nordling, bevæger det sig også udenfor rummets fire vægge for at møde andre personer, der fik indflydelse på den skæbnesvangre nat.

Niels Arestrup spiller Dietrich von Choltitz, imens Nordling portrætteres af André Dussollier. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (9 votes)
3.9
3.8

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Diplomati' er et stramt komponeret kammerspil på bare halvanden time båret oppe af to fremragende skuespillere, der til det sidste holder os hen i spænding - til trods for, at vi jo i sagens natur ved, at Paris fik lov til at forblive Paris. Det er er lidt af en præstation." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Er man historisk interesseret, vil man sætte pris på grundigheden. Er man frankofil, vil man være glad for, at Paris stadig står. Er man ingen af delene, er det hele lidt tørt." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "Kun glimtvis leverer 'Diplomati' indblik i krigens sindssyge og forskruede indre logik, og decideret gribende bliver dette stykke filmet teater aldrig." (Jacob Ørsted)

 • Filmland P1

  "Som kammerspil har 'Diplomati' ikke det store filmiske sus, en storfilm kunne skabe. Og den undgår kun lige med nød og næppe at være et stykke sterilt filmet teater. Men den har overraskelserne og det skarpe perspektiv [...]." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Instruktøren Volker Schlöndorff er ikke nogen markant kunstner, men en driftsikker instruktør. Her har han præsteret en film, hvor hvert øjeblik er et besættende drama." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Dialogen er elegant, dilemmaerne nervepirrende, spændingen intens og motiverne komplekse. Arestrup og Dussolier er fremragende, og på trods af kammerspillets lidt indelukkede atmosfære demonstrerer den 75-årige Schlöndorff sikker hånd hele vejen." (Kim Skotte)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.