Cookie- og Privatlivspolitik

Diktatoren

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
16.05.2012
| |
1 time 24 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Dictator
|

Filmen 'Diktatoren' er en ny komedie med Sacha Baron Cohen, der er kendt fra filmene Borat og Bruno.

Dette er historien om den heltemodige diktator Admiral General Aladeen (Sacha Baron Cohen), som sætter sit liv på spil for at sikre, at hans elskede land Wadiya aldrig får indført demokrati.

Det bringer ham til USA, hvor han bl.a. skal deltage i en parade, bo på luksushotel og have sex med Megan Fox!

Hvis man er til method acting, er der ingen vej uden om Sacha Baron Cohen. Hans indlevelse i komiske roller som Ali G, Borat og Brüno er uovertruffen, og med hans nye diktatorrolle vil han igen udstille den vestlige verdens (navnlig USA's) syn på andre nationaliteter.

Den dokumentariske stil er lagt på hylden til fordel for en stjernebesat rolleliste bestående af bl.a. Anna Faris, John C. Reilly og Ben Kingsley.

Filmen er inspireret af bestselleren 'Zabibah and The King', der er skrevet af den afdøde irakiske diktator Saddam Hussein, og instruktøren Larry Charles er Cohens faste samarbejdspartner fra 'Borat' (2006) og 'Brüno' (2009).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (548 votes)
4.2
3.5

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Overgangen fra mockumentary til fiktionsfilm er lidt af en hård landing for Cohen. 'Diktatoren' er ikke nogen dårlig film, men der må findes temaer, hvor Cohen kan ramme mere plet med sine satiriske søgemissiler." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Det er bestemt ikke alle de pinlige situationer og den (lidt rutineprægede) overskridelse af almindelig god smag, der er lige morsomme. Men Sacha Cohens overblik og tro på egen idé vender alligevel et truende nederlag til lille sejr." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "... der er absolut ikke blødt op på den ramsaltede humor... Højdepunktet er utvivlsomt en stor brandtale til det amerikanske folk, som er samfundssatire af den mest ætsende slags... " (Peter Albrechtsen)

 • Jyllands-Posten

  "Filmen er ret plat, men har sine sjove øjeblikke, selv om grinet har det med at størkne." (Johs. H. Christensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Simon

Den har sine øjeblikke, ellers bliver den langtrukket. Men sjov er den.

Nikolaj

På forhånd lød den interessant, men der er nu ikke rigtigt noget ved at se den.

Nikolaj

Fiktion er en genre jeg ikke synes Sacha Baron Cohen lykkes med i "Diktatoren". Den har sine små sjove øjeblikke, men man mangler den lårklaskende effekt der henholdsvis var i "Borat" og "Brüno"! Filmen bliver langtrukken og bliver aldrig for alvor sjov!

Pernilleuser/965269

lidt sjov, men mest plat.

Marilyn

Det var da godt nok en skod oplevelse. og traileren lyver.

Helle

Jeg har ikke personligt været vild med de andre film som Cohen har lavet, men med denne var jeg med hele vejen. Jeg synes den var så gennemført og selvom humoren var plat til tider, er det lige det der tiltaler mig. Jeg elsker at der bliver taget så tykt pis på Amerika, da det som regel er dem der fremstilles som de overlegne, og det er sjovt at se hvordan de samtidig lykkes dem at tage pis på det at der diktatorer tilbage i verden.

Wayne

Sacha Baron Cohen?

For jeg kunne næsten have sværget på at det var Adam Sandler.

Det er ihvertfald snarere Sandler humor, end typisk Cohen. Og det er lidt synd - der mangler lidt af den gale kamp mod det pæne samfund. Og det ender bare som en komedie, med mange sjove påfund. Men helt uden den geniale tone som ellers er typisk for Cohen. Desværre.

FilmFaxuser/1051580

Så skal jeg starte med at tilstå, bare én ting ved denne film, så er det, at den er et mislykket comeback med Sacha Baron Cohen. Det har gået gevaldigt ned for hans spillefilm, siden 'Borat', og det ser ikke ud til, at det overhovedet vil komme op på det korrekte plan, igen. "Var det en komediefilm? Ej, det troede jeg ikke." Ja, det (dumme) spørgsmål stillede jeg, efter filmen. Jeg blev vildt skuffet over nærmest det hele ved denne film, men jeg blev nok mest skuffet over konceptet og det klamme og kiksede brug af humor. Jeg må da tilstå at humor er en svær genre, og så er den som altid svær at anmelde, da man især ikke kan gå i dybde med det sjove, uden at spoile de bedste steder. Men uanset om man er til humor eller ej, så har 'Diktatoren' en del problemer. Sacha Baron Cohen, er alt i alt en herlig og ucharmerende (på den gode måde) person, og nok én af de allerbedste under det platte tag, desværre kan det endnu engang ikke skjules at han rent faktisk kan gå hen og blive så irriterende, at man efter noget tid, faktisk ikke orker hverken at se eller høre på ham (kritisk ment). Faktisk er det alle i rollerne i filmen, der er så klichefyldt tegnet op, at man faktisk kan gå hen og hade dem, bl.a. fordi de bare bekræfter de fordomme vi har mod de stereotyper de repræsentere undervejs. Der er faktisk også noget helt galt med historien. Det første stykke tid, virker historien nem at forstå, ganske fint gennemtænkt og til tider original, men der går ikke lang tid, før den tager en så uheldig og kikset drejning, at historien til sidst ender med at ligne/minde om et koncept vi har set i andre komediefilm, og et plot der pludseligt har mistet sin egentlige mening.

'Diktatoren' er plastret til med skuespillere der ellers plejer at være dygtige under den samme genre, og som jeg ved har komisk timing (især når vi snakker om Sacha Baron Cohen og Anna Faris). Desværre blev det kun til så små grin, at jeg ikke engang ved hvad var sjovt i filmen (hvilket er en stor og vigtig ting for mig at huske på, når jeg ser en komediefilm). Filmen ender med at blive plat (på det alt for høje plan, i forhold til sin form) og handlingsmæssigt for plump og bøvet, hvor den ellers kunne have været sjov og genial som f.eks. 'Borat' der er og bliver en af Cohen' sjoveste film til dato. 'The Dictator' får to stjerner, filmen mangler i helhed alt, især den samme charme fra sin genre og som den tideligere har haft - ellers er det nok bare mig, der er ved at blive lidt træt af (platte) komediefilm. Kan KUN anbefales til de ret høje fans af den rapkæftede mand og dem der elsker alle hans andre film. Til alle jer andre: Hold jer væk fra den, medmindre i vil sidde og spilde jeres tid, på noget der både er hurtigt glemt, og der endda er så ringe at man faktisk får lyst til at holde en LANG pause fra komediefilm!

- Skrevet af: Rasmus

Roseuser/750239

Syntes virkelig denne film er genial! Jeg var med min kæreste inde og se den og han er indvandrer og han grinte mere at alle de racistiske kommentarer end nogen anden i hele biografen! Den er virkelig fed og ikke stødende på nogen måde med mindre man er mega nærtagende!!:-)

Movie-fanatic

Om igen Sacha!!!!! Jeg grinede og smilede, men alt i alt, krummede jeg nok mest tæer!!!!!!

Det kan gøres meget sjovere og mindre ydmygende overfor den etniske målgruppe, han vælger at udleverer denne gang!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.