Cookie- og Privatlivspolitik

Diktatoren

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
16.05.2012
| |
1 time 24 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Dictator
|

Filmen 'Diktatoren' er en ny komedie med Sacha Baron Cohen, der er kendt fra filmene Borat og Bruno.

Dette er historien om den heltemodige diktator Admiral General Aladeen (Sacha Baron Cohen), som sætter sit liv på spil for at sikre, at hans elskede land Wadiya aldrig får indført demokrati.

Det bringer ham til USA, hvor han bl.a. skal deltage i en parade, bo på luksushotel og have sex med Megan Fox!

Hvis man er til method acting, er der ingen vej uden om Sacha Baron Cohen. Hans indlevelse i komiske roller som Ali G, Borat og Brüno er uovertruffen, og med hans nye diktatorrolle vil han igen udstille den vestlige verdens (navnlig USA's) syn på andre nationaliteter.

Den dokumentariske stil er lagt på hylden til fordel for en stjernebesat rolleliste bestående af bl.a. Anna Faris, John C. Reilly og Ben Kingsley.

Filmen er inspireret af bestselleren 'Zabibah and The King', der er skrevet af den afdøde irakiske diktator Saddam Hussein, og instruktøren Larry Charles er Cohens faste samarbejdspartner fra 'Borat' (2006) og 'Brüno' (2009).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (548 votes)
4.2
3.5

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Overgangen fra mockumentary til fiktionsfilm er lidt af en hård landing for Cohen. 'Diktatoren' er ikke nogen dårlig film, men der må findes temaer, hvor Cohen kan ramme mere plet med sine satiriske søgemissiler." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Det er bestemt ikke alle de pinlige situationer og den (lidt rutineprægede) overskridelse af almindelig god smag, der er lige morsomme. Men Sacha Cohens overblik og tro på egen idé vender alligevel et truende nederlag til lille sejr." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "... der er absolut ikke blødt op på den ramsaltede humor... Højdepunktet er utvivlsomt en stor brandtale til det amerikanske folk, som er samfundssatire af den mest ætsende slags... " (Peter Albrechtsen)

 • Jyllands-Posten

  "Filmen er ret plat, men har sine sjove øjeblikke, selv om grinet har det med at størkne." (Johs. H. Christensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

På forhånd lød den interessant, men der er nu ikke rigtigt noget ved at se den.

Nikolaj

Fiktion er en genre jeg ikke synes Sacha Baron Cohen lykkes med i "Diktatoren". Den har sine små sjove øjeblikke, men man mangler den lårklaskende effekt der henholdsvis var i "Borat" og "Brüno"! Filmen bliver langtrukken og bliver aldrig for alvor sjov!

Marilyn

Det var da godt nok en skod oplevelse. og traileren lyver.

Helle

Jeg har ikke personligt været vild med de andre film som Cohen har lavet, men med denne var jeg med hele vejen. Jeg synes den var så gennemført og selvom humoren var plat til tider, er det lige det der tiltaler mig. Jeg elsker at der bliver taget så tykt pis på Amerika, da det som regel er dem der fremstilles som de overlegne, og det er sjovt at se hvordan de samtidig lykkes dem at tage pis på det at der diktatorer tilbage i verden.

Wayne

Sacha Baron Cohen?

For jeg kunne næsten have sværget på at det var Adam Sandler.

Det er ihvertfald snarere Sandler humor, end typisk Cohen. Og det er lidt synd - der mangler lidt af den gale kamp mod det pæne samfund. Og det ender bare som en komedie, med mange sjove påfund. Men helt uden den geniale tone som ellers er typisk for Cohen. Desværre.

Movie-fanatic

Om igen Sacha!!!!! Jeg grinede og smilede, men alt i alt, krummede jeg nok mest tæer!!!!!!

Det kan gøres meget sjovere og mindre ydmygende overfor den etniske målgruppe, han vælger at udleverer denne gang!

Mike

God griner, hvis man selvfølgelig forstår humoren, der både kører på stereotyper og politik.

Frank

Så dem der ikke mener det samme som dig har ikke forstået? Og dem der ikke forstår er dumme? Ja, nogle mener også prutter er sjove andre synes de stinker lidt af lort!

Mike

Jeg skrev, at hvis man forstår humoren er filmen sjov, men hvis man selvfølgelig ikke forstår humoren, så betyder det ikke at folk er dumme, så betyder det bare at de nok ikke har samme humor og sikkert ville mene det er spild af tid at se den her film.

FilmFyr

Da jeg hørte om Diktatoren, blev jeg spændt på at se den. Men den slog fejl, efter min mening.
Selvom der var en del gode jokes, var det ikke godt nok til at holde filmen oppe. Der blev gentaget et par jokes synes jeg.
Jeg kunne bedre lide hans andre film, som Borat eller Bruno, hvor det er lavet som en dokumentar (med rigtige menneskers reaktioner og den slags).
Men Diktatoren faldt ikke rigtig i min smag.
2/6 stjerner

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.