/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik

Die Hard 2 (1990)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer 4 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Die Hard 2
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning (u/ undertekster)
|

Filmen 'Die Hard 2' handler om John McClane, som igen gang skal redde dagen.

Efter at have været igennem helvede i Nakatomi Tårnet i Die Hard prøver John McClane at vende sig til et normalt liv.

Dog udvikler en tur til lufthaven sig, og han bliver nødt til at kæmpe imod de terrorister, som har overtaget stedet og holder hans kone som gidsel.

'Die Hard 2' er efterfølgeren til den orignale film og har stadig Bruce Willis på rollelisten.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (51 votes)
4.2
0

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
 Jakob

Dejlig film

Lukas

Helt klart ikke den bedste i serien, men der er alt i alt fin nok.
Den første halvetime syntes jeg var virkelig god. Jeg var virkelig underholdt, og filmes var virkelig flot skrevet.
men den anden halvetime, syntes jeg så var mindre god. jeg følte mig ikke særlig undergoldt, og jeg syntes faktisk at den var direkte kedelig.
Den tredje halve time, var måske den bedste. Filmen er utrolig spænende, og man sidder på kanten af ens sæde, mens filmen er hvad den er.
den sidste halvetime var bare fin nok. Ja, ikke andet en fin nok.

jeg syntes selv at filmen er delt op i fire halvdele, så det er den måde den bliver anmeldt på.
Men tja, ikke ligeså god som 1 og 3.

Nikolaj

Ikke rigtigt noget at råbe hurra for.

Star

Lidt skuffende men ok film

Line FS

Ikke så god som 1'eren, men det selvfølgelig næsten heller ikke muligt! Fed og spændende film! Ægte Die Hard-kvalitet! Men må sige at jeg faktisk synes 3'eren er bedre end denne.

Lars Michael

Kommer ikke helt op ved siden af de andre Die Hard film.
Nok den dårligste af dem.

Frank

Okay film

Carl

Den første efterfølger til Die Hard! Der er ingen tvivl om at alle folk glædede sig til denne efterfølger, efter den første's succes! Die Hard 2 fik blandede anmeldelser, i modsætning til Die Hard som næsten kun fik gode anmeldelser! Der var nogen der syntes charmen fra den første manglede, nogle syntes den ikke levede op til den forrige og nogle syntes endda den mindede for meget om den forrige. Men der var da bestemt også en masse som sagde den var god, underholdende og en værdig efterfølger! Jeg vil gerne starte med at sige at jeg ikke ser på sequels på den måde at enten er den bedre end 1'eren eller også er den dårligere. Jeg ser den som, at i de fleste tilfælde er den ikke lige så god som 1'eren, men til gengæld er der nogen der tager det der "step-up" der gør den endnu mere actionfyldt med endnu flere skuddueller og eksplosioner. Det gør Die Hard 2... og det virker!!!!

John McClane er igen på det forkerte sted, på det forkerte tidspunkt. Det eneste han skulle var at hente hans kone Holly når hendes fly landede i Dulles og holde ferie med deres børn, hos Holly's mor og far. Men en korrupt tidligere oberst ved navn Stuart og tidligere korrupte soldater under hans kommando, ødelægger kablerne til lufthavnens strøm, som gør at lysene på landingsbanerne går ud og sætter skjult udstyr inde i lufthavnen op, der gør ham og hans mænd, stationeret i en kirke til det nye kontroltårn! Hvis ikke en korrupt general ved navn Ezperanza bliver befriet, vil de begynde at smadre fly ved at sende dem ned i jorden! McClane som vil redde sin kone, er den eneste som kan sætte en stopper for terroristernes onde planer!

Man har ikke den samme "fanget-følelse" som man så stærkt får i Die Hard, men man får dog fornemmelsen af at ingen i lufthavnen har kontrol over noget og at terroristerne styrer alt, hvilket næsten er det samme! I fohold til 1'eren, som kun foregik i en bygning, foregår denne i en lufthavn, dog inden for et vist areal. Derudover har Die Hard 2 et klimaks som overgår 1'erens med længder, og endnu ikke er slået i hverken 3'eren eller 4'eren! Det er en anelse urealistisk, men det betyder ikke så meget, når det er så spændende!

Klipningsarbejdet er omtrent ligeså godt som i 1'eren, og lyden er betydeligt bedre i denne film, da den er endnu nyere!

Alle de tonsvis af eksplosioner, nævekampe, skuddueller og koreografien er også blevet bedre i denne film! Når der begynder at komme action ser det hele rigtig godt ud, samtidig med at det ikke bliver for meget!

Bruce Willis som John McClane er ligeså sjov som han er i den første! Han har endnu engang noget der motiverer ham, og det er altid morsomt når han bander over sit eget uheld!

William Sadler som Oberst Stuart har jeg blandede følelser til. Hans Gruber havde en masse der motiverede ham, så man kunne komme tæt ind til ham som hans griskhed for alle de penge han kunne få. Stuart har ikke skyggen af det der ligner motivation, udover et kort indslag om at han, respekterer Esperanza og er loyal følger. Det er det... Ellers er han der faktisk bare for at være en skurk og gøre livet surt for McClane. Når det så er sagt føler jeg ikke der er noget i vejen med Sadler's skuespil. Han er om muligt endnu mere koldblodig og blodtørstig end Gruber, hvilket specielt kommer til syne i en scene, og det er jo faktisk godt! Alt i alt fungerer han som skurk, men når desværre ikke helt op til Gruber's kompleksilitet.

Bonnie Bedelia som Holly fungerer efter min mening bedre end i 1'eren i denne film. Hun får mere screentime, og man fornemmer mere hvor ivrig McClane er efter at redde hende i denne film!

Franco Nero som General Ramon Esperanza er der heller ikke så meget at forbinde til. Han er der egentlig bare for at give terroisterne en grund til at tage kontrol med lufthavnen. Man fornemmer heller ikke så meget fare ved ham.

Dennis Franz som endnu en af de irreterende idioter der gør det hele sværere for McClane som vi kender dem i 1'eren. Det gør han nu okay.

John Amos som Major Grant. Der er egentlig ikke så meget jeg kan sige om ham. Han bliver spillet godt af Amos, han er en soldat, med et skjult motiv...

Art Evans, Fred Dalton Thompson, Tom Bower og Sheila McCarthy spiller også godt i deres tildelte roller.

Ville gerne nævne de fleste skuespillere ligesom i 1'eren!

Jeg giver Die Hard 2 den samme rating som 1'eren, ikke fordi den er bedre, men fordi den formår at leve op til 1'eren på nogen punkter, fordi al action, skuddueller og eksplosioner er blevet bedre og har taget et "step-up" og fordi den formår at bygge videre på John McClane's historie på en tilfredsstillende måde!

7/10

Major Grant: Now, you are the wrong guy, at the wrong place, at the wrong time!"

John McClane: "Story of my life."

Wayne

Det er en 2'er - og en god en af slagsen. Lige så meget tempo, og humor. Absolut godkendt.

S. Rico

Der er masser af knald på og ting der sprænger i luften. Men den mangler charmen fra den første.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.