Cookie- og Privatlivspolitik

Die andere Heimat

Tilladt for børn over 11 år
Filmens stemning svinger mellem det vemodig poetiske og det dystre. Den er fortalt i et meget roligt tempo, men ind imellem optræder voldsomme og følelsesladede scener. Flere gange ser vi voksne fortvivlede, grædende og præget af sult, sygdom eller indespærring. I en række scener overværer vi en far jage og slå sin voksne søn. I flere længere scener ser vi døde mennesker - bl.a. én hvor en mand har hængt sig. Da filmen imidlertid generelt er fortalt i et roligt tempo, og da det voldsomme er beskrevet på afstand og uden chokeffekter, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
27.02.2014
| |
3 timer 45 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Die andere Heimat - Chronik einer Sehnsucht
|

Filmen 'Die andere Heimat' foregår i landsbyen Schabbach i bjergkæden Hunsrück i Tyskland. Vi er midtvejs i det 19. århundrede, og fattigdommen har indbyggerne i et jerngreb. Den unge og belæste Jakob bor sammen med sine forældre og bror Gustav.

Deres søster, Lena, er flyttet væk fra området sammen med sin mand, og mens rivaliseringen mellem de to brødre står på, drømmer Jakob sig væk til Amazonas, som har hans særlige boglige interesse.

Muligheden for et bedre liv opstår, da en mand kommer til byen med målet om at finde folk, der vil rejse til Brasilien. Nu må brødrene beslutte sig for, om de vil forlade deres hjemstavn.

Forholdet til hjemstavnen er genstand for instruktøren Edgar Reitz’ opmærksomhed. Filmen er en prequel til den anerkendte TV-saga ’Heimat’, som Reitz instruerede i 1984, og siden handlingen foregår før miniserien, kræver ’Die andere Heimat’ intet kendskab til forgængeren.

Jan Dieter Schneider spiller hovedrollen Jakob, men primært Jeroen Perceval vil være kendt for dem, der så ’Borgman’ sidste år, og måske kender man Marita Breuer fra ’Krigeren og kejserinden’ (2000).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (7 votes)
4
4.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Die andere Heimat' er et sanseligt tidsbillede, et involverende drama og smuk fortællekunst om den længsel [...] der bor i os alle, dengang som nu." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Filmen giver sig ualmindeligt god tid, men bliver til gengæld siddende i en, længe efter man har forladt biografens mørke." (Birgitte Lorentzen)

 • Ekstra Bladet

  "En sjælden og særegen europæisk perle, hvor historiefortælling og alle redskaberne fra filmmediets store værktøjskasse ubesværet smelter sammen." (Jacob Ørsted)

 • Jyllands-Posten

  "Det er en smuk og konstant fascinerende film holdt i dæmpede kontrastfattige sort-hvide billeder og med en nuanceret og vedkommende menneske- og miljøskildring." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "'Die andere Heimat' er en æstetisk gennemført fornem historielektion, men rigtig grebet af Jakob Simons skæbne blev jeg med skam at melde ikke." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Filmen går både i hjernen og maven. Gamle fans har grund til glæde. Nye seere kan begynde her." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.