Cookie- og Privatlivspolitik

Diary of a Teenage Girl

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
19.05.2016
| |
1 time 42 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
| |

Filmen 'Diary of a Teenage Girl' skildrer en teenagepiges seksualitet i 1970’ernes Californien.

15-årige Minnie deler alt med sin videodagbog og med sine to bedste venner, Kimmie og rigmands-klassekammeraten Ricky. Dette gælder selvfølgelig også de første seksuelle erfaringer og den banebrydende dag, hvor Minnie mistede sin mødom.

Hvad der dog adskiller Minnie fra de fleste andre teenagepiger, er at hendes mødom blev taget af morens kæreste, den tilbagelænede Monroe, der på trods af store planer for selvforbedring trådte ved siden af.

'Diary of a Teenage Girl', vandt priser ved Sundance-festivalen og i Berlin, og filmen er på trods af sit kontroversielle emne lige så meget en let komedie, som den er et drama. 

Alexander Skarsgård og Kristen Wiig medvirker over for hovedrolleindehaveren, Bel Powley, der er blevet et eftertragtet navn i filmbranchen. Den 23-årige brite var bl.a. nomineret til en Rising Star Award ved sidste års BAFTA-uddeling og er pt. på tale til flere prominente roller - inklusiv en i den kommende Star Wars-film.

 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (5 votes)
4.6
3.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "[Det er] facetteringerne og den psykologiske indsigt, der gør den værd at følge. På vejen rundt om Minnie. Og alle andre unge." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

  • Filmland P1

    "Hvis ikke man kan sluge tanken om at en teenagepige kan finde selvstændighed ved at score sin mors kæreste, er der i hvert fald et opgør med kvindelige filmidealer i Bel Powleys imponerende indsats." (Per Juul Carlsen)

  • Politiken

    "... føles mere som et let buzz end et bevidsthedsudvidende trip." (Joakim Grundahl)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Mange teenagepiger har sikkert både romantiske og seksuelle fantasier om ældre mænd.

Minnie nøjes dog ikke med at fantasere, da hun får muligheden for at score hendes mors kæreste. Da hun finder ud af at sex med en jævnaldrende ikke giver hende det samme - stopper det ikke her.

Det er en bittersød komedie, og sikkert ikke helt så kontroversiel som man måske skulle tro - selvom det nok for det meste stopper ved en flirt.

Ikke nogen stor film, men et godt og ærligt drama som vil meget mere end bare at være den typiske dumme amerikanske teenagekomedie.

4/6 - 7/10

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.