Cookie- og Privatlivspolitik

Det store stilehæfte - krigsdagbogen

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en gennemgående stemning præget af følelseskulde og vold. Vi følger kolonner af jøder på vej mod kz-lejre, og i længere forløb dvæler filmen ved døde mennesker. Der er adskillige scener, hvor vores to hovedpersoner bliver slået af voksne og i et tilfælde meget blodigt tilredt. I andre scener ser vi hovedpersonerne være grusomme over for dyr. I flere situationer beskrives det med chok-effekter hvordan nærtstående mennesker bliver dræbt af sprængninger. Alt dette finder sted i et realistisk men følelsesmæssigt afstumpet miljø. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
16.04.2014
| |
1 time 49 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
A nagy füzet
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

Filmen 'Det store stilehæfte - krigsdagbogen' handler to 13-årige tvillingedrenge, der er blevet efterladt af deres mor hos bedstemoren, der bor alene på landet. Det er dog ikke for sjov, at bedstemoren i landsbyen kaldes for ”Heksen”, for hun er ondskabsfuld og dybt alkoholiseret, så tvillingerne er overladt til sig selv.

Deres eneste valg er at afstå fra enhver form for medfølelse og barmhjertighed og agere fuldstændig følelseskoldt over for omverden. Alt imens nedfælder de alle deres oplevelser i et kladdehæfte, de har fået af deres far.

Filmen er baseret på første del af bestsellertrilogien ’Le grand cahier’ af den ungarskfødte, franskskrivende Agota Kristof. Bogen er Kristofs debut fra 1986 og er siden blevet udgivet på dansk. Dansk er også Ulrich Thomsen (Festen), der har en rolle som officer i filmen, der tager fat på det evigt aktuelle emne omkring Anden Verdenskrig. 

'Det store stilehæfte - krigsdagbogen' er fotograferet af Michael Hanekes faste samarbejdspartner, Christian Berger, der bl.a. har filmet ’Det hvide bånd’ i 2009, hvilket resulterede i en Oscar-nominering. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (5 votes)
5
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Filmland P1

    "Som tilskuer bliver man sprængt helt ud af fatning, så man vakler ud af biografen med posttraumatisk stress." (Per Juul Carlsen)

  • Weekendavisen

    "'Det store stilehæfte' er en stærk tekst, som János Szász oversætter til ubønhørlige billeder. Men publikum sidder snarere i et absurd teater end i en biograf, der ligger i virkeligheden." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.