Cookie- og Privatlivspolitik

Det store nøddekup

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en humoristisk grundstemning. Den indeholder en række dramatiske scener, hvor hovedfigurer trues og overfaldes af uhyggeligt udseende modstandere, havner i farefulde situationer med biljagter, eksplosioner og brand, samt en scene hvor en central figur regnes for død. Da filmen foregår i et animeret univers fjernt fra realisme, og da dramatikken afløses af komiske indslag, vurderes det at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de mindste børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
09.07.2015
| |
1 time 25 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Nut Job
|
Versioner: se alle
3D, 2D, Babybio
|

Animationsfilmen 'Det store nøddekup' handler om egernet Vilfred, der nægter at hjælpe de andre dyr i byens park med at samle forråd til vinteren.

Sammen med musen Makker har han nemlig nok i sig selv og sin egen ration. Forholdet mellem Vilfred og de andre dyr bliver endnu værre, da egernet ved et uheld er skyld i, at alle dyrenes madforråd går op i røg.

Vilfred bliver forvist fra parken, men falder over en lokal nøddebutik, som han planlægger at røve for at råde bod på sin fejltagelse. Men egernet ved ikke, at nogle bankrøvere også forbereder et indbrud.

'Det store nøddekup' tager udgangspunkt i byens dyreliv, og som handler om, at man skal dele med andre. Instruktøren Peter Lepeniotis har brugt sin egen kortfilm 'Surly Squirrel' fra 2005 som grundlag for handlingen, og der er allerede en efterfølger på vej.

Filmen vises med dansk tale. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (50 votes)
4
3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] der bliver serveret rigelige mængder pruttejokes og andet af samme skuffe i filmen, der føles lidt som en mellemting mellem Disney-sjov og Olsen-Banden; skiftevis skinger og overgearet og varm og opfindsom." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "[...] jeg var underholdt, og det tror jeg også især de mindste vil være [...] en sjov, god familiefilm på en regnfuld sommerdag." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "Det bedagede plot vil muligvis tilfredsstille en popcorns-gnaskende børnehave, men 'Det store nøddekup' har på fortælleplanet ambitioner på størrelse med en peanut. Hurtigt spist. Hurtigt glemt." (Jacob Ørsted)

 • Jyllands-Posten

  "Der er forviklinger nok til at fastholde interessen for alle generationer; der er søde, dumme, nuttede og onde dyr; spænding og fart og fine pointer." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Som animationsfilm i en guldalder er 'Det store nøddekup' en småhysterisk drøvtygger snarere end en vaks nøddeknækker." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
dortheuser/198838

Super sød film, men den mener om Over hækken.
Men min søn på syv år synes den var god så han giver den 4 stjerner.

porteruser/911459

Jeg syntes filmen var utrolig morsom, men der er nogle gange lidt langt mellem grinene, for at gøre plads til lidt mere dramatik. Givet der er ikke meget nyt under solen, men skuespillerne/stemmerne (de amerikanske) er virkelig sjove, men humoren er tit måske mere mørk/voksen og kan derfor nok misforstås af børnene. Tror aldrig at det vil blive populært med sengetøj og lignende af hovedfiguren, da han faktisk er et gedigent røvhul det meste af tiden :-)

Jemuser/635531

Plottet lyder, for mig, meget som plottet for "Over Hækken". Men måske er det bare mig.

Wayne

Dyr og mennesker er uhyggeligt ens, ifølge animationer. I denne film gælder det om både skurke og helte.

Filmen er ikke det bedste indenfor genren, men de små vil have en god tur i biffen. Underligt at den først vises nu.

3/6

Lukas

jeg har allerede set den sidste år, da den lå på netflix(amerikanske) og jeg var da også meget sikker på at filmen var kommet herhjemme på dvd, men hvorfor først 18 sener

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.