Cookie- og Privatlivspolitik

Det hvide bånd

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
14.01.2010
| |
2 timer 24 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Das weisse Band - Eine deutsche Kindergeschichte
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning, Særvisning
|
Billetter
'Det hvide bånd' udspiller sig i landsbyen Eichwald i tiden umiddelbart før Første Verdenskrig.

Patriarkatet råder i det lille, protestantiske samfund, hvor majoriteten arbejder som knægte for den lokale lensmand.

Præsten styrer menigheden med hård hånd, og ikke mindst børnene opdrages til blind lydighed: Leg og løben omkring tolereres ikke.

Filmen starter med at lægen styrter med sin hest – et uheld, som viser sig at være forårsaget af en kraftig snøre spundet ud mellem to træer.

Det bliver starten på en række udåder. Efterhånden kaster alle mistænksomme blikke på hinanden, og ordensmagten hidkaldes udenbys fra.

I ’Det hvide bånd’ slår den møjsommeligt opbyggede facade af skinhellig retskaffenhed sprækker. Filmen blev belønnet med De Gyldne Palmer.
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (353 votes)
4.2
5.4

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... den begavede østriger har respekt for sit publikum og serverer aldrig lette løsninger. Men med bister mine og varmt hjerte skænker han os nogle af tidens mest stimulerende, udfordrende og anfægtende værker, og 'Det hvide bånd' er sådan et værk. Samt et mesterværk." (Ebbe Iversen) ()

 • Børsen

  "... en sær, dystert betagende og absolut uforglemmelig film." (Morten Dürr) ()

 • Ekstra Bladet

  "... en knugende, nærmest klaustrofobisk oplevelse. ... man sidder nærmest lamslået i sædet fra første til sidste sekund. ... man forbløffes gang på gang over, at noget så hæsligt kan skildres så smukt. Et mesterværk, intet mindre." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "... 'Det hvide bånd' er først og fremmest et universelt og tidløst mareridt, en symbolsk fabel om menneskets natur og civilisationens kultur. Et fascinerende værk af en oprørsk filmkunstner, der gennem sine uafklarede, åbne fortællinger blotlægger et sår, han nægter at sætte plaster på." (Nanna Frank Rasmussen) ()

 • Politiken

  "Nok er der toner af Dreyer, Hitchcock, Bergman og Kubrick i den episke fortælling, men samtidig er ’Det hvide bånd’ 100 procent Haneke. Og dermed cementerer Haneke sig som Europas uden sidestykke ondeste instruktør, der, i en tid, hvor filmkunsten i al almindelighed satser ensidigt på den uforpligtende underholdning, fortsætter med at fastholde sin forpligtelse til at krænke tilskueren." (Sophie Engberg Sonne) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Selvom jeg synes, det er et vigtigt emne. Og har respekt for filmen, og dem der står bag den. Så er filmen voldsomt kedeligt, sjældent har jeg kedet mig så meget over en overhovedet ikke elendig film.

Den er ikke elendig, fordi den er ment godt. Og fordi den er ment til at have det der langtsomme tempo. Og skuespiller præstationerne er gode.

Kæmpe respekt til filmen, men desværre fanger den mig ikke.

Wayne

Man må beundre Haneke for hans konsekvense ønske om at føre historien tilbage og give en oplevelse af en film, lavet for 60 år siden. Både lyd, billede kulisser og er fremragende lavet.

Filmen viser hvordan autoriteter, fremfor logik, styrede verdenen.

Line FS

Ej men altså.
Den var flot og spændende, fedt bygget og holdt mig godt fast hele vejen igennem. Virkelig intens! Og så BUM så sluttede den bare, og alle sad bare og tænkte "hvad? Den kan sgu da ikke slutte nu" - tak for at lede op til et svar og så bare give INTET! Og ja, hvis man analysere kan man (sikkert) godt finde svaret - vi talte alle om at det "nok" var meningen det skulle være sådan og sådan -(men jeg hader for det meste at analysere og er super dårlig til at læse "mellem linjerne") det kan fungere nogle gange, men den her gang var det bare ikke tilfredstillende at der intet svar kom.. Overhovede.. Jeg ville have et svar!!

michaeluser/601768

Har intet godt at sige om den, jo måske lige scenen, hvor lægen sviner sin assistent til.

Mogensuser/432916

Det er beskæmmende at læse anmeldelserne her på siden fra små snotnæsede "sex in the City" piger og drenge uden overskæg - hvorfor gå i ind og ser en film der slet ikke er målrettet til jeres kyllingehjerner - ingen tvivl om at Michael Haneke har lavet et dystert
Kafka`sk mareridt, de stille scener og den latente gru som pludselig springer ud i lys lue er fremstillet med en sylespids præcis pen - en fremragende film.

S. Rico

Hvordan kan en film, der har fået så mange rosende ord med på vejen være så kedelig. Jeg havde forventet noget i stil med den svenske Ondskab. Men efter 40 minutter måtte jeg give op og forlade salen. Der skete jo ikke en pind.

Gitte

Ja overskrifen siger sig selv, spild af tid og virkelig kedelig, så kort kan de siges frem for selv at opleve det efter 2½ time

laura

...

Lone

og sjælden skøn film!

Kasper Dahl Nicolajsen

En virkelig god, lang og virkelig flot film. Den er på mange måder enkel, hvis man ser på hvordan den er filmet. Der er ingen facinerende klip, ingen store bragene lydeffekter, ingen speciel farve eller speciel effekts. Men det er netop dét der gør filmen så god. Jeg synes efterhånden vi er så vandt til at se film, hvor det virker som om, at det hele går ud på, at få det så flot som muligt, osv. Det er denne film ligeglad med. (bortset fra sort-hvid effekten, som giver filmen et flot præg, og virker som om den er fra dengang). Denne film vil hellere fortælle os en historie. En god lang historie, om en landsby engang i Tyskland, inden 1. verdenskrig. Den fortæller historien fantastisk, simpelthen. Fordi den tager sig tid, til at fortælle historien, og den skynder sig ikke igennem handlingen, som nogle film har det med at gøre. Som seer til filmen, kan vi læne os tilbage i det varme biograf sæde, åbne ører og øjne, og ellers bare følge med. Selvfølgelig skal vi tænke lidt over tingene, men det giver filmen os tid til, så vi kan sidde i vores egen fred, og undre os over filmens gang.
Jeg forstår virkelig ikke dem der ikke kan lide filmen, men de har nok ikke tånmodighed til at slappe af, og nyde den lange historie, da mange film efterhånden er relativt adrenalin fyldte. Ikke ét ondt ord om sådanne film, jeg er selv fan af action, men det er yderst lækkert at der kommer noget nyt og anerledes på markedet.
Klart den bedste tyske film jeg har set siden Das Leben der Anderen.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.