Cookie- og Privatlivspolitik

Dengang i maj

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en alvorlig grundstemning, og den indeholder mange scener med realistiske krigsskildringer, som i stort omfang udspiller sig omkring et barn. I flere scener ses blodige lig, og i én scene ser man en familie, der er blevet skudt på vejen, og der dvæles kortvarigt ved hvert enkelt dræbte familiemedlem. I en anden scene ser man et langvarigt luftbombardement og efterfølgende ses nogle dræbte kvinder, som sidder blodige i en lade - den ene døde kvinde med et skrigende spædbarn i favnen. I en tredje scene graver en hovedperson liget af et barn op. Da filmen er fortalt i et roligt tempo, og da den også indeholder varme og positiv forløsning, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 11-15, og den får derfor en 15års-grænse.

Se mere på medierådet.dk
06.04.2017
| |
1 time 54 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
En mai, fais ce qu'il te plaît
|

I dramaet 'Dengang i maj' er året 1940. Foråret er således godt igang, da Frankrig invaderes af de tyske tropper.

Beboerne i en lille nordfransk landsby tvinges på flugt, ligesom millioner af andre, i håbet om at finde et sikkert sted ved kysten.

Lærerinden Suzanne tager sig af en lille dreng, der er blevet væk fra sin far, Hans, som er blevet arresteret af tyskerne. Da faren frigives, og vender tilbage til byen, er indbyggerne draget på flugt, men han slår sig sammen med en skotsk officer. Sammen begiver de sig ud for at finde frem til hhv. sønnen og soldatens hjemland.

'Dengang i maj' er et stort anlagt krigsdrama med musik af Ennio Morricone. Instruktøren, Christian Carion, har tidligere stået bag den eminente En dag uden krig, der havde Første Verdenskrig som omdrejningspunkt.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (41 votes)
4.9
3.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Der kunne være kommet en stærk film ud af 'Dengang i maj'. Hvis bare den blev løftet op af feel good-flødesovsen." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • Ekstra Bladet

  "Hjertet er helt sikkert på rette sted her, men [...] 'Dengang i maj' er en noget vakkelvorn størrelse, der aldrig helt finder balancen mellem sine melodramatiske elementer og de udpenslede scener fra krigens gru." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Det er klassisk krigsfilm som vi kender det helt tilbage fra ’Den længste dag’ og ’Battle of Britain’ [...], med en håndfuld dramatiske skæbner, der bliver foldet følelsesladt ..." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "En sympatisk, lidt bleg og konturløs film, der er svær at huske og nem at glemme." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Tidsbilledet er flot og dramaet sikkert håndteret med musik af Morricone og med Oliver Gourmet og Mathilde Seigner i centrale roller." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "... for det meste er filmen et skønmaleri. Og en øvelse i national nostalgi, som ikke bliver mindre sentimental hen ad vejen." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.