Cookie- og Privatlivspolitik

Den ukendte soldat

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en dramatisk og alvorlig grundstemning, og den indeholder talrige voldsomme, blodige og realistiske krigsscener, hvor der dvæles ved dødeligt sårede mennesker og lig. I én scene ser man en mand, som skydes i hovedet og efterfølgende kvæles i sit eget blod. I en anden scene skydes en mand i maven, og man ser det åbne sår ind til hans indvolde. I en tredje ubehagelig scene skydes en mand i øjnene. På grund af de mange udpenslede krigsskildringer, vurderes filmen at kunne virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
19.04.2018
| |
2 timer 12 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Tuntematon sotilas
|
Versioner: se alle
2D, Babybio
|

Det finske krigsdrama 'Den ukendte soldat' følger en deling infanterister, der bliver sendt til frontlinjen i den barske Fortsættelseskrig fra 1941-1944 mellem Finland og Sovjetunionen om Karelia-provnsen.

De er unge, energiske og fulde af kampgejst, og ingen har forberedt dem på krigens rædsler. Livet bliver aldrig det samme for de få der vender hjem, og en hel nationen vil være mærket for altid...

'Den ukendte soldat' er baseret på bogen af Väinö Linna, og som tidligere er blevet filmatiseret i 1955. På rollelisten er Jussi Vatanen, som før har medvirket i komedien Lapland Odyssey.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (36 votes)
5
3.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Ekstra Bladet

  "... Krigsscenerne er skam imponerende lavet og ganske virkelighedstro i al deres gru. Der er bestemt ikke sparet på noget her; men alligevel er det også sært uengagerende." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Ero Aho [...] giver en fremragende præstation, som den antiautoritære og selvstændige Rokka." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... en imponerende realistisk og brutal krigsfilm, [men] det bliver også i længden en gevaldig ensformig forestilling." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Det er en stor, rolig film med sin egen forklarede rytme. Den formår at skildre krigen med nøgtern præcision og lyrisk realisme." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
nana

Simpelthen for dårligt at fjerne en film efter en uge................ dårlig stil århus!

Mark

Øst for Paradis, der ligger på Paradisgade 7-9 8000 Aarhus C (https://www.kino.dk/biografer/ost-paradis), spiller filmen hver dag kl.15:30 fra den 27.april - 2.maj. Så du skulle fortsat gerne have mulighed for at se den.

Søren

Det lyder måske ikke videre opfindsomt, men hvis du har mulighed for at se den originale film fra 1955 som er i sin fulde længde og så ser den beskårede version fra 2017 får du svaret.

Nikolaj

Hvorfor er spilletiden 132 minutter, når den er 179 minutter lang?
Den er i hvert fald hvad den vare i Finland hvor finlen er fra og IMDB skeriver også at den er 3 timer land

FilmFyr

Jeg vil skyde på at studiet bag filmen følte at 3 timer var for lang tid for det normale publikum at sidde i biffen, så de skar noget fra.
Når den udkommer på dvd og blu-ray, så er det (ifølge coverne) den fulde 3 timers version vi får.
Men i biffen ser det ud til at vi må nøjes med den forkortede.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.