Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Den tid på året

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen udvikler sig fra en følelsesmæssig anspændt stemming til en konfliktfyldt stemming, båret af gennemgående voksensatire. Begivenhederne udspiller sig i et genkendeligt, realistisk univers. Der ses flere scener med mennesker i affekt. I to scener har en far nogle vrede følelsesudbrud over for sin 8-årige søn. I en scene ses en ung pige råbe vredt af sin mor. I en anden scene kommer to voksne søstre op i et heftigt skænderi. I en tredje scene ses en livløs mand med let åben mund i en bil. Da der også er rolige scener med smil, komik og munter julestemning på overfladen, da de konfliktfyldte scener bliver positivt forløst til sidst og da ingen mennesker kommer alvorligt til skade, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
08.11.2018
| |
1 time 41 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Den tid på året
|
Versioner: se alle
2D, Danske undertekster, 2D - Sidste chance, Babybio, DoaS, Seniorbio, Strikkebio
|
Billetter
Den tid på året

Drama-komedien 'Den tid på året' handler om en begivenhed, vi alle kan relatere til, nemlig juleaften.

Handlingen foregår hjemme hos Katrine og Mads, der har to børn samt en masse ambitioner om at holde en dejlig komsammen med deres kære. Også selvom dette inkluderer en broget flok af familiemedlemmer.

Der er søsteren, som er præst, har en lettere tåbelig akademiker-mand samt et stk. hyper-barn. Så er der de skilte bedsteforældre, der sagtens kan fejre jul sammen - så længe de må mundhugges og drikke sig under bordet. Og sidst er der familiens sorte får, lillesøsteren, som kommer direkte fra afvænning.

Men traditionerne SKAL overholdes lige meget hvad. Der SKAL være plads til alle. Og aller vigtigst, så SKAL der virkelig hygges igennem. For det er jo (heldigvis) kun jul EN gang om året! 

'Den tid på året' er den tredje film instrueret af Paprika Steen, der denne gang også medvirker i hovedrollen som værtinden med de mange gode intentioner.

Steen har tidligere stået bag det alvorlige sorgdrama Lad de små børn... og den kulsorte komedie Til døden os skiller. Med sin seneste film har hun valgt at kombinere de to genrer i en oplagt fortælling, der tager sig kærligt af en rigtig dansk jul. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (504 votes)
4.2
4.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... det fuldkommen forrygende ved 'Den tid på året' er, hvordan Paprika Steen og manuskriptforfatter Jakob Weis undgår alt, hvad der bare ligner klichéer ..." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Med julehistorien 'Den tid på året' har Paprika Steen formået at lave en film, der samtidig har bjældeklang og bittersøde noter - og hvor man både griner, krummer tæer og føler noget for karaktererne." (Thomas Brunstrøm)

 • Ekstra Bladet

  "Det er et stykke tid siden, at jeg har været så godt underholdt af en dansk film, og jeg glæder mig allerede til at se den igen næste år." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "En klassiker er født ..." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Paprika Steen formår at forholde sig nysgerrigt, kærligt og absolut også satirisk skarpt til den tid på året, som jeg nu helt glæder mig til." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "'Den tid på året' er en julefilm, som smækker vinduet op og lukker tiltrængt frisk luft ind i dansk julefilms traditionstunge hyggediktatur." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "... 'Den tid på året' er en stringent spillefilm, virkelig velskabt og gennemarbejdet, som fortjener at blive set på stort lærred i et mørke, der fremmer koncentrationen." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Tæt på at filmen bliver en af de bedste julefilm der er lavet.

Lucidia

Det vigtigste problem er at manuskriptet er dårligt: der er absolut ingen interessant historie.
Flere af karaktererne er ekstremt irriterende og overdrevne.

Især Lars Brygmann og Sofie Gråbøl er ulidelige at høre på. Instruktøren burde have set, at flere af skuespillerne er tvungne til at overspille, i et desperat forsøg på at skabe dramatik og komik.
Måske kunne filmen være reddet, hvis instruktøren havde vejledt skuespillerne i retning af mere afbalancerede præstationer.

De mere stilfærdige roller, spillet af Lars Knutzon, børnene samt de jyske skuespillere, kunne snildt få mere plads og taletid. Det ville være et godt træk at bruge disse skuespillere som de bærende kræfter.
Men det er SELVFØLGELIG de mest kendte mainstream-skuespillere, som får pladsen til at udfolde deres irriterende utøjlede overspil.

Manuskriptforfatter og instruktør : Skam jer. Sikke en gang spild.

Det er direkte pinligt at flere "professionelle" har givet filmen så gode anmeldelser. Er de i lommen på filmfolkene, eller hvad? Det er skuffende at niveauet er SÅ lavt.

Matias

6 ud af 6 stjerner. Sjov det var den sgu!

Tukas2450

God film -underholdende og kunne let se vores familie i filmen hihihih

Janniuser/350250

Tragisk komisk på den mest fantastisk måde. Tak Paprika. Herefter vil små uheldigheder juleaften synes så små...... <3

Barbara

Det er en film man kan se en gang. Jeg var ikke så imponeret. Forceret og jeg kedede mig. Historien og filmen ligner nogle amerikanske film man har set før... en flad fornemmelse.

Jan Engel

Super godt manuskript, instruktion og skuespil.

Atmosfæren og indlevelsen er spot-on, og man føler bare man er der som et familiemedlem i det julepyntede hus.

dkkevuser/193552

forfærdelig ligegyldig film

Ann-Grete

god film :)

Jensuser/8705

Røvdårlig film. Nok noget af det ringeste filmmateriale nogensinde produceret. Hvordan kan en så uoriginal præmis og udførse få så gode anmeldelser fra medierne? Rædselsfuld film der fuldstændig fjerner det at se frem til højtiden

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.