Cookie- og Privatlivspolitik

Den store venlige kæmpe

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en eventyragtig stemning. Den indeholder en række dramatiske scener med truende væsner og farefulde situationer. I en længere scene må en lille pige gemme sig for en flok menneskeædende kæmper. I en anden scene gemmer hun sig, mens hun er vidne til at hendes ven chikaneres af en flok kæmper. Da filmen foregår i et eventyrligt univers, og indenfor en tryg genremæssig ramme, vurderes det at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
21.07.2016
| |
1 time 57 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The BFG
|
Versioner: se alle
Babybio 2D - eng. tale, 3D - engelsk tale, 3D - dansk tale, 2D - engelsk tale, 2D - dansk tale, Babybio 2D - dansk tale
|

'Den store venlige kæmpe' er en film om den forældreløse Sofie, der en sen nattetime kigger ud ad vinduet fra sit børnehjem. Og får øje på en kæmpe!

Kæmpen snupper den forbløffede pige og tager hende med til kæmpernes land, hvor han bor i en hyggelig hule omgivet af mystiske og farvestrålende flasker.

Inden længe har Sofie fået en gigantisk ny ven, men kæmpen er ikke den eneste af sin slags. Der findes ni andre, som ikke er spor venlige. Faktisk spiser de børn, og Sofie beslutter sig for at sætte en stopper for deres modbydelige vane.

Filmen er baseret på bogen af Roald Dahl, som også er forfatteren bag 'Heksene', 'Matilda', 'Den fantastiske hr. Ræv' samt 'Charlie og chokoladefabrikken', der alle er blevet filmatiseret.

Nu er turen kommet til Dahls fortælling om et umage venskab. Et emne der ikke er uvant for instruktøren Steven Spielberg, der for 34 år siden skabte E.T., og som nu er tilbage med en familiefilm fra den eventyrlige ende af skalaen.

'Den store venlige kæmpe' kan ses med både dansk og engelsk tale. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (312 votes)
4.4
3.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Ruby Barnhill er [...] god som Sophie, men man har lidt en fornemmelse af, at materialet med børn, drømme og eventyr har ligget så parat til Steven Spielbergs højreben, at han har glemt at gøre sig umage." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Spielbergs historiefortælling, brug af eventyrlig musik og den geniale udnyttelse af noget så simpelt som skygger, er som altid i topklasse, men plottet halter efter det visuelle." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "Hver eneste kameraskud er billedskønt og overdådigt velkomponeret - men helhedsindtrykket fornægter sig ikke: Det er sgu en smule kedeligt, og SVK og Sofie forsvinder lynhurtigt ned i glemmebogen." (Jacob Ørsted)

 • Politiken

  "... en børnefilm med tilstrækkelig billedmagi til at fornøje, men med så lidt kød på bordet, at der ikke er meget at fordøje." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Filmen er en større visuel oplevelse, end historien kan bære.

Man bliver egentlig aldrig bange, i dette overdådige eventyr - og det er måske filmens største svaghed.

På trods af menneskeædende kæmper, så er filmen så sød og hyggelig at det næsten virker søvndyssende. Men en masse fantasi og humor løfter det hele, sammen med et fantastisk animationsarbejde som bare havde fortjent en bedre historie.

Men alligevel rigtig god som en ufarlig og sjov familiefilm.

Kawther

SVK er en god børnefilm med masser af humor og charme.

Lene

Den er helt fantastisk lavet, minder mig om da jeg var barn og så E.T. som også er en Spielberg produktion. Har lige så meget varme og humor som "Charlie og Chokoladefabrikken". Kan helt klart anbefales. Alle seks stjerner værd!

Segoyuser/116755

Jeg havde jo købt bog da jeg jo ik var så hurtig med at svare herinde så havde den dumpet ind med posten :-))

Filmen fulgte store dele bogen, der var nogen gode scener hvor fantasi var godt brugt, jeg sad med smil på ansigt såvel de børn som var der så den fik 4 stjerne!!!

HeleneColor

Jeg ville nu havde været inde og se filmen med engelsk tale, men da man selv har en mindre årig med, så må man give sig denne her gang :)

SVK er en magisk børnefilms fortælling. Der er humør og charme, og fortryllende scener, som man bare ønsker, at man kunne opleve dem selv
- Jeg ville give filmen 4 stjerner, hvis ikke fordi der var nogle scener, som var lige lovlig lange, som godt kunne klippes ned.. Men filmen er stadig en film man kan se, og man kan ikke lade vær med at gå ud af biografen, med et smil på læberne :)

Jakob P.

Den store venlige kæmpe får 3 stjerner af Anmelderen ***

Filmen var generelt rigtig flot og godt lavet, og historien var fin nok, den manglede dog nogle flere magiske elementer og noget mere action, men den var okay. En film der er "okay", kan altså kun komme op på 3 stjerner, så det er det at denne film får. Det var ellers et pragtfuldt eventyr, man kunne ikke lade være med at lade sig rive med, og man var underholdt af denne specielle, unikke og eventyrlige historie. Men den manglede noget mere alvor, den manglede noget mere gang-i-den (action), og den manglede noget mere magi for at være et vaskeægte eventyr i verdensklasse. Den har skam karakter og den rummer også en god historie, men når man tænker på at filmen trods alt kommer fra Steven Spielberg, så synes jeg at man gerne må forvente en hel del mere og være kritisk og ikke bare nøjes med hvad man får serveret.

Sofie er en forældreløs pige, som vandrer rundt om natten på det børnehjem hvor hun bor, fordi hun ikke kan sove. En nat kigger hun ud af det store vindue i sovesalen, og får øje på en kæmpe ude på gaden, hun bliver meget overrasket og bange. Kæmpen snupper Sofie gennem det store vindue, han bortfører hende, og tager hende med til kæmpernes land. Her bor den store venlige kæmpe i en hyggelig hule, omgivet af mange farverige glas, som alle sammen virker levende. Inden længe har Sofie fået sig en ny ven, og den store venlige kæmpe er slet ikke så farlig, og virker meget venlig. Men der findes ni andre kæmper, og de er alt andet end venlige, faktisk spiser de børn. Sofie beslutter at sætte en stopper for denne dårlige vane, som de andre kæmper har, og sammen med den store venlige kæmpe lægger de en plan.

Dette er altså et vaskeægte eventyr, i børnehøjde, der er både noget til de barnlige sjæle og til de små børn. Dog vil jeg sige at for en voksen har filmen nogle mangler, der er i hvert fald nogle ting som godt kunne være bedre, og mere indholdsrigt. Animationerne er dog rigtig flot lavet, og man lægger ikke mærke til at de er der, de er bare en del af filmen og af det univers som filmen foregår i. Skuespillet bliver leveret både overbevisende og på humoristisk vis, og man er i den grad underholdt af de forskellige roller som er at finde i filmen. Ruby Barnhill gør hendes del rigtig godt, som den lille bestemte unge dame, som møder en meget unormal og meget venlig kæmpe. Tempoet er generelt rimelig roligt og nede på jorden, der sker ikke de store skift i tempoet i filmen, og alle kan følge med i hvad der sker uden at gå glip af noget. Rytmen er også derefter, den er stabil og flydende, og alt i alt passer den godt til den stemning der hersker i det univers, som er at finde i filmen. Dog er filmen ikke dryssende kedelig. Det er et meget jordnært eventyr, som kan ses af stort set alle, og selv om det er flot og godt så er det som film kun til en "okay" karakter.

Elzbieta

Hvis Den Store Venlige Kæmpe skal være et eventyr til born og unge menesker hvorfor er den så grusom og ulækkert.Jeg var sammen med min veninde i en tomt stor biografenssal og jeg forstår godt hvorfor. Spilberg fantasi gik helt løbsk.

Fauzia

Nogen der har har set denne film og kan anbefale den? Er lidt i dilemma over om denne skal ses eller Ice Age til en børne bio tur.

Jakob P.

Jeg vil anbefale dig at gå ind og se Ice Age, den er både sjov, nyskabende og god :-) Den store venlige kæmpe er også okay, men Ice Age er helt klart bedre! Bare min mening, og jeg har set dem begge to :-)

Fauzia

Vi valgte at se Den store venlige kæmpe. Flotte farver på det store lærred, historien kunne godt have haft lidt mere "bid", men den var ok og meget børnevenlig.
Ice Age skal helt klart ses. Dejligt at der er andre voksne som er til animeret tegnefilm!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.