Den sorte jord

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en gennemgående utryg stemning. I adskillige scener skildres, hvordan mennesker sulter og ligger døde i gaderne. Mennesker slås om de knappe madrationer, og der beskrives eksempler på kannibalisme. Da det grufulde imidlertid ikke er udpenslet, og da filmen generelt forløber i et roligt tempo, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
02.04.2020
| |
1 time 58 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Mr. Jones
|

Den biografiske thriller 'Den sorte jord' handler om den unge walisiske reporter Gareth Jones, der i 1933 på alles læber, da han som en af de få får et interview med Adolf Hitler.

Til sin næste artikel ønsker han at drage til Sovjetunionen for at undersøge, hvordan kommuniststaten er i stand til at gennemføre en så hurtig modernisering af landet og ditto oprustning af hæren.

Målet er at lande et interview med Stalin, men rejsen bringer ham ulovligt til Ukraine, hvor han på mareridtsagtig vis, får svar på Sovjets fremgang. Her oplever han som førstehåndsvidne, hvordan russiske soldater med vold lænser landet for dets værdier og efterlader sig millioner af sultende ukrainere.

Samtidig er russerne på sporet af den chokerede journalist, og de vil gøre alt, hvad der står i deres magt for, at den forfærdelige sandhed ikke bliver spredt…

Det, som Gareth afslørede, var så grusomt, at det inspirerede hans ven, forfatteren George Orwell, til at skrive romanen ”Kammerat Napoleon”. Filmen er instrueret af den polske veteran Agnieszka Holland, der tidligere har stået bag Spoor og Mirakel morderen.

Mere omtale af 'Den sorte jord' følger...

Skal du se Den sorte jord?
(17 stemmer)

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.