Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Den skyldige

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en gennemgående anspændt stemning, som mere og mere bevæger sig mod vrede og fortvivlelse. Af voldsomheder ses på billedsiden en mand ødelægge inventar i raseri. På lydsiden høres i flere scener voksne og et barn græde eller råbe. Filmens voldsomme handlingselementer fremmales imidlertid helt overvejende gennem beskrivelser i dialogen. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 7-11år. Filmen får derfor en 11-årsgrænse.

Se mere på medierådet.dk
14.06.2018
| |
1 time 25 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Den skyldige
|
Versioner: se alle
2D, Danske undertekster, Babybio, Seniorbio, 2D Sidste chance, Strikkebio
|
Billetter

Den danske thriller 'Den skyldige' følger politibetjenten Asger Holm, der besvarer et 112-opkald fra en kidnappet kvinde. Da røret bliver lagt på, står Asger tilbage med få spor, en potentielt dødbringende sag og tiden imod sig.

Asger har dog kun telefonen som virkemiddel, men det afholder ham ikke fra at gå ind i jagten på kidnapperen. Men snart går det op for betjenten, at der er mere på spil, end han først havde regnet med.

'Den skyldige' er et dansk eksempel på thriller-genren, der med sin nervepirrende stemning, enkeltstående location og effektive virkemidler kan minde om amerikanske film som Phone Booth og Buried.

Debutanten Gustav Möller instruerer, mens Jakob Cedergren har den altoverskyggende hovedrolle som en desperat mand, der selv kæmper med en række dæmoner.

Filmen blev hyldet på filmfestivalen Sundance i USA, hvor den modtog publikumsprisen og fik ros af anmelderne. (copyright: kino.dk)

Varm op til din biograftur med vores podcast om 'Den Skyldige' og danske krimi-film

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (423 votes)
4.2
4.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "...det [er] en cinematisk tour de force, at ens opmærksomhed ikke kommer på afveje under filmen, der udelukkende består af en række telefonsamtaler mellem en politibetjent på en alarmcentral [...] og diverse personer i det storkøbenhavnske område." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Det kræver sin mand i den grad at bære en hel film på sine skuldre, men Jakob Cedergren er aldeles fremragende i den altoverskyggende hovedrolle." (Thomas Brunstrøm)

 • Ekstra Bladet

  "Den mest nervepirrende danske film, jeg har set meget længe." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Det er en forbavsende klart tænkt og potent debutspillefilm fra Gustav Möller, der ser ud til at have et særlig talent for at sparke nyt liv i slidte filmgenrer." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "... 'Den skyldige' [er] forbandet godt håndværk med en fabelagtig Jakob Cedergren i hovedrollen." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "['Den skyldige'] er skarp - og den går lige efter struben." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Filmen lever – ret godt – af dialogens evne til at danne billeder i publikums bevidsthed." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anders

Helt vild fed fortælling, og utrolig minimalistisk fortalt i realtid. Se den!

Poul Wegener

Utroligt at spændingen kan fastholdes hele filmen igennem, trods at hele handlingen foregår på vagtcentralen..

Nadia

Den føltes forholdvis monotom og var lettere forudsigeligt. Dog holde den os interesseret i Ibens historie, og Jakob Cedergren spillede som altid utroligt godt. Ideen med kun at have en lang ''scene'' og aldrig at skifte sted er interessant, men filmen klare det godt og det bliver ikke alt for kedeligt. Den er et kig værd, men den behøves ikke ses i Bio.

Pernille

Synes den var udemærket - er ret enig med Christinas anmeldelse om, at det var en blanding af Buried of the Call.
Den sætter tankerne igang, hvilket naturligvis er godt. Havde godt nok lidt ondt i ryggen, da jeg så filmen, så jeg måtte nogle gange bukke mig lidt forover, hvilket ødelagde oplevelsen for mig, men det jo min egen skyld :-D Må huske min holdningstrøje næste gang.

Om ikke andet kan den godt anbefales!

MUY

Normalt plejer jeg ikke at gide se danske film, men sådan var det ikke denne gang! Vi havde inviteret vores medarbejdere ind og se denne film i biffen, og vi var alle ellevilde med den!

Anne

Virkelig god film! Man bliver suget ind i handlingen fra første minut til sidste minut!

Bertil

En vild god anderledes film med god game changer. Det bedste skuespil jeg har set i lang tid! Kan virkelig anbefale den :)

Juice Willis

Hvis den mand, Jakob Cedergren, ikke får kastet en Robert eller Oscar i fjæset for brillant skuespil, så jeg snart ikke hvad...
Den film er noget af det bedste, jeg længe har set fra dansk side; spændende, overraskende og tankevækkende.
Se den!

Niels Kondrupuser/669074

utrolig spændende og godt spillet

susanne

Det er en film om sværer valg og om at gøre det rigtige også efter man har gjort noget forkert kan det nytte at hjælpe og rette op for en selvom andre
Jeg gætte desværre handlingen da pigen ikke må gå ind i værelset,men se den ,nyd dem og prøve at gætte undervejs
Godfornøjelse

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter