Cookie- og Privatlivspolitik

Den magiske juleæske

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmens grundstemning veksler mellem varm og lettere uhyggelig eller utryg. I flere scener drilles og latterliggøres en dreng af nogle ældre børn, og filmen indeholder også en del scener, hvor man ser en ond og tyranniserende figur med et djævel-agtigt udseende. I flere scener forsøger den ondskabsfulde tyran fx at gøre det af med centrale figurer ved at partere dem i en gavemaskine. I én dramatisk scene går en dreng gennem isen og er ved at drukne. Det vurderes, at filmen kan virke skræmmende på de yngste børn, og den får derfor en 7års-grænse.

Se mere på medierådet.dk
10.11.2016
| |
1 time 21 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Den magiske juleæske
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning
|

Det danske juleeventyr 'Den magiske juleæske' handler om den otte-årige Julius, som bor på et børnehjem, og glæder sig vældig meget til jul. Men juleglæden fordufter, da de andre børn afslører, at Julemanden bare er børnehjemmets forstander, som har klædt sig ud.

Julius har dog en magisk juleæske, som trækker ham ind i en magisk verden. Her er Julemanden ikke bare ægte - han er også forsvundet, og nu må Julius redde dagen, inden den onde Krampus ødelægger selveste juleaften.

Stopmotion-filmen 'Den magiske juleæske' er instrueret af Jacob Ley, som har arbejdet på filmen i over otte år. Filmen er produceret af Copenhagen Bombay, der har specialiseret sig i animerede børne- og ungdomsfilm med bl.a. Æblet og Ormen og Den kæmpestore bjørn. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (67 votes)
4.8
4.5

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Animationsstilen er original og collageagtig med visse 3D elementer, og for en gangs skyld har man fundet børnestemmer til en animationsfilm, der ikke spurter væk fra filmen med kække stemmer ..." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "... en fin og stille julefilm, fyldt med gammeldaws julekvaler og hjertevarme efter alle kunstens regler. For julen er nu engang hjerternes fest - og det er godt at huske på i disse iskolde tider." (Birgitte Lorentzen)

 • Jyllands-Posten

  "Med 'Den magiske juleæske' udfordrer Ley og Copenhagen Bombay vores vanetænkning. Det er magisk." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Animationsteknik og udtryk - stop motion med cut out-dukker computerplaceret i naturalistisk scenografi - er grumme gammeldags charmerende ..." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jonas Nikolaj Rasmussen

Jeg synes det er en rigtig god og sød julefilm. Som desværre ikke bliver vist ret mange steder i Danmark. Endelig underligt.

Nikolaj

Det er jo lang tid siden Danmark har lavet en rigtig god animationfilm.

Men hvorfor ikke nu.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.