Cookie- og Privatlivspolitik

Den lille pige og profeten

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en lettere melankolsk grundstemning. Den indeholder flere scener med en trist og alvorsfuld hovedfigur og enkelte scener med slåskampe. I én scene slår nogle mennesker løs på hinanden med køller, og i en anden scene ser man en hovedfigur, som trues og tages til fange, hvorefter der høres et højt skud, hvilket efterlader tvivl om, hvad der er sket med ham. Hertil kommer, at filmen indeholder en række små selvstændige film, hvoraf enkelte er urolige, ekspressive eller på grænsen til det surrealistiske. I en af disse film ses fx en mand og kvinde, som danser blandt uhyggelige masker. Da filmen er animeret og fortællingen for det meste forløber roligt, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på de yngste børn, og den får derfor en 7års-grænse.

Se mere på medierådet.dk
23.06.2016
| |
1 time 24 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Prophet
|

I animationsfilmen 'Den lille pige og profeten' har lille Almitra mistet sin far og bor nu alene sammen med sin mor, Kamila.

Siden faderens død er Almitra stoppet med at tale, og hendes eneste venner er måger, som hun tilsyneladende kan kommunikere med.

Pigens liv tager en ny drejning, da hun møder kunstneren Mustafa, som holdes i husarrest grundet regeringens frygt for at hans værker vil opildne folket til oprør.

Da Mustafa får at vide, at han må rejse til sit hjemland, bliver Almitra vidne til flere møder mellem kunstneren og den lokale landsbys beboere, der sætter Mustafas talent og styrke på en prøve. Samtidig planlægger regeringen at vælte Almitras nye forbillede.

'Den lille pige og profeten' er en familiefilm med et politisk budskab. Manden bag Løvernes Konge har instrueret, og de danske stemmer leveres af Lars MikkelsenSofie Gråbøl og Mikkel Boe Følsgaard.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (17 votes)
4
4

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "En kvik, cool og genrebevidst knaldperle af en kort animationsfilm." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "... hvis man blot undlader at tage 'os imod dem'-budskabet alt for bogstaveligt, så er det let at nyde de smukke billeder, den letflydende historie ..." (Henning Høeg)

 • Jyllands-Posten

  "Der går meget nemt rundkreds-spiritisme og ravkæde-tolerance i affæren. Men filmen er visuelt betagende, og om ikke andet kan den gøre publikum nysgerrig på forlægget." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... den vil interessere enhver med nysgerrighed på kunstneriske udtryksformer i animation. Og gribe en del større børn, unge og voksne, som er mere fordomsfrit følsomme end jeg." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Det er en kærkommen mulighed for at se en anderledes animationsfilm." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Mariann

Denne film skulle være for alle. Plakaten viser en eventyrfilm for børn.
Vi var 2 voksne og 2 børn afsted. Ud over os var en bedsteforælder med sit barnebarn. Børnene var i alderen 6-7 år.
Filmen havde smukke billeder, men handlingen var IKKE for børn. Der var megen tale, og på en måde og med budskaber som slet ikke var for mindre børn. De fattede ikke ret meget af, hvad der foregik.
Efter forestillingen spurgte jeg bedstemoderen og barnet om, hvad de syntes om filmen. De havde præcis samme oplevelse som os.
Vi fik fat i souschefen. Hun beklagede, men sagde, at biografen bare henholdt sig til anbefalingerne, og at filmen var egnet for alle...
Jeg synes ikke det er ok at vise en film, hvor børnene ikke forstår handlingen. Især ikke når plakaten er udformet som en børnefilm.
Vi er meget skuffede. Havde brugt over 500 kroner på billetter og tilbehør. ØV

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.