Cookie- og Privatlivspolitik

Den lille havfrue

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har i de fleste scener en let og positiv stemning. Den indeholder dog scener med uvejr, uheld, overfald og forfølgelser, hvor karakterne er i fare, og hvor stemningen er lettere ildevarslende. Filmen indeholder desuden scener med dramatiske opgør og actionagtige kampe, hvor karakterne må kæmpe for deres liv. Da hovedpersonen ikke er bange, men snarrådig og handlekraftig, og da filmen foregår i et eventyrligt urealistisk univers, hvor ingen af de gode karakterer kommer alvorligt til skade, vurderes den til kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
25.05.2023
| |
2 timer 15 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Little Mermaid
|
Versioner: se alle
2D - org. version, 2D - dansk tale, 2D IMAX, 3D - org. version, 4DX 3D - org. tale, 2D 4DX - dansk tale, 2D Babybio Eng. Tale, 2D Dansk Tale FilmQuiz, 2D Eng. Tale Galla, 2D Eng. Tale Strikke, 2D Eng. Tale YogaBio, 2D YogaBio, Strikkebio
|
Billetter

Adventurefilmen 'Den lille havfrue' (The Little Mermaid) er en live-action genindspilning af Disneys klassiker fra 1989 baseret på danske H.C. Andersens kendte eventyr.

Ligesom i filmatisering af andre Disney-klassikere som Skønheden og Udyret og Aladdin vil filmen indeholde en blanding af de allerede kendte sange samt nye numre af Alan Menken, der stod bag musikken til den oprindelige film, samt Lin-Manuel Miranda.

Halle Bailey kan ses i rollen som den lille havfrue, mens også Awkwafina (The Farewell), Jacob Trembaley (Room) og Melissa McCarthy (Bridesmaids) er på rollelisten.

Filmen er instrueret af Rob Marshall, der også manden bag filmatiseringer af musicals som Chicago, Nine og Into the Woods

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (30 votes)
4.1
3.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Den lille havfrue' er en af de bedste live action-genindspilninger af de gamle Disney-tegnefilm, og Halle Bailey er et fund i titelrollen." (Jakob Steen Olsen)

 • Filmmagasinet Ekko

  "Med enkelte undtagelser er alle de bedste øjeblikke i 'Den lille havfrue' altså taget direkte fra originalen. Og de få nybrud fokuserer for meget på livet på land, så man aldrig mærker dybden i eventyret til havs." (Rikke Bjørnholt Fink)

 • Politiken

  "Disney forsøger at opdatere eventyret til nutiden med klimavinkel og multikulturelle utopier. Men det virker forceret i en fortælling, man ikke har kunnet dreje væk fra den om fars pige, der bliver en selvstændig kvinde, da hun møder sin prins." (Joakim Grundahl)

 • Soundvenue

  "Halle Baileys fødte superstjerne giver filmen eksistensberettigelse, selvom den desværre drukner sine gode intentioner i døde dyr, CGI-mørke og en kedsommeligt lang spilletid." (Mathilde Johanne Kristiansen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jesper Ørsted

Så blev det tid til en live action indspilning af Disneys 1989 tegnefilmklassiker The Little Mermaid, historien er, med få undtagelser, identisk med tegnefilmen. Visuelt set er den virkeligt flot lavet, også selvom havet ser noget kunstigt ud. Der er flere lag i dybden når man ser den, den er helt klart beregnet på at blive set i 3D. Et format den desværre ikke blev sat op i i Danmark. Jeg så den originale version med danske tekster og de tekster var desværre store, hvide og grimme og virkeede forstyrrende , ikke mindst i undervandssekvenserne. Havfruen Ariel spilles smukt af Halley Bailey, der har en baggrund som sanger, og det kommer hende til gode, da hun synger virkeligt godt. Selve historien er flyttet fra et sted i Europa til en caribisk ø, som altså ser ret middelhavsagtigt ud, da filmen er indspillet på Sardinien. Måske skulle de hellere kalde øen Kongeriget Sardinien, som rendt faktisk eksisterede i 1700 og 1800 tallet, tidsperioden hvor filmen finder sted. Dog ville Disney så få et problem med diversiteten, da befolkningen der er for homogen for Disneys smag. Det er dog ikke Disneys diversitetsvalg, som ind imellem ser underligt ud, som er det største problem, men filmens spilletid: Mens 1989 udgaven blev overstået på 1t 23 min, uden på noget tidspunkt at virke jabbet, så spiller den nye film i 2t 14 min, det er lang tid og det er også for langt tid og det giver filmen et fortællemæssigt problem, bl.a. fordi den ikke kan finde ud af at slutte og den er netop pga længden ikke noget ideelt valg for familier med mindre børn. Havheksen Ursula, spillet af Melissa McCarty, er alt for fersk, sammenlignet med 1989 filmen og det samme gælder Prjns Erik (Jonah Hauer-King). Filmen virker bedst under havet, den dør lidt, når den kommer på land. Kan sagtens ses, hvis man går ind med de rette forventninger, men sæt tegnefilmsudgaven på for mindre børn derhjemme i steder for at tage dem med til denneher.

Setsu

Nok en meget upopulær og kontroversiel mening, men jeg tror faktisk jeg kunne lide denne bedre end den originale film. På den måde at den fiksede flere af de ting jeg ikke var så vild med i den originale.

Den hovedsagelig del, som trækker denne version op for mig er, at der er meget bedre kemi og tid brugt på forholdet imellem Ariel og Eric. Eric i den her film har rent faktisk en personlighed og er blevet meget mere "fleshed out" som karakter. Ariel er heller ikke så "barnlig" i den her film, hvilket også trækker den op for mig.

SPOILER ALERT

Ursula tilføjer en ekstra ting til sin trylleformular, så Ariel ikke kan huske, at hun skal have et kærlighedskys fra Eric, for at forblive menneske. Ærlig talt, det er kun et plus for mig. I den originale, der bruger Ariel og Eric meget lidt tid med hinanden på land og Ariel virker "desperat" efter at få et kys, hvilket bare gør at deres forhold virker mere "forced", end at de reelt kan lide hinanden.

I den her version, der er der bygget mere ovenpå begge karakterer, med specielt Eric der har meget mere backstory, ambitioner, interesserer og personlighed. Der er også afsat meget mere tid til at vi kan se dem sammen og lære hinanden at kende. Se de ting og interesserer de har til fælles, med Ariel der er viser stor interesse i at høre om Eriks rejser og de ting han har samlet fra sine rejser, imens Eric er super entusiastisk og glad for at der faktisk er nogen der viser interesse for de samme som ham og med glæder deler sine historier om hans rejser med Ariel, til langt ud på natten.

De får mere tid sammen i landsbyen, hvor de hygger sig og der er også mere tid igen afsat til dem i robåden på søen, hvor de har fundet på en super kreativ og sød måde at få Ariel til at hjælpe Eric med at gætte hvad hendes navn er, i stedet for at det bare er Sebastian der hvisker det til ham.

Alt det her gør, at jeg rent faktisk gik op i deres forhold og spirende romance, fordi det virkede meget mere naturligt og deres kemi og kærlighed var realistisk og vi fik lov til at se dem faktisk være et godt par. I den originale, der følte jeg ikke det store for deres forhold, da de brugte meget lidt tid på at bygge kemi og forhold op.

Halle er en helt fantastisk sanger og hun ER Ariel. Super flot præstation og der er flere scener og dialog der er fuldstændig den samme som i den originale. Eric er en meget bedre karakter i den her film og jeg kunne også bedre lide denne Triton, da han ikke var ligeså "aggressiv" som i tegnefilmen. Han gjorde stadig de samme ting som i tegnefilmen, men han hævede ikke stemmen hele tiden og råbte af Ariel. Samtidig med fik Ariel og Triton også mere dialog sammen efter Ursula er blevet besejret, fremfor i tegnefilmen, hvor det eneste der bliver sagt imellem dem er "Jeg elsker dig, far."

Melissa gjorde et super godt stykke arbejde som Ursula! Hun gør karakteren til sin egen og prøver ikke at imitere den originale karakter. Man kan se hun havde det rigtig sjovt med den her rolle og er faktisk ret intimiderende i flere scener.

Jeg kunne godt have savnet at vi så noget mere til Ariels søstre, men de er dog stadig mere med her, end i den originale, dog kun med en smule. Jeg savnede også lidt brylluppet til sidst og det smukke kor der synger "Leve Med Dig" til sidst, men synes slutningen gav rigtig god mening, i forhold til karaktererne og de ting der var sket i løbet af filmen. Filmen føltes også lidt lang og der var nogen steder jeg tænker man godt kunne have skåret ned på tiden tilbragt i en scene.

Personligt, så vil jeg sige den bestemt er blandt de bedste live action remakes der har været, hvis ikke ligefrem den bedste. Er det en helt fantastisk film? Nej. Er den så dårlig som alle online prøver at bilde folk ind? Overhovedet ikke. I forhold til hvad den prøver at være, så synes jeg den var god og er bestemt ikke sur over at den eksisterer, da jeg synes den tilføjer noget til historien og karaktererne, som den originale manglede.

Og til alle jer der ikke gider at se filmen og taler grimt om den, bare fordi i har et problem med hudfarver og gemmer jeres, ja, racistiske holdninger bag ordet "woke" - Så voks dog op og få en hobby. I er til grin og sørgelige at høre på.

Jeppeuser/3400590

jeg synes filmen var fin universet var godt og skuespillerne spillede deres roller rigtig godt Halle Bailey som spillede Ariel gjorde det flot og Jonah Hauer-King som spillede Prins Eric gjorde det også flot jeg levede mig fuldstændig ind i filmen men jeg synes slutningen skuffede faktisk jeg savnede at de holdte deres bryllup på et skib og Ariel og Eric gav hinanden en ægte kærlighedskys i slutningen af filmen og jeg savnede også Chef Louis og Sebastian Scenen men ellers er filmen stadig god

Atrice

Jeg syntes det var en helt fin film - den havde alt det, den skulle have og især scenerne under havoverfladen er som et eventyr. Jeg syntes personligt det er fuldstændig ligemeget hvad hudfarve Ariel har. Det er et eventyr, fantasi... ikke virkelighed. Og hun gjorde det rigtig godt. Kunne også godt lide Javier Bardem som Triton. Ville ønske vi havde set lidt mere til resten af Ariels søstre - måske i stedet for de nye sange, som ikke tilføjede noget særligt til filmen. Bortset fra at filmen til tider føltes lidt langtrukken, var den god. Det syntes min 10 årige datter også :)

peter

I 1990 var jeg inde og se Premieren på tegnefilmen med min lille niece, så nu her 33 år efter skulle jeg så gense den i helt nye rammer.
Ariel har har fået ny kulør og det samme har tumle og en enkelt ny sang, men ellers er historien som den var i 1992 , den er lidt mere dyster, men visuelt meget flot og Halle er perfekt som Ariel , Sebastian , skralde og Tumle er stadigvæk med som Ariel's skønne følgesvende og sang og musik følger også stadigvæk med .
Et dejligt gensyn jeg savnede kun min lille nieces selskab .
Filmen varer 2 timer og 15 min . Så det skal man tænke på hvis man overvejer om de helt små skal ind og se den .
Men den kan varmt anbefales og jeg giver den 5 stjerner

Patrick

Så vidt jeg kan se, havde den ikke premiere i 1992, men 1990

peter

Du har ret Patrick, min fejl

Ole Bent

Håber den bliver lige så god som tegnefilmen :)

Vakse Viggo

Jeg tror, at jeg ser den, når den kommer disney +.
Hvis Disney forbedre deres ESG score, så skulle de lave en film i stil med Coco og Encanto.

Thomasuser/2774287

Jeg har hørt at grunden til at Disney laver disse latterlige genindspilninger er for at forbedre deres ESG score. De er ligeglade med om nogen gider se dem.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.