Cookie- og Privatlivspolitik

Den gyldne tid

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
22.07.2010
| |
2 timer 35 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Amintiri din epoca de aur
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

Den rumænske antologi 'Den gyldne tid' portrætterer en nation underlagt en diktators humørsyge under Ceausescus kommunistiske regime, nogle af de værste år i Rumæniens historie.

Rumænernes ofte absurde hverdag skildres i filmen gennem en serie vandrehistorier, der understreger, at det var humoren, som holdt dem i live.

Når Ceausescu drog ud på et af sine arbejdsbesøg, skete det ikke sjældent at borgmestrene i landdistrikterne hængte frugt på træerne, for at adlyde de mærkeligste ordrer fra Partiet og ikke falde i unåde.

Ceausescu måtte desuden ikke afbildes på offentlige billeder uden hat, når repræsentanter fra den rådne kapitalistiske verden var i nærheden.

En professionel chauffør bestemmer sig for at åbne sin af regeringen forseglede lastbil og opdager sammenhængen mellem æg, påske og ægteskabelig kærlighed.

En politimand får en levende gris som gave før jul, og beslutter sig for at gas er den bedste måde at aflive dyret på, så de sultne naboer hører det.

Og i 80'ernes Rumænien leger Bughi og Crina Bonnie og Clyde og stjæler ilt på flaske.

Den ene af episoderne i 'Den gyldne tid' er instrueret af Cristian Mungiu (’4 måneder, 3 uger og 2 dage’).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (5 votes)
5.4
4

Skuespillere

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "... kræver en vis tålmodighed, men er ret så fin som en opvisning i diktaturstatens groteske natur." (Iben Albinus Sabroe) ()

  • Jyllands-Posten

    "Det er de morsomt absurde og bizarre optrin i 'Den gyldne tid', der holder publikum fanget undervejs, men det er de horrible historier om et undertrykt folk, der følger med én ud af biografen." (Nanna Frank Rasmussen) ()

  • Politiken

    "Rumænsk films ’ny bølge’ lever højt på den humor, også denne lille perlekæde af filmnoveller eller ’urban legends’." (Søren Vinterberg) ()

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.