Den gyldne jord

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen er generelt roligt fortalt og veksler mellem en optimistisk og melankolsk grundstemning. Den indeholder dog scener med lettere dramatisk indhold. Et barn mister eksempelvis sin ene forælder i et biluheld. Ulykken vises i korte klip og der ses blod på en knust bilrude. Efterfølgende ses scener med folk i sorg og barnet virker trist i passager. I en scene arbejder barnet i en mine under jorden og ved en eksplosion bliver barnet utrygt, da der vælter jord og støv ned omkring ham. Da barnet er handlekraftig, ingen ses komme til skade og filmens fortælling forløses positivt, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
14.10.2021
| |
1 time 36 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Die Adern der Welt
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning m/intro
|
Billetter

Dramaet 'Den gyldne jord' handler om den 11-årige Amra, der bor med sin nomade-familie i en provins midt på den mongolske slette.

Mens Amra og hans klassekammerater drømmer om at deltage i det Mongolske svar på X-Factor, trues hans families fredfyldte tilværelse af illegale guldgravere og internationale mineselskaber, som ødelægger jorden omkring dem - den jord, de lever af og med. 

Amras far, Erdene, er leder af de sidste nomader, der tør sige fra overfor mineselskaberne, og han prøver at overbevise sine allierede om, at de ikke skal tage imod den kompensation, som selskaberne tilbyder dem.

Men da Erdene dør i et tragisk biluheld, og Amras mor giver efter for presset og planlægger at flytte familien til storbyen, fødes en modstand i Amra, og han tager kampen op mod overmagten og maskinerne.

Filmens instruktør, Byambasuren Dayaa, har vundet adskillige priser og er betragtet som den vigtigste instruktør i Mongoliet. 

Skal du se Den gyldne jord?
(2 stemmer)

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.