Cookie- og Privatlivspolitik

Den Gyldne Handske

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
05.12.2019
| |
1 time 55 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Der goldene Handschuh
|

Filmen ’Den Gyldne Handske’ handler om den ensomme og forskruede seriemorder Fritz Honka. Han bor i en snusket del af Hamburg i 1970erne, hvor han har sin gang på det beskidte værtshus ’Den Gyldne Handske’.

Det er dog ikke kun tømmermænd, Fritz Honka slæber med sig hjem, men også sagesløse kvinder. De ender ofte som parterede ofre i hans ildelugtende lejlighed, hvor han også gemmer de blodige lemmer.

Seriemorderfilmen er bestemt ikke for folk med sarte nerver, da det er en i særdeleshed både brutal, ulækker og depraveret film, der dog også har en snert af både grotesk og sort humor midt i grusomhederne.

’Den Gyldne Handske’ er baseret på den virkelige seriemorder Fritz Honka, der fra 1970 til 1975 spredte skræk og rædsel i sit nabolag.

Den prisbelønnede instruktør Fatih Akin har tidligere stået bag roste film som Mod muren og Ud af intet. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (33 votes)
5.3
2.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "Året er ikke omme endnu, men man kan roligt allerede nu udråbe den tyske 'Den Gyldne Handske' til årets mest frastødende og ulækre film." (Thomas Brunstrøm)

 • Jyllands-Posten

  "I løbet af 14 år som filmanmelder har jeg set mange unødvendigt klamme film, men det er lige før, at Akins seriemorderfilm tager prisen." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Fatih Akins film er radikal. Der er ingen oversættelse af værtshusets kultur, [...] ingen udefrakommende fortæller, der forsøger at finde menneskelighed på trods. Det her er fortalt lige så udsigtsløst som den berusende snak på bodegaen." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "'Den Gyldne Handske' er hæslig. Man må overvinde sit ubehag for at gå ind i det rum. Der er ingen billig pirring i sigte. Og heller ingen misogyn skadefryd. Filmens styrke ligger i, at den ser klart på Honka og ser med hans blik." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Bunnykill

At den går så sent men det giver jo mening .. må vente til den kan udlånes på bibliotek i sted for .. !

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.