Cookie- og Privatlivspolitik

Den gode spion

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har i mange scener en intens og ildevarslende stemning. Den indeholder flere scener, hvor hovedpersonerne overmandes, afstraffes, sultes og indespærres under ekstremt umenneskelige forhold. Ingen af disse scener er dog blodige. Filmen indeholder desuden en scene, hvor en person bliver skudt på klods hold. Scenen er dramatisk og overraskende men næsten ublodig. Da filmen foregår i et realistisk historisk miljø med en tydelig distance til nutiden, og da filmen slutter håbefuldt, vurderes den til kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
08.07.2021
| |
1 time 51 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Courier
|
Versioner: se alle
2D, Biografklub DK, Babybio, Biografklub DK Babybio, Seniorbio
|

I filmen 'Den gode spion' spiller Benedict Cumberbatch den autentiske rolle som forretningsmanden Greville Wynne.

Vi befinder os i 1960ernes England, hvor Wynne grundet sine forretningsforbindelser i Østeuropa bliver kontaktet af MI6. Den britiske efterretningstjeneste vil have den helt almindelige familiefar til at smugle tophemmelig information ud af Sovjetunionen.

Wynne sættes i forbindelse med den russiske kilde, Oleg Penkovsky (kodenavn: Ironbark), og sammen er de to mænd på en mission, der skal afdække sovjetternes plan om at transportere atommissiler til Cuba.

'Den gode spion' bygger på virkelige hændelser om Greville Wynne og Oleg Penkovsky, der fik afgørende betydning for udfaldet af Cuba-krisen. Men ikke uden, at de måtte betale en høj pris.

Benedict Cumberbatch, der blev Oscar-nomineret for The Imitation Game, spiller Wynne, mens den georgiske skuespiller Merab Ninidze blev nomineret til en British Independent Film Award for sit portræt af Penkovsky. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (144 votes)
4.7
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] solid, velfortalt og flot. Den er genrens svar på den tunge, men mættende amagermad, der næppe overrasker, men som gør det, der skal gøres." (Sarah Iben Almbjerg)

 • Børsen

  "'Den gode spion' er mere spændende end de bedste James Bond-film, ikke mindst fordi man ved, at det handler om rigtige mennesker. Det nytter og det koster at være idealist." (Michael Solgaard)

 • Dagbladenes Bureau

  "Betragtet fuldstændig fritstående, fjernet fra enhver kontekst, er ”Den gode spion” et glimrende værk, dens problem er, at de andre film i samme genre, omhandlende præcis samme begivenheder og temaer, er rene mesterværker." (Helle Sihm)

 • Filmland P1

  "Uden de nuancerede portrætter af to skæbner i det storpolitiske spil, havde 'Den gode spion' blot været endnu en historisk film om utrolige virkelige hændelser. Nu er den i stedet blevet en medrivende og velspillet beretning om det utrolige, der sker, når helt almindelige mennesker lige pludselig ændrer verdens gang." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Der er et vist skabelonpræg over det historiske drama ”Den gode spion”, der heldigvis udmærker sig med blændende skuespil." (Katrine Sommer Boysen)

 • Soundvenue

  "'Den gode spion' er et velkomponeret og medrivende spiondrama, som især forløses i det velspillede venskab, som trodser de kulturelle barrierer og de storpolitiske grænser." (Lise Stenbæksgaard)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
bambiexplorer

For første gang i MANGE år, og før første gang efter at Sune Lind Thomsen (som også var manden der hældte de hvinende søde drikkevarer op til os … det må simpelthen høre op med det søde stads) bekostede en fuld istandsættelse af biografen, som blev færdiggjort få dage før Corona holdt sit indtog i Danmark, bevægede vi os i Gentofte Kino for at se The Courier (Den gode spion, som den er kommet til at hedde på dansk?).

Uden at være specialist udi funkisstil, må man sige at arbejdet i indgangsparti, café og venteområde er lavet flot. Salen i sig selv er også imposant, komplet med to meter mellem stolerækkerne, privatloge, flot belysning og det hele. Men der er et par problemer. På grund af den store afstand mellem sæderækkerne, kommer lærredet, selv på 7. række, som er midt i salen, til at virke for langt væk. Samtidig er der en minimal hældning på gulvet, som er placeret under lærredets underste kant, som gør det en anelse ubehageligt og ej afslappende for nakkemuskulaturen at skulle se op på filmen. Faktisk virker det, måske optisk bedrag, til at der er antihældning for de forreste 4-5 rækker.

Udover dette er stolene ikke opdaterede til 2021-standard og højttalersystemet virker en anelse underdimensioneret. Dog skulle der være mulighed for at se analoge 70 mm-film, ligesom i Imperial. Disse anker gør desværre at jeg ikke ser Gentofte Kino som værende en af min faste biografer i fremtiden.

The Courier er baseret på virkelige begivenheder, og handler om Greville Wynne, som er en lidt grå forretningsmand og familiefar i London, midt i den kolde krig i tresserne, under affæren i Svinebugten og den efterfølgende Cubakrise. Altså lige indtil MI6 og CIA, ser en mulighed i at lade ham udvide sine forretninger til østblokken, nærmere betegnet Moskva. Ikke noget farligt … han skal blot fragte nogle halvhemmelige dokumenter tilbage til vesten, og så skal han understøtte den sovjetiske minister, der ønsker at hoppe af til USA. Så absolut intet kan gå galt … hvilket det så naturligvis gør ;)

WHAT DOES THIS DO? SHOOT POISON DARTS?
Jeg kender ikke den virkelige histore om Greville Wynne og den sovjetiske diplomat, Oleg Penkovsky. Men historien virker reel nok. Desværre er historien også ret banal. Altså det er en type af historie vi har set før, bare filmatiseret langt bedre. Måske instruktøren er gået efter ultrarealisme? Altså, realisme hvor alle de absolut uinteressante begivenheder også skulle på filmstrimmelen … og ikke efterfølgende måtte klippes op i tempo? Jeg ved det ikke. Men jeg ved at hvis de første totredjedele var blevet klippet ned til et halve, og den sidste tredjedel så var blevet sat på i enden som dem er, kunne vi måske være endt op med 80 minutters film, som ikke virkede som en mild sovepille …

CAST & CREW
Den eneste skuespiller i filmen jeg kender, er Benedict Cumberbatch, naturligvis. Han spiller ikke dårligt, der er der ingen i castet der gør. Men alt, humoren, dramaet, volden, er så voldsomt underspillet at man altså keder sig i de første godt 80 minutter. Alle ved at jeg er vild med Cumberbatchs version af Sherlock Holmes. Men egentlig er jeg ikke ligefrem eksalteret over hans præstation i de andre film han har været med i (fx Tinker, Tailor, Soldier, Spy og 12 Years a Slave … OK, Doctor Strange var faktisk god nok), så måske rækker hans repertoire kun til at spille Sherlock i nutidsversionen?
Instruktøren Dominic Cooke får ingen klokker til at ringe hos mig. Han virker til at være en jeg står mig bedst ved at vedblive at undgå i fremtiden. Manuskriptforfatteren Tom O’Connor, står bag The Hitman’s Bodyguard og den aktuelle The Hitman’s Wife’s Bodyguard, som ikke lige frem er film der for en til at dirre af spænding ;(

BILLEDE & LYD
The Courier er filmet fantastisk flot. Ikke en eneste frame eller indstilling sidder ikke lige i skabet. Desværre sad jeg med en følelse af, at instruktørens rationale har været, at nu hvor vi har en glimrende fotograf til vores rådighed, så skal denne fandeme også (mis)bruges, også selv om filmen i sig selv slet ikke kan følge med. Og der er virkelig tale om en film hvor kamerapersonens virtuose arbejde slet ikke følges til dørs af instruktionen.

Filmens soundtrack, derimod, er lidt kedeligt, på den stock musicagtige måde, og lever på ingen måde op til kamerarbejdet. Lydeffekter forbigår vi, på bogstavligste måde, i tavshed ;)

KONKLUSION – THE COURIER
The Courier er klart den mest uinteressante film jeg til dato har set Bendict Cumberbatch i. Det skal så indrømmes at jeg først opdagede ham omkring 2010 og Sherlock. Dog tror jeg at de otte første år af hans karriere, primært bestod af mindre roller i petitesser af engelske TV-serier. Selvom den sidste trejdedel af The Courier liver gevaldigt op, kan filmen som helhed ikke opnå mere end max tre mellemstore stjerner.

blog.nilsbuch.dk

Mathias

Jeg glæder mig så utroligt meget til at se denne film!
Benedict Cumberbatch er for mig en af de mest komplette skuespillere og alle de film han medvirker i er altid spot on.
Helt klart en film på min To Watch liste ;)

-Mathias

Nina

Jeg ser frem til at se denne film

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.