Cookie- og Privatlivspolitik

Den fabelagtige Amélie fra Montmartre (2001)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer 2 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Le Fabuleux Destin d`Amélie Poulain
|

Filmen 'Den fabelagtige Amélie fra Montmartre' handler om den parisiske ungmø Amelie, der har en kasse med gamle barndomsskatte gemt under gulvbrædderne.

Anonymt afleverer hun tingene tilbage til deres ejermænd og betragter på afstand, hvordan den magiske opdagelse forandrer menneskers liv. Amelie gør det herefter til sin mission i livet ubemærket og på mystisk vis at rette op på andres tilværelse - til det bedre, hvis folk har gjort sig fortjent til det. Eller til det værre, hvis en person har opført sig dårligt overfor sine medmennesker.

Jean-Pierre Jeunets romantiske komedie blev det store gennembrud for den franske skuespiller Audrey Tautou.

'Den fabelagtige Amélie fra Montmartre' solgte 148.000 billetter i de danske biografer.

 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (69 votes)
4.8
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Mathias

Amélie er en vidunderlig, eventyrlig og forunderlige hverdagsfortælling om den fabelagtige Amélie - en helt almindelig fransk pige, som måske ikke er helt så almindelig, for hvem er det?

Det er en befrielse af se en kærlighedshistorie, der ikke følger to perfekte topmodeller, der på alle måder er fejlfri, men viser os virkelige og troværdige karakterer, der er så vidunderligt uperfekte, at du ikke kan andet end knuselske dem. Alle karaktererne er unikke spraglede personligheder, som hver især har deres at kæmpe med, men alle klarer sig gennem hverdagen, fordi de forstår af finde magien og nydelsen i selv de mindste ting.

Filmen er et æstetisk mesterværk, manuskriptet er skarpt og veldrejet og karaktererne er skønne og skæve. Alle skuespillerne leverer formidable præstationer, men filmen havde på ingen måde været det samme uden den smukke og talentfulde Audrey Tautous uforglemmelige portrættering af filmens protagonist Amélie Poulain.

Amélie er uden tvivl en film der deler vandene. Enten knuselsker du den, eller også keder du dig til døde. Amélie er for dem der elsker romantik, visuelt flotte film, skæve historier, gode karakterer og det franske sprog.

Julie

Det tog enormt lang tid før filmen rigtig gik i gang, alt for meget fortællende stil til min smag. Sad og så den sammen med familien og svigermor spørger efter 15 - 20 min hvornår filmen går igen, og det understreger bare min pointe at der gik alt for lang tid før filmen fik en reel handling.
Efter filmen var rigtig kommet i gang synes jeg den var spændende og var vild med farverne og selve symbolikken i filmen.

Simon

Ikke en top 80 film for mit vedkommende, men en film jeg kom i godt humør af.

S. Rico

Herlig skæv og humoristisk fransk film. Skøn historie, fantastisk fortællerstil og nogle helt vidunderlige karakterer.

Amélie har selvfølgelig den altoverskyggende hovedrolle, men filmen havde intet været uden de mange ufatteligt velspillede biroller: den livskloge nabo "glasmanden", de charmerende kvinder på Amélies arbejdsplads og den knap så charmerende stamgæst, den usympatiske grøntsagshandler og hans enfoldige assistent, og selvfølgelig den nørdede pasfoto-samler. Det hele går bare op i en højere enhed.

Det kan godt være at De Urørlige har overhalet Amélie mht. solgte billetter. Men Amélie er og bliver en langt større film kunsterisk set.

Carsten

Audrey Tautou må være det mest charmerende søde væsen på planeten. Filmen blæser lige gennem hjertet med sin humor og mærkelige vægtløshed.
Jeg ser den hver gang jeg er skuffet over menneskene.

Wayne

Og meget fantasifuldt. Bedste film fra Frankrig i flere år.

Katja

.. denne film er blandt top3 hos rigtig mange mennesker uanset hvilket land du kommer fra!

Den er og bliver fantastisk!

Kan dertil anbefale at I googler den japanske plakat af filmen - den er rigtig smuk og pynter så fint på væggen ;)

Skynd dig at se den hvis du ikke har gjort det endnu!

Muggauser/8186

Sej, sjov og seriøst anderledes film - genialt skruet sammen! Meget speciel, men suffløer, der stikker frem, når man skal bruge dem osv. Meget underholdende og ja, så er der jo den fantastiske Audrey Tautou, som bærer filmen. Hun er så sød, bedårende og er helt klart en skuespiller, som har styr på sit. Simpelthen super! Se den!!!

Peteyuser/41020

Helt klart en af mine favoritfilm - Den er fantastisk, og dette skyldes ikke mindst Audrey Tautou, der kan få enhver fyrs hjerte til at smelte:-)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.