Cookie- og Privatlivspolitik

Den blinde mand der ikke gad se Titanic

Tilladt for børn over 15 år
Filmen er ikke aldersvurderet af Medierådet for Børn og Unge og den har derfor fået tildelt aldersmærket ’Tilladt for børn fra 15 år’.

Se mere på medierådet.dk
26.01.2023
| |
1 time 22 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Sokea mies joka ei halunnut Titanicia
|
Billetter
Den blinde mand der ikke ville se Titanic plakat

I den finske film 'Den blinde mand der ikke gad se Titanic' lider Jaakko af Multipel Sklerose, der har lænket ham til sin kørestol og for ikke det skal være løgn, er han også blevet blind. Men hans optimisme er ukuelig. Han er forelsket i den ligeledes MS-ramte Sirpa, som han dog aldrig har mødt. Hun bor i en anden del af Finland, men de taler i telefon hver dag og deler stort - og især småt.

En dag sker der to uventede ting; Sirpa bliver dårligere, og Jaakko vinder et par tusind euro i Keno-Lotto. Sirpa bliver meget ked af sin tilstand, så Jaakko beslutter på stedet at forlade hjemmets sikkerhed og rejse tværs over landet for at trøste hende. For hvor svært kan det egentlig være. Han skal bare stole på fem fremmede på sin rejses fem trin. Fra stuen til taxi, fra taxi til stationen, fra stationen til toget, fra toget til taxi og fra taxi, til… hende.

Men rejsen bliver alt andet end let, og udvikler sig hurtigt til et mareridt, hvor Jaakko må bruge al sin snilde og street smartness for at gøre sin stille drøm om endelig at kramme sin Sirpa til virkelighed.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Ingen stemmer endnu
0
3.5

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Filmmagasinet Ekko

    "Film om et sklerose-ramt menneske er fyldt med galgenhumor og indimellem spændende som en thriller, når den får dig til at prøve at være franarret synet." (Kristian Ditlev Jensen)

  • Politiken

    "'Den blinde mand der ikke gad se Titanic' er en tankevækkende visualisering af et voldsomt handikap." (Kim Skotte)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.