Cookie- og Privatlivspolitik

Den alvorsfulde leg

Tilladt for børn over 11 år
Den alvorsfulde leg er et kærlighedsdrama om to der elsker hinanden, men hvis veje til stadighed mødes og skilles, idet de må vælge andre for at gifte sig til penge, status og tryghed.

Se mere på medierådet.dk
15.12.2016
| |
1 time 55 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Den allvarsamma leken
|

Det svenske drama ’Den alvorsfulde leg’ følger Lydia og Arvid i begyndelsen af 1900-tallet. De forelsker sig dybt i hinanden, men tvinges til at gifte sig med andre for at komme til penge.

10 år senere møder Lydia og Arvid hinanden igen og indleder en affære, der tvinger dem til at se på fortiden med nye øjne, og hvor forskellige de er blevet. Men parrets romance har konsekvenser, de aldrig havde regnet med.

Filmen er baseret på det klassiske litterære værk af Hjalmar Söderberg fra 1912, og det er danske Lone Scherfig, der har skrevet manuskriptet. Selvom hun ikke har instrueret 'Den alvorsfulde leg', virker det som en nærlæggende fortælling for instruktøren, som også har stået bag store kærlighedshistorier som One Day og An Education. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (29 votes)
4.5
4.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Den alvorsfulde leg' er, som det turde fremgå, ikke bange for den store alvor, men er ikke kun på dén måde en meget nordisk film. Den rummer også [...] et vemod, der både er sensuelt og smerteligt ..." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  "En god historie, et solidt manus, fremragende skuespil, smukt kameraarbejde, godt klip, flot scenografi, fornem instruktion og derfor en god film!" (Birgitte Lorentzen)

 • Ekstra Bladet

  "... sniger sig ømt ind på en i kraft af sin intime insisteren, overbevisende skuespil og gennemførte æstetik hjulpet godt på vej af Matti Byes besnærende score." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Som hovedpersoner virker Lydia og Arvid næsten for blodfattige [...] men det har en effekt. Du kan flytte ind i dem, du kan tage dine egne erfaringer med dig, lade dem pode og rejse med i det livfulde, næsten organiske, filmunivers ..." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "... det [er] en bemærkelsesværdig film, langsomt og elegisk fortalt og med en knap og pointeret dialog." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Billedsiden er firkantet beskåret, intimt åndende og smukt balanceret i sit forhold til tidens malerkunst." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Med 'Den alvorsfulde leg' beviser August i hvert fald, at hun kan skildre en kærlighed klart og renfærdigt, så ingen af parterne bliver svigtet. Historien føles som samtid, og mennesker dengang er mennesker nu." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Poul

Sådan en film stiller spørgsmål ved, om man nogensinde selv har været rigtig stormfuldt forelsket?
Fantastisk skuespil.
Poul Brasch

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.