/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik

Den 5. bølge

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en dramatisk grundstemning. Den indeholder en række voldsomme katastrofescenarier, hvor paniske mennesker flygter fra jordskælv, oversvømmelser og skyderi. I flere scener ses voldelige overfald og blodige sår. I andre scener ses børn der mister deres forældre, adskilles fra søskende og presses til at begå voldelige handlinger. I meget lange passager, hersker usikkerhed om hovedfigurers skæbne. Imidlertid forløses filmen positivt via børnenes samarbejde. Under hensyntagen til de yngste i aldersgruppen 11-15 år, får filmen 15 års grænse.

Se mere på medierådet.dk
21.04.2016
| |
1 time 52 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Fifth Wave
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|

'Den 5. bølge' handler om den 16-årige Cassie Sullivan, der lever et helt almindeligt liv sammen med lillebroren Sam og deres forældre.

En dag ændres alt, da Jorden angribes af ukendte væsener fra rummet, der udsætter planeten for fire dødbringende bølger: mørke, ødelæggelse, sygdom og invadering.

Nu er den 5. bølge på vej, og Cassie må begive sig ud på en farefuld rejse for at finde Sam, som hun er blevet adskilt fra. På vejen møder teenageren den unge Evan Walker, som tilbyder sin hjælp, men kan hun stole på en fremmed?

Cassie spilles af Chloë Grace Moretz, og 'Den 5. bølge' er baseret på Rick Yanceys roman af samme navn, som er den første i en trilogi.

Science fiction-filmen kan med sit ungdommelige udgangspunkt sammenlignes med andre young adult-filmatiseringer som The Hunger Games og Divergent. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (166 votes)
4.3
2.3

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... en besynderlig blanding af science fiction og dystopisk teenageromance, der aldrig lander sikkert på hverken det ene eller det andet ben ..." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Effekterne er imponerende. Og Chloës kamp-makeup er perfekt. Men som film er 'Den 5. bølge' lammende ligegyldig." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "'Den 5. bølge' imponerer ved et håbløst fravær af spænding og nerve ..." (Jacob Ørsted)

 • Politiken

  "Det er underholdende, kalkuleret og set før - på nær de der teenagefantasier i så brutale klæder." (Katrine Hornstrup Yde)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Niklas

Spild af tid

victoria

Syntes det er en vildt god film, der virkelig fanger ens interesse, er ikke en person der ser så meget science fiction, men på en eller anden måde fangede denne film mig på et punkt jeg ikke troede findes. det er nogle gode effekter og gode skuespillere med i filmen. Syntes den er tid og penge værd, håber der kommer en toer!

Maria

Ikke den bedste film jeg har set, men heller ikke den værste.

Den første halvdel er egentlig fin nok og man er spændt på hvad der skal ske med planeten. Desværre drukner den i noget man allerede har set i samtlige forrige film der primært henvender sig til et ungt publikum og jeg håber snart at bølgen dør, for de kan tilsyneladende ikke finde på noget rigtig originalt indenfor den her genrer. ;)

The Womanuser/8031

Først The Divergent Series: Allegiant. Nu denne. YA film er nede hvor de ikke kan bunde og tror godt nok ikke at jeg skal se flere af denne slags film foreløbigt. Det er virkeligt nedtur at en karakterer som Cassie (Chloe Grace Moretz) der ellers har masser af potentiale (hvis vi ser bort fra hende under kærlighedssituationerne) er blevet placeret i en handling der er ligeså rodet, ikke-interessant og ulogisk som den her i Den 5. Bølge.

Rasmus

Trailerne så faktisk lovende ud. Forventede selvfølgelig ikke at den skulle være nogen sofistikeret Oskar-kandidat, eller det helt store banebrydende filmkunst. Havde nu egentligt bare regnet med en underholdene Young Adult Alien-invasion film, der hellere end gerne skulle kunne være på nogenlunde det samme niveau som Hunger Games.

Det var så ikke det vi fik for de 160kr. Filmen afspejler virkeligt at instruktøren og holdet bag filmen kun har haft penge i tankerne. Der gemte sig sgu potentiale i plottet, men filmen har for travlt med at tilstoppe så mange klicheer ind, som overhovedet muligt. Klicheer som filmen selv tror gavner genren og handlingen, uden at vide at det faktisk ødelægger den en hel del. Og i sidste ende, virker det virkeligt som om at den ikke prøver på andet end bare at være elendig.

Kærlighedshistorien kommer ud af den blå luft og ender med at virke akavet og tvunget. Effekterne er på niveau med dem i Sharknado. Karaktererne er mere urealistiske end selve filmen. Og sidst men ikke mindst: så ender handlingen med at blive et uinteressant og decideret-uoriginalt makværk. Og det værste er at den bliver ved, også selvom det tydeligt kan ses (45 minutter inde i filmen) at dette projekt bare ikke holder.

Den skal dog alligevel have 2 stjerner, dog kun pga. de mange ufrivilligt komiske scener hvor filmen prøver at tage sig mega seriøst.

Og ja, selv det såkaldte plottwistet kunne ikke redde filmen. Se traileren igen, så har du gennemskuret det.

Klavs

Helt igennem håbløs film. Chloës overlevelses-spor er dog nogenlunde, men kærlighedshistorien er ulidelig, og sporet med børnesoldaterne er horribelt ringe med ynkeligt skuespil, virkeligt ringe replikker og nåh ja, så er plottet også helt igennem tåbeligt, endda selvom det er genbrug. Det er blot gjort en million gange bedre andetsteds. Nogen må stoppe evt. fortsættelser af denne film, som nærmest er en trussel mod menneskeheden. Det er ringe, utåleligt og fordummende.

EmilDinedsenuser/1040524

Den er så ufrivilligt komisk, prøver for hårdt at virke som noget der skal tages seriøst og ender ud i noget der er værre end politiet tillader.
Det her er YA på Twilight niveau, der får Divergent serien til at virke som en Oscar kandidat. Plot twistet er forudsigeligt, har du set traileren har du set filmen.
Det eneste traileren ikke viser er de decideret talrige og ekstremt langtrukkende dialoger mellem alle de ekstremt dumme og kiksede karakterer, og så også lige den tvungen-kærlighedshistorie der virker som noget de bare har mast ind i handlingen.
Kan anbefales til folk der desperat leder efter det "nye" twilight under denne positive tid hvor de uinteressante YA-filmatiseringer er døende. Men håber alle andre formår at bruge deres penge på noget der er mere fornuftigt end dette makværk.

Dette er selvfølgelig bare min mening, men tror sgu aldrig jeg vil kunne sætte mig ind i hvad der skulle være godt ved denne film.

ELI

Den var virkelig god....Jeg glæder mig, rigtig meget til at se 2'erne.

Thomasuser/453419

Fed satire der ;-)

ELI

Jeg mener, det faktisk:))

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.