Cookie- og Privatlivspolitik

Dem vi var

Afventer censur

Se mere på medierådet.dk
20.04.2016
| |
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Dem vi var
|

I dokumentaren 'Dem vi var' har Kristian og Mette Line været sammen i 12 år. Det begyndte med forelskelse, rejser og karriereræs, og senere voksede livet som "dig og mig" sig til en familie.

Sammen har de børnene Celeste og Cyron, og for to år siden købte de drømmehuset i Kgs. Lyngby. Her skulle de udleve deres mange drømme og forestillinger om livet. Men en dag falder den 39-årige Kristian pludseligt om med en fatal blodprop, som ødelægger 1/3 del af hans hjerne. Skaden er uoprettelig og livet, som de kendte det, er for evigt ovre.

Kristian kæmper med intens genoptræning, så han igen kan bo hjemme. Mette Line støtter ham, bygger huset om, så Kristian kan komme hjem, tager sig af børnene og sit arbejde. Samtidig kæmper hun med at genkende den mand, hun giftede sig med, for hjerneskaden har ændret Kristian. Og hvem er "vi", når den ene pludselig er væk?

'Dem vi var' følger den unge familie i det skæbnesvangre første år efter ulykken, og er et portræt af kærligheden, når katastrofen indtræffer. Filmen er instrueret af Sine Skibsholt, der debuterer med sin første dokumentar af spillefilmslængde.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (25 votes)
5.3
4.5

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "Det, som er så rammende ved Sine Skibsholts fine 'Dem vi var', er, at man ikke et sekund føler, at nogen af de medvirkende bliver udstillet, selvom de lader os være vidner til det mest sårbare af alt. Det kræver sin dokumentarist." (Katrine Sommer Boysen)

  • Politiken

    "Sine Skibsholt tager ikke stilling, men sætter forhåbentlig tanker i gang om relationsmæssige konsekvenser af alvorlig sygdom for andre end filmens medvirkende." (Dorte Hygum Sørensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.