Cookie- og Privatlivspolitik

Délicieux

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en varm og rolig grundstemning. Den indeholder flere lettere konfliktfyldte og dramatiske scener og også enkelte scener, hvor mennesker kommer til skade. Da fortællingen er langsom og indeholder mange positive forløsninger, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
09.06.2022
| |
1 time 52 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Délicieux
|
Billetter
Delicieux plakat

Filmen 'Délicieux' er en fransk drama-komedie af manden bag Mine helte.

Da den stolte kok Pierre Manceron på turbulent vis må forlade sit job hos hertug Chamfort, flytter han ind på et landsted og lægger desillusioneret al madlavning bag sig.

Men hans liv ændrer sig igen, da en ung kvinde dukker op på Mancerons gård. Hun har hørt om den tidligere kok og ønsker at være hans lærling.

Modvilligt accepterer Manceron at finde forklædet frem igen - en beslutning, der fører til at han og den unge protegé starter Frankrigs første restaurant samtidig med, at revolutionens vinde begynder at blæse gennem landet.

'Délicieux' tager fat på strukturer i en tid, hvor hierarkiet i det franske samfund ganske vist stadig er tydeligt, men under pres fra nye vinde, der ikke finder sig i de eksisterende klasseopdelinger.

Derudover er det en historie om en forbitret mand, der skal genfinde passionen til madlavningens kunst og kærligheden til livet i det hele taget.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (3 votes)
5.4
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Filmmagasinet Ekko

    "Fransk kokkedrama er en overdådig og smittende anretning, der udfolder kampen mellem herskab og tjenestefolk i tiden før den franske revolution." (Bo Tao Michaëlis)

  • Information

    "'Délicieux' er en gastrosanselig, naturskøn film om en mesterkok, der – kort inden den franske revolution i 1789 – demokratiserer den finere kogekunst. Og i processen opfinder forgængeren for den såkaldte restaurant." (Ralf Christensen)

  • Politiken

    "Det, der gør filmen om kokken Piere Manceron til mere end fransk feel good til foodies, er, at det lykkes den at finde fodfæste som en lille fortælling i den store historie. Godt nok byder den på god mad og lystspil, men der er noget dybere og råddent på færde i de dekadente anretninger." (Joakim Grundahl)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.