Cookie- og Privatlivspolitik

Deadpool

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en brutal grundstemning. Den indeholder en lang række meget voldelige og blodige scener. Flere scener viser tortur og mishandling på forskellig vis. Volden ledsages flere steder af en let, humoristisk dialog, der virker forstærkende på filmens generelle kynisme. Det vurderes derfor at filmen vil kunne virke skræmmende og/eller forrående på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
11.02.2016
| |
1 time 46 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Deadpool
|
Versioner: se alle
2D, IMAX 2D, Babybio, Seniorbio, Level 7 m. intro, First Class
|

Deadpool er ikke en traditionel superhelt. Godt nok kan han hele sår og skader lige så hurtigt som Wolverine, og hans kampfærdigheder er på niveau med Batmans.

Men hvor andre helte forsøger at hjælpe de svage og fange forbryderne, er Deadpool mest af alt ude på at hævne sig på sin skaber - og i processen irritere flest mulige af sine omgivelser med perverse kommentarer og kvikke bemærkninger.

Bevæbnet til tænderne, i hvert fald når han husker sine skydevåben, og drevet af kærligheden til sin ekskæreste sætter Deadpool ud for at finde den skruppelløse, brutale skurk, Ajax.

'Deadpool' er baseret på Marvels tegneserie af samme navn, der har forbindelse til X-Men-universet, men skiller sig drastisk ud ved at være usammenligneligt meget mere voldelig og med selvironisk humor under bæltestedet.

Ryan Reynolds har i årevis forsøgt at få stablet en film om den grovkornede superhelt på benene. Samme skuespiller blev kritiseret for sin optræden som karakteren i den mislykkede X-Men Origins: Wolverine, men nu forsøger Reynolds igen.

Deadpools kæreste spilles af Morena Baccarin fra tv-serien 'Homeland', og Ed Skrein fra 'Game of Thrones' spiller skurken. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (2780 votes)
5.2
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Deadpool' er en rablende sortsynet morsom og sprællevende anti-superhelt ..." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Ryan Reynolds ER 'Deadpool' og omvendt. Jeg var underholdt og ser med smil frem til efterfølgeren." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "... for det meste faktisk ret morsomt og ganske underholdende med en befriende selvironisk undertone." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "'Deadpool' er en hvirvelvind af en film, dyster, grum, hysterisk, hypervoldelig, morsom, grotesk, snottet, flabet, fræk og uhæmmet respektløs." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Flødebollen Ryan Reynolds, der får gjort grin med sig selv, spiller forrygende, og Tim Millers instruktion er lige i øjet. Sådan kan superhelte også se ud." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Man kunne argumentere for, at [det er] tegn på underholdningsindustriens kollaps, et forsøg på at pumpe energi tilbage i systemet ved at overgøre egne trick og samtidig grine ad dem. Men det fungerer også effektivt og underholdende som sådan." (Katrine Hornstrup Yde)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Søsuser/807738

Cool film

Lukas

Fantastisk film som der er meget sig selv. Elsker det.

pain au chocolat

ryn rinolds er virkelig god og hygge har nok et lille crush på ham

Antaeus

Ja, så er jeg langt mere til de mere "normale" superhelte film som X-men, Spiderman, Avengers og Nolans Batman.

Deadpool har sine øjeblikke og jeg kedede mig aldrig, men det bliver alt for meget plat humor og en ret banal historie.

Hozan

Meget Bedre end bvs og suicde sqaush;).
Og Glimrende

Michael Elo

den er fantastisk på alle måde det er en af de eneste superhelte film det er tro mod tegneserierne og den er bare fantastisk sjov

Ardimon

Jeg prøvede virkelig, men jeg måtte udvandre. Den fangede mig ikke og var voldsom kedelig samt forudsigelig. Måske jeg burde give den en ny chance og få set de sidste 35 min.

Nerdy_Treats

Endelig, endelig, endelig har kæresten og jeg været i biffen for at se en af de film vi begge har ventet umenneskelige tider på - nemlig Deadpool med Ryan Reynolds i tittelrollen. Jeg kan slet ikke få armene ned over den her film, for endelig har verden fået en filmatisering af the merc with a mouth som rent faktisk ikke er skuffende, men lever helt og aldeldes op til hvad denne ikoniske karakter fortjener... og meget mere til.

I X-men Origens: Wolverine så vi første gang Reynolds give sig i kast med rollen som Wade Wilson og hans transformation til Deadpool. Men skal vi ikke bare for en god ordensskyld begrave den højst kritisable performance langt nede under jordens overflade og håbe at den ebber ud i glemslens ingenmandsland, for mangen til makværk skal man da lede længe efter. Og det er faktisk lidt synd for Reynolds er faktisk selv en kæmpe Deadpool fan som siden 2005 har forsøgt at få en film med anitihelten lavet, så skuffelsen fra hans side har om noget været endnu større end den vi filmnørder har siddet tilbage med efter den helt igennem absurde portrættering af Deadpool.

Heldigvis gør den nye film bod på den gamles synder, og på sin vis kan den nye filmatisering tags som et filmisk svar på en undskyldning til hele verden, Så tak Fox, tak for at i endelig har givet os en ordentlig Deadpool fuld af action, humor, flabethed, politisk ukorrekthed, og få mig slet ikke til at starte på alle de fantastiske referencer som Reynolds disker op med i filmens løb, for de er frickin hilarious, min personlige favorit var bestemt da Colossus trækker afsted med Deadpool for at få ham til at tale med Professor Xavier hvortil Deadpool helt nonchalant spørger om det er Mcavoy eller Stewart der er tale om, for det kan jo godt blive lidt forvirrende med alle de time lines som de kære X-men har kørende. Men vigtigst af alt så skal Fox takkes for at de IKKE af uforklarlige årsager hat syet munden sammen på Deadpool...for seriøst hvad skete der lige for det tåblige move?

I filmen ser vi hvordan Wade Wilson, en tidligere lejesoldat, desperat forsøger at blive helbredt for en invasiv kræft der har spredt sig til det meste af hans krop. Som følge heraf deltager han i et vanvittigt eksperiment der for det første vansirer hans ansigt fuldstændigt men som også har den bivirkning at han nu er i stand til at heale hvilken som helst kropslig skade på rekordtid.... ja basically ender han med at være stort set udødelig, og beslutter sig for at få alteregoet Deadpool.

Det lyder jo egentligt som om det kunne være starten på en hvilken som helst superhelte film, men Deadpool er langt fra en traditionel superhelt. Ja han har en healings faktor på linje med Wolverine og hans færdigheder inden for kampsort er i samme klasse som den vi ser hos Batman. Men i modsætning til andre helte som ville bruge deres nyfundne superkræfter i den gode sags tjeneste, er Deadpool mest af alt ude på at få hævn over dem der stod bag det grufulde eksperiment han deltog i, for det var bestemt ikke milde sager der skulle til at helbrede ham for kræft. Alt imens han tosser rundt og prøver at provokerer flest mulige med sjofle kommentarer og kvikke bemærkninger.

Det er selvfølgelig en ret grafisk film, men hvis man er bekendt med Deadpool universet burde det nok ikke komme som den helt store overraskelse at hovedpersonen kan finde på at bruge et afhugget hoved som en fodbold der sparkes ind i maven på en anden mand eller skære sin egen hånd af efter han får håndjern på.

Når det så er sagt er det også en utrolig humoristisk film fuld af sarkasme og rapkæftede one-liners der leveres til perfektion af Ryan Reynolds som i min optik er det perfekte valg til at spille Deadpool. Han har personligheden til det, er god til at improvisere og til at været flabet, præcis som det forventes af Deadpool.

I filmen stjæler Ryan da også helt suverænt billedet fra de andre karakterer for hans mund stort set aldrig stille og man kan være sikker på at der er ligger en vanvittig joke eller reference til popkultur og venter lige rundt om hjørnet. Så der er ikke noget at sige til at både Christoffer og jeg både gik hjem med latterkramper og en følelse af vild imponade som betyder at der med længsel bliver set frem til at den kommer på Blu-ray, så den kan få en plads i den ellers ret velvoksne samling vi har i stuen.

En ting er i hvert fald sikkert, efter denne film så har Reynolds bestemt fortjent at bære sit røde supersuit med stolthed - for han har tændt en håbets fakkel med den her film, og alle os superhelte nørder kommer bestemt til at hungre efter flere fantastisk filmatiseringer med dette elskværdige røvhul af en anitihelt... og gerne sammen med flere X-men udover Colossus og Negasonic Teenage Warhead, for jeg er sikker på at der bestemt vil være mulighed for cross-overs af episke propotioner.

Frank

Fed film

Pouluser/352272

Spildte to timer af mit liv, som jeg aldrig får igen. Nogen burde straffe folkene bag filmen.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.