Cookie- og Privatlivspolitik

De vilde svaner

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
11.09.2009
| |
1 time (ekskl. reklamer og trailers)
|
De vilde svaner
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning Dansk Tale
|
Billetter

I 'De Vilde Svaner' lever den lille prinsesse Elisa lever lykkeligt med sine 11 brødre, da deres far, Kongen, gifter sig igen.

Kongen er forblændet af den nye Dronnings skønhed og trolddomsmagt, så han sender Elisa bort, samtidig med at Dronningen forvandler brødrene til svaner.

Med hjælp fra en gammel kone genfinder hun sine brødre, der nu er svaner om dagen men mennesker om natten.

Elisa vil gøre alt for at frelse sine brødre. Feen Fatamorgana viser hende i en drøm, hvordan hun skal sy 11 panserskjorter af nældehør, for at de kan få deres menneskeskikkelse igen, men indtil det er sket, må hun være stum.

'De Vilde svaner' er et dansk eventyr med scenografi af Dronning Margrethe 2 og instruktion af Peter Flinths ('Ørnens øje').

Bemærk: Filmen starter med det samme; der er hverken reklamefilm eller trailers inden.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (116 votes)
4.3
3.5

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... skuespillet er så stift, at det ligner noget, man kunne se på Det Kongelige Teater – for mange år siden. ... den [er] blot blevet et smukt kuriosum for dem, der er interesseret i at se Hendes Majestæts kunstneriske kundskaber." (Ann Lind Andersen) ()

 • Børsen

  "Alt i alt fremstår filmen som ufrivilligt komisk, stiv og kitschet." (Morten Dürr) ()

 • BT

  (Birgitte Grue) ()

 • Ekstra Bladet

  "... for uhyggelig til de mindste, mens de lidt større efter mit bedste bud vil kede sig bravt i lange passager." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "I al sin rolighed bliver filmen aldrig rigtig bevægende. Men bevægende som hyldest til eventyr og gamle dage og til alle dem, der savner en svalende stund." (Frederikke Lett) ()

 • Politiken

  "... [fungerer] bedst, når den anerkender det visuelles forrang i stedet for at forsøge at være en "almindelig" eventyrfilm for hele familien." (Sophie Engberg Sonne) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Kian

røv syg ud!

Vibeke

En æstetisk nydelse. Dronningens decoupager var meget smukke og ramte eventyrstemningen perfekt. Måske var skuespillet lidt højstemt - men skønheden overdøvede det.

The Womanuser/8031

det ser den også ud til at være

preben

Dygtig teknisk lavet. God eventyr fortælling, men uden dronnings medvirken næppe den store publikumsmagnet

Bentuser/85944

Forpremieren på De vilde svaner gjorde et stort indtryk på mig. Det er en rigtig eventyr film, ulogisk bygget op, men med en forudsigelige ende. Dronning Margrethes decoupager er fantastiske i deres fantasi, og den måde de anvendes helt i top. Det er et eventyr vel nok mest for voksne. Den er ret uhyggelig for mindre børn. Egentlig ved jeg ikke hvem filmen henvender sig til, hvis det ikke er for feinschmekkere. Absolut værd at se, og den bør efterfølges af flere andre af hans eventyr.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.