Cookie- og Privatlivspolitik

De Utrolige 2

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen foregår i et urealistisk, animeret superhelteunivers. Den består af mange actionfyldte scener, der afløses af mere rolige scener med varme og humor. I actionscenerne ses superhelte - onde såvel som gode - der kæmper mod hinanden ved hjælp af deres superkræfter. Der ses sammenstyrtede bygninger og biler og tog, der flyver gennem luften, ligesom de gode superhelte forsøges lokket over på de ondes side. Ingen karakterer kommer dog til skade, og filmens konflikter løser sig til slut. Da filmen foregår i et genkendeligt tegnefilmsunivers, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på de mindste børn. Filmen får derfor en 7-års vurdering.

Se mere på medierådet.dk
30.08.2018
| |
1 time 58 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Incredibles 2
|
Versioner: se alle
3D - dansk tale, 2D - dansk tale, 2D - engelsk tale, IMAX 3D - dansk tale, IMAX 3D - engelsk tale, 4DX 3D - dansk tale, 4DX 2D - engelsk tale, Seniorbio 2D - engelsk tale, Babybio 2D - dansk tale, Babybio 2D - engelsk tale
|

Animationsfilmen 'De Utrolige 2' er en efterfølger til Pixars populære familiefilm De Utrolige fra 2004, der fulgte en superhelte-families uortodokse problemer.

Store ødelæggelser og et generelt dalende ry i medierne har betydet, at superhelte-gerningen er blevet gjort ulovlig. Men de tidligere helte kontaktes af rigmanden Winston, der sammen med sin søster Evelyn, vil genskabe superheltenes status i samfundet.

Dertil skal de dog bruge Elastipigen, der rodes ind i en kompliceret sag med en mystisk superskurk. Det efterlader en fortvivlet Hr. Utrolig alene hjemme med børnene - og med en hyperaktiv dreng, en teenagepige og et spædbarn med ukontrollerede superkræfter, får farmand sin sag for. 

'De Utrolige 2' kommer først 14 år efter sin forgænger, men alligevel starter den kun få minutter efter, at den forrige film sluttede - og de konsekvenser som første del efterlod os med.

Filmen genforener det gamle hold med skaber Brad Bird i spidsen, der både har skrevet og instrueret superhelte-braget, hvor han igen med et glimt i øjet ser på familiedynamikker blandet med et suspense-fyldt plot, hvor vores helte er i kapløb med tiden. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (690 votes)
4.7
5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "Hele filmen emmer af dedikation og øje for detaljen, og hvis man tror, at det er en børnefilm, bare fordi den er animeret, tager man grundigt fejl, det er en familiefilm i ordets bedste og bredeste forstand." (Thomas Brunstrøm)

 • Ekstra Bladet

  "'De utrolige 2' er en fest for alle sanser (Michael Giacchinos musik er en integreret del af oplevelsen), animationen er fortryllende udført, den danske versionering er veloplagt [...] og Brad Birds manuskript er ualmindelig velskrevet." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Filmen er så effektivt spændingsfyldt, at den kan måle sig med enhver agentfilm, der har umulige missioner som sit omdrejningspunkt, og samtidig tilbyder den humoristiske godbidder pakket i små fortryllende visuelle gaver." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Det er en bedrift at kunne laste en film med så meget tankegods og stadig gøre den så umiddelbar. 'De utrolige 2' er ekstremt underholdende. Resterne af den åndefulde Disney-tradition har sin stærke fortaler i Brad Bird." (Eini Carina)

 • Weekendavisen

  "Filmen er smukt animeret. [Men] den første film var frisk og ny. Nummer to har man ligesom set allerede." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
annetteuser/61690

Den er bedre end nummer 1.

Anton

Det er frustrerende hvor uoriginal den er især fordi det er en nøjagtig kopi af etteren, men alt er fortalt anderledes. Den fungerer ikke som efterfølger. Familien har åbenbart ikke lært noget efter alt det, de var igennem i 1eren og det er kedeligt at få den samme historie serveret bare på et ringere niveau fordi skurken er forudsigelig, der er mere fokus på jackjack end filmen behøver. Men den er virkeligt virkeligt flot animeret.

Martin

Da jeg selv var barn, da De Utrolige 1 kom ud, har jeg naturligvis ventet længe på at få lov til at se 2'eren. Den fik jeg endelig set sammen med min kæreste for et par dage siden. Vi var begge to ellevilde, da vi havde set den, og det var præcis hvad, vi havde forventet. Nu håber vi selvfølgelig bare på en 3'er, selvom det måske ikke virker så sandsynligt.

Maria

Jeg har glædet mig i laaaaang tid til at se opfølgeren på en af mine yndlings Pixarfilm! Selvom De Utrolige 2 næppe er årets film i 2018, så synes jeg stadig den leverede på en god historie og med skøn humor!

Jonathan

Den kan man godt se igen.

Thor

Her er opskriften på at lave én af de ringeste efterfølgere nogensinde:

- Byt rundt på hvem af Hr og Fru Utrolig der skal have hovedrollen, lad Fru Utrolig gå igennem 90% af de samme ting som Hr. Utrolig gik igennem i den første film, men lav om på situationen, så publikum ikke lægger mærke til det.
- Bagefter downgrader vi antagonisten og ignorer hvor lidt mening dens plan giver. Nu vi er igang så fjerner vi også muligheden for at inddrage meningen med antogisten indenfor fjernsynets påvirkning i 1960ernes Amerika.
- Put en masse actionscener, flotte animationer og velkendte personer (især Jack Jack) på skærmen ofte så nostalgi virkeligt kan blænde publikum.

Sæt dig tilbage og tjen 1 milliard på et middelmådigt stykke arbejde.

Jeg forstår ikke hvordan især medierne kan smide 5 stjerner efter denne film for andet end dets animation. Ved siden af unødvendige malkninger såsom Monsters University, Find Dory, Biler 2 og 3, lægger The Incredibles 2 i bunden. Lad os se om Toy Story 4 bliver den næste..

Rikke junge

Filmen levede op til forventningerne og havde lige det man kunne forvente af den

Anton Berg

Har nu set De Utrolige 2, 3 gange. Og min kærlighed til filmen falder hver gang. Efter et gensyn med etteren, er jeg noget til den konklusion, at det her ikke var ventetiden værd.
Nostalgi kan fandme blænde, for jeg var helt oppe at køre over den efter første oplevelse. De Utrolige 2 er ikke andet end en nedgraderet genfortælling af 1’eren, hvor man lige har udskiftet, hvem der er i centrum samt ændret lidt på antagonisten. 2’eren er blottet for den ambitiøse og sofistikerede charme, som 1’eren havde. Og det er virkeligt en skam, at Pixar truffede den mest dovne beslutning i deres forsøg på at lave en efterfølger sammenlignet med alle de andre retninger, de kunne have hevet det fascinerende univers henimod.

Det er som om, at 80% af alt det, der skete i den første film aldrig fandt sted, trods denne kun foregår et par sekunder efter den første. Ved afrunding af De Utrolige 2, står familien stadig samme sted, som den gjorde efter den første film, fordi den (åbenbart) ikke erkender dens forgænger. Antagonistens vision og mål er direkte retarderet. Det er klogt tænkt, at se hvor galt det kan gå, når man vægter for højt på superhelte, men heri var det simpelthen for latterligt formidlet. Hele sidehandlingen med JackJack er sød, men den håndteres ikke på en måde, som gør det forståeligt for, hvorfor filmen overhovedet vil vægte højt på hans kræfter. Familien (især Bob og Helen) lagde da mærke til, at knægten havde kræfter ved udgangen af etteren. Jeg har så mange problemer med denne film.

Marie

Super fed film! Kan bestemt anbefales :)

Emma

Super god film!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.