Cookie- og Privatlivspolitik

De syv samuraier (1954)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
3 timer 27 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Shichinin no samurai
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

Med filmen 'De syv samuraier' lavede Akira Kurosawa en klassiske "eastern" om syv samuraiers forsvar af en landsby hærget af banditter som en hyldest til den klassiske, amerikanske westerninstruktør John Ford.

Seks år senere blev filmen genindspillet som en Hollywood-western af John Sturges' 'The Magnificent Seven'.

'De syv samuraier' er at finde på talrige lister over verdens bedste film. 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (62 votes)
5.1
0

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
birger

Holder meget af sortvide film,de 7samuraier er fantastisk.Den version jeg har er på godt 3 1/2 time.Den findes også i kortere versioner

Simon

George Lucas' favoritfilm. Først og fremmest. Denne film har desværre et tempoproblem. Filmen kunne sagtens have været to timer og et kvarter. Hvis man ser bort fra det, er filmen et mesterværk. Der bliver lagt en masse tid i karakterene, og det resulterede i en fantastisk præstation af Toshirō Mifune, og en trist slutning.

Overraskende meget humor, som mest leveres i fremragende stil af Mifune, næsten fejlfri instruktion af Kurosawa, hvis det havde været mig der havde instrueret den ville der have været mere fokus på Mifune, Shimura og historien istedet for alle samuraierne, f.eks. at en af dem har en "affære" med en af landsbybebornes datter.

Hvis den på mirakuløstvis skulle få re-premiere i biografen er jeg i hvert fald at finde på midterste række med to liter cola, masser af popcorn og slik.

REDIGERET: Hvis man er interesseret er den på ITunes Store med danske undertekster, det samme med Yojimbo, Sanjuro, Rashomon, The Throne of Blood og The Hidden Fortress, som var en kæmpe inspiration for Star Wars.

jonas

Den lever måske ikke helt op til at være verdens bedste film, men den er klart en klassisker og absolut værd at se. Den er på japansk, fra 50'erne, i sort og hvid og varer tilmed lidt over 3 timer. Til gengæld var den langt fra kedelig! Den er perfekt konstrueret, sommetider nervepirrende og de mange muntre og humoristiske karakterer giver filmen sit helt eget liv. Simpelthen bare et genialt mesterværk!

Torstenuser/867526

Ikke så meget at sige. Det er Akira Kurasawas største film, den er meget lang, men for mit vedkommende, så er man fanget hele vejen igennem

Det er en klassiker og en af de bedste. Alle filmelskere burde kende den.

Harmonicauser/926845

Nej, der er ikke 3D effekter, eller for den sags skyld special effects. Den er i sort/hvid, og er 3½ time lang... Desværre er det ikke alle der har tålmodighed (eller mod) til at kaste sig ud i lange, lidt langsomme sort/hvide film uden effekter?

Så er alle advaret - egentlig lidt synd, at man skal starte med alle "forbeholdene", for denne film hører til de absolutte klassikere, og ikke bare fordi alle siger det. Man glemmer omverdenen, og de 3½ time flyver afsted...

Alle de bedste film er først og fremmest godt fortalte gode historier, og her hører De 7 samuraier til i toppen. Filmen handler først og fremmest om de 7 meget forskellige samuraier og deres forhold til landsbyboerne og hinanden, som filmen tager sig god tid til at udfolde og udforske, så der er noget på spil, når først kampen går igang.

Fortælleteknisk er filmen en overlegen tour de force i filmtekniske fortællegreb - klipning, montage, lyssætning, tempo og musik, som passer til hver enkelt scene, og blandt skuespillerne er Toshiro Mifune en ren fryd...

Og så synes jeg egentlig også det er godt en gang imellem at se de gamle sort/hvide klassikere, det giver en helt særlig stemning, sådan retro på den fede måde, så men kan blive mindet om at gode film handler om andet og mere end gode effekter...

Få tempoet ned, sluk mobilerne, fyld skålene og glassene, og sæt jer til rette (og prøv at lade som om I er i en biograf - stilhed, tak)

Jeg var heldig at se den i Cinemateket for godt 15 år siden, men den kan fint nydes foran husalteret. Se i øvrigt også gerne den amerikanske genindspilning med Yul Brunner, 7 mænd sejrer, hvor handlingen er flyttet til Mexico og samuraier er udskiftet med cowboys - en af de få vellykkede genindspilninger med respekt for forlægget, men på sine egne præmisser - sjovt at sammenligne de to.

Patrick

Genial film, både med humor og alvor. Temmelig lang, men ikke noget der var et problem for mig.
En af mine yndlings klassiske film.

Wayne

Kurosawa lavede denne som en hyldest til John Ford - og blev senere efterlignet på amerikansk.

Det er ikke eneste gang Kurosawa er blevet efterlignet. En anden Yojimbo - blev til først Sergio Leones; En nævefuld dollars - og senere Last Man Standing. Begge lavet i dyb respekt for forlægget.

Filmen; Den er lang, i for hold til nutidens standard, men overraskende fyldt med humor.

Actiondelen er fair nok, efter datidens muligheder - men blegner i forhold til nutidens Martial arts film.

Alt i alt, spændende at se en af filmhistoriens mest omtalte film.

mads

de syv samuraier kan vel nok betragtes som akira kurosawas hovedværk, og det er ikke uden god grund.

filmens historie foregår i japan under middelalderen i en lille landsby som hvert år får besøg af banditter der stjæler deres afgrøder, til sidst finder beboerne syv samuraier som for 3 måltider mad om dagen vil lære beboerne i landsbyen at beskytte sig mod banditterne.

selvom filmen var godt 3 timer lang flyver tiden afsted alligevel, alle karaktererne i filmen er utrolig godt beskrevet og hver af dem giver filmen et helt bestemt flow.

udover dette er action scenerne i filmen utrolig godt lavet taget i betragtning at filmen er fra 1954 og den betydning de scener har haft for filmhistorien er nærmest revolutionerende.

S. Rico

Jeg blev meget positiv overrasket over denne film. Jeg havde forventet en mega tung film givet dens alder, det uforståelige sprog og ikke mindst en længde på næsten 3½ time.

Men tiden flyver afsted i det gode selskab. En lille bondelandsby står overfor at blive angrebet af 40 banditter og berøvet alt hvad de har. Angrebet forventes at finde sted lige efter høsten og de ved ikke deres levende råd. Byens gamle kloge mand anbefaler at hyre nogle samuraier til at beskytte dem.

Den første time går med at præsentere problemstillingen og finde nogle frivillige samuraier. Den næste time foregår i landsbyen, hvor taktikken skal forberedes, og dette krydres med diverse interne stridigheder.

Efter 2 timer kommer banditerne så endelig, og De 7 Samuraier slår over i en regulær actionfilm. Indtil da er der nemlig på ingen måde tale om en actionfilm, snarere et drama med socialrealistiske elementer og overraskende meget humor.

I øvrigt er titlen lidt misledende. Der er ikke 7 samuraier. Faktisk kun 5. De to sidste er en ung ”samurai-wanna-be” samt en uligevægtig slagsbror, der står for filmens mange morsomme indslag. Sidstnævnte spilles af ingen ringede end gode gamle Toshiro Mifune.

Mortenuser/631258

Måske lidt lang og måske lidt trist med sort/hvid.
Men fantastisk film med en god historie.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.