Cookie- og Privatlivspolitik

De særlige

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har i de fleste scener en let stemning. Den indeholder dog scener, hvor psykisk handicappede personer bliver utrygge og angste og reagerer overraskende og voldsomt. I en scene fx går en psykisk handicappet dreng pludselig amok, overfalder og slår en plejer, så plejeren får næseblod. Da scenerne er af kortere varighed og ingen personer kommer alvorligt til skade, vurderes filmen til kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
23.01.2020
| |
1 time 54 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Hors normes
|
Versioner: se alle
2D, Babybio
|

Det franske feel good-drama 'De særlige' er den nyeste film fra instruktørerne bag publikumshittet De urørlige.

Deres nye film handler om to særlige mænd, der er ret forskellige. Bruno er en midalderende single jøde. Malik er en muslimsk familiefar.

De har dog en ting til fælles. De giver alt de har for at hjælpe unge autister, og ikke de nemme sager. De unge mennesker som staten giver op over for, sendes nemlig afsted til Bruno og Malik, som på alternativ vis underviser og støtter patienterne samt deres familier.

'The Specials' fik verdenspremiere ved filmfestivalen i Cannes, og er med sit hjertevarme budskab yderst sammenlignelig med filmskabernes forrige film. Mange af de medvirkende i filmen er desuden amatør-skuespillere med tilknytning til autisme.

I rollerne som Bruno og Malik ses to af fransk films førende mænd, Vincent Cassel og Reda Kateb. (Copyright: kino.dk) 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (90 votes)
4.7
3.8

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "... filmen [oser] af hjerteblod og er så bundsympatisk og feel-good-agtig, at den er svær ikke at holde lidt af." (Thomas Brunstrøm)

 • Filmland P1

  "... Nakache og Toledano [...] har skabt en hjertevarm, helt igennem sober, kun lidt kunstig og konstrueret film, ud af et meget svært emne. Se, det er en rigtig feel good-oplevelse." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "... en film om autister til de pårørende, og den er samtidig en ode til ildsjæle i socialt arbejde. Er der plads til den slags som fiktionsfilm i biografen? Et stort ja til det spørgsmål. Også selv om vi må trækkes med lidt sødsuppe undervejs i den velsmagende feel good-menu." (Jacob Wendt Jensen)

 • Politiken

  "'De særlige' er en feel good-film, men langt det meste af vejen også en velgørende realistisk og relevant en af slagsen." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Det er alt sammen fint – og blue collar-rollen klæder Cassel – men facit er givet fra begyndelsen. 'De særlige' er en dramatisk rekonstruktion af et forløb, man hellere så skildret i en film uden filter." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Chrisuser/149783

Den fremstår rodet,svært at se en større handling end at de hjælper mennesker i knibe, mens Cassels telefon ringer hele tiden...
En utroligt rodet film, men et smukt budskab, som dog aldrig rammer, som De Urørlige gjorde. Den var ikke specielt godt skruet sammen, og da den ofte vil skildre det kaos, som hovedrollerne går igennem, er det svært at se det på nogen måde er en hjælp, for mennesker, som har brug for ro, faste rammer mm. Det virker simpelthen utroværdigt skildret, selvom det er en sand historie.

Casper

Fin film! Kan anbefales

Ardimon

God film som oplyser om de kår mange står med hver dag. Man kunne evt kigge på pædagogerne i Danmark, som hver dag løber hurtigt fordi de har valgt et job hvor de hjælper deres medmennesker. Der kunne laves film med de samme situationer som i denne film, og det håber jeg at man tænker over efter man har set denne film. Hvor vigtigt det er at vi har personer som brænder for deres arbejde.
Selvfølgelig var det super godt skuespil!

Trine

Kan absolut anbefales. Den bedste film i mange år.

ninne

Store forventninger ud fra omtalen, alt for tynd og de prøver at fylde dem ud, det var mere som en tv-udsendelse

Giselinde

Det var en meget smuk og rørende historie især, når man ved at den er baseret på en sand historie.

De to skuespillere, som spiller hovedrollerne gør det virkeligt godt og man binder sig meget hurtigt med de forskellige karakterer.

Udover gode skuespillere er filmen fyldt med smuk musik, som gør filmen endnu mere følsom.

Jeg kan helt klart anbefale denne film, men man skal dog ikke forbinde den / forvente "De Urørlige 2".

Søren

Tak til Kinotur for oplevelsen.
Jeg blev inviteret i biffen og troede jeg skulle se De Urørlige på amerikansk. Da det gik op for mig, at filmen er fransk forventede jeg De Urørlige 2. Jeg fik noget helt andet. Man skal slet ikke tænke på De Urørlige. Denne film er vigtig og aktuel. De to i hovedrollerne spiller godt med alvor, tilsat lun humor. Historien er baseret på virkelige hændelser hvilket gør den endnu mere særlig. Bliv i salen ved rulleteksterne, der vises autentiske billeder.

Nanna Sophie

Skaberen af "De Urørlige" har lavet en ny film inden for samme genre.

"De Særlige" handler om en passioneret ildsjæl i Paris, der gør alt, hvad han kan for at hjælpe unge med adfærdsvanskeligheder, som ingen andre i samfundet vil/kan hjælpe.
Filmen er baseret på virkelige hændelser. Det er en meget tankevækkende historie, hvor man får følelsen af, at samfundet i Frankrig svigter de borger, der har allermest brug for hjælp.
"De særlige" er meget tankevækkende, og man kan ikke lade være med at tænke over, om situationen også har været gældende i Danmark. Eller måske er det i dag.

Med informationen om, at det er skaberen af "De Urørlige", der har lavet filmen, går man ind i biografen med en stor forventning til filmen. Desværre lever "De Særlige" ikke op til "De Urørlige", da den ikke formår at skabe samme rørende fortælling.
Jeg synes dog stadig, at "De Særlige" har nogle rørende og overraskende øjeblikke. Der er mange søde og skæve personligheder med, og på trods af, at man kan se, at samfundet har svigtet netop disse borger, bliver man trøstet af, at der findes ildsjæle i samfundet, som vier deres til at hjælpe deres medmennesker.

Ashley

“De Særlige” ledte mig gennem hele følelsesrepertoiret — jeg græd, jeg grinede, jeg blev gal. Mest af alt udfordrede den min retsfærdighedssans — og efterlod mig motiveret for at gøre en forskel.

Monique

En god film med mange aktuelle og relevante problemstillinger. Fyldt med gode grin og rørende oplevelser.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.