/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik

De gyldne år

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en dramatisk grundstemning. Den indeholder en række voldsomme scener, i hvilke en dreng bliver slået af sin far og må forsvare sig mod sin utilregnelige mor. Andre scener viser voldelige overfald mod en ung mand. Desuden indeholder filmen en række sexscener. Filmen viser ikke udpenslet vold, men under hensyntagen til de yngste i aldersgruppen 11-15 år, gives filmen en 15-års grænse.

Se mere på medierådet.dk
14.07.2016
| |
2 timer 3 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Trois souvenirs de ma jeunesse
|
Versioner: se alle
2D, FFM16
|

I filmen ’De gyldne år’ er den midaldrende Paul på vej hjem til Frankrig efter flere års arbejde i Tadsjikistan.

Men afrejsen bremses af hans fortid, og det giver anledning til et tilbageblik på ungdommen, hans forældre, en rejse bag jerntæppet og ikke mindst hans første store kærlighed, Esther.

'De gyldne år' er en hyldest til den altopslidende kærlighed og et portræt af en bitter mand, der trods et rigt liv hjemsøges af ungdomsårene. Tonen er ikke ulig Marcel Prousts beskrivelse af forelskelse i ’På sporet af den tabte tid’.

Mathieu Amalric spiller den ældre udgave af Paul, imens Quentin Dolmaire debuterer som hans yngre udgave. Lou Roy-Lecollinet, der spiller Esther, har også sin første filmrolle.

Dramaet er instrueret af Arnaud Desplechin. Instruktøren bag den kritikerroste ’Un conte de Noël’. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (11 votes)
4.9
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "'De gyldne år' er [...] en god oplevelse, og særligt de sensuelle scener besidder en skønhed og et nærvær, der sætter sig." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

  • Jyllands-Posten

    "En fascinerende, men sært adspredt historie med blid melankolsk underlægningsmusik og utroligt velspillet." (Johs. H. Christensen)

  • Politiken

    "... filmens trumfkort er i det hele taget Desplechins sanselige greb om sit erindringsstof og de unge skuespillere, han har sat til at tackle det." (Kim Skotte)