Cookie- og Privatlivspolitik

De elskende passagerer

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
27.06.2013
| |
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Los amantes pasajeros
|

I komedien 'De elskende passagerer' er et halvtomt fly er på vej fra Spanien til Mexico City. Passagererne på første klasse er krævende,
de seksuelt eksperimenterende piloter er arrogante, og de tre homoseksuelle stewarder er ligeså kække og fordrukne som sædvanlig.

Men alt vendes alt op og ned, da landingsstellet viser sig ikke at fungere, og flyet må derfor kredse rundt oppe i luften på uvis tid. Snart må den flyvende forsamling indse, at dette muligvis bliver deres allersidste rejse.

Nye bånd knyttes, og et alternativt samt yderst skandaløst tidsfordriv tages i brug af katastroferejsens kulørte personager, der bl.a. består af en clairvoyant jomfru, en stofsmugler, en diva og en hjerteknusende skuespiller - alle med hvert sit kæmpe ego samt forvokset libido.

'De elskende passagerer' er en ny komedie af den prisvindende spanske instruktør Pedro Almodóvar, der med årene har opnået stor international succes med film som 'Alt om mor' (1999), 'Tal til hende' (2002) og 'Volver' (2006).

Instruktørens nyeste film er dog mere sammenlignelig med hans tidligere værker som f.eks. 'Kvinder på randen af nervøst sammenbrud' (1988), kendetegnet af falden-på-halen-komik og et yderst flamboyant persongalleri. 

'De elskende passagerer' har de garvede Almodóvar-skuespillere, Penélope Cruz og Antonio Banderas, for første gang sammen i et par gæsteroller, men det er Javier Camara, der spillede sygeplejerske i 'Tal til hende', der indtager lærredet som melodramatisk steward.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (20 votes)
3.3
2.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  '"De elskende passagerer" er, kort sagt, en hyggelig og småsjofel lightversion af det, Almodóvar engang var en mester til.' (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  'Det er svært at konstruere sig til det umiddelbare, og når man prøver alligevel, bliver charmen let for selvsmagende, selv for Almodóvar.' (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  'Så absolut Almodóvars svageste udspil nogensinde.' (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  'Her er både uskylds- og illusionstab, modernitets- og krisekritik kommet på vingerne. Men ligesom flyet mangler handlingen hjul at lande på.' (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  '[...] selvom man aldrig for alvor keder sig i selskab med Almodóvars kulørte persongalleri, er rejsen for fjollet og frugtesløs til at være billetten værd.' (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  'Filmen er et kuriosum, snarere end en kunstnerisk fejltagelse.' (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Denne Almodóvar film stikker temmelig meget ud ift. hans øvrige værker. Og så alligevel ikke. For den har en masse af hans sædvanlige kendetegn: Der er en sær blanding af humor og alvor. Der er et spraglet persongalleri, hvoraf en del af dem selvfølgelig tilhører LGBTQ miljøet. Det er filmet i meget stærke farver. Og så er Antonio Banderas og Penelope Cruz endnu engang med (dog kun i det første minut, inden flyet letter).

Der hvor filmen for alvor stikker ud er, at den er MEGET mere fjollet end normalt. Der er godt nok en alvorlig rammefortælling med et fly, der ikke kan lande. Dette medfører, at passagererne frygter for deres liv. De ringer for at snakke (måske en sidste gang) med deres kære nede på jorden, og de kaster sig ud i ting, de ellers normalt ikke ville have gjort.

Problemet er bare, at man ikke kan tage noget som helst af dette seriøst. For tonen er generelt så totalt fjollet, at alle de "alvorlige samtaler" virker malplacerede og kedelige.

Den humoristiske del af filmen er desværre ikke meget bedre, for der er kun ganske få morsomme scener. Selv om jeg på forhånd var advaret om, at dette er Almodóvars ringeste film, så havde jeg ikke troet, at den ville være så lidt seværdig.

Anonymuser/0

Dette ser ikke ud til at blive nogen undtagelse- nedtur !!!

Stine

Filmen lever ikke helt op til Almodóvars sædvanlige niveau, men den har bestemt nogle meget fine og underholdende øjeblikke. En ting er i hvert fald sikkert, jeg har aldrig fløjet med stewarder som dem i filmen her. Og det er en skam ;-).

Frejauser/247866

Skal SÅ meget se den! Ærgerligt jeg missede forpremieren .. Almodóvar er en fantastisk instruktør med en masse god humør :) Glæder mig til at se den i biografen!

Obadia

en film der MÅSKE skal ses når den kommer i tv'et...

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.