Cookie- og Privatlivspolitik

Dawn Of The Dead (2004)

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
30.06.2004
| |
1 time 38 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Dawn Of The Dead
|

Et verdensomspændende kaos er brudt ud. Kødædende zombier er stået op af deres grave og begyndt at angribe. Den unge sygeplejerske Anna flygter i panik og hjælpes i sikkerhed af den sorte politimand Kenneth.

Sammen med andre overlevende finder de ly i det lokale indkøbscenter og for en tid føler de sig i sikkerhed. Men snart løber de tør for mad. Strømmen er det næste der går og de levende døde bryder snart gennem barrikaderne.

I erkendelse af at de er et let bytte, lægger de overlevende en plan, der går ud på at flygte i to armerede busser til en lille ø der tilsyneladende er fri af zombier.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (30 votes)
4.4
0

Instruktør

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Det er en helt klassisk Zombiefilm, hvor hele verden bliver ramt af en form for epidemi af Zombier! Vi følger så en gruppe af mennesker, som ikke er blevet inficeret, og deres kamp for overlevelse. Der bliver jo ved med at komme forskellige fortolkninger af zombie-genren, men "Dawn of the dead" er helt klassisk og det er dejligt at se! Rigtig god zombie-film!

S. Rico

I forhold til Romeros originale film fra 1978, så er der ikke meget nyt. Temaet er det samme, og hovedparten af filmen foregår som i Romeros film i et shopping mall. Det er dog på ingen måde et remake scene for scene. Zack Snyder har lavet sin egen fortolkning og introducerer eksempelvis som noget nyt en nyfødt zombie-baby.

Men generelt er det hele meget forudsigeligt, når man har set originalen. Den afsluttende flugt fra shopping centeret til havnen er til gengæld helt ny og meget forfriskende.

Michael

Jeg har ikke set George A. Romeros originale udgave, der siges at være en satire af forbrugersamfundet. Siden filmen foregår i et indkøbscenter, lyder det som om, at set-up'et er blevet overvejet, at det har en pointe. I Zack Snyder's remake virker det nærmere som et tilfælde. Det hele virker mere tilfældigt end meningsfyldt. Karaktergalleriet består af en hel del personer, der aldrig bliver gransket særligt dybt. Jeg glemte endda en gang imellem den kvindelige hovedpersons tilstedeværelse og funktion. Årsager til handlinger er derfor ikke altid velbegrundede, og da vi nærmer os slutningen kan man mærke en form for stilstand, da ingen synes at have flyttet sig på et følelsesmæssigt niveau. Det starter i en zombieapokalypse og slutter i en zombieapokalypse - men sikke en apokalypse.

Hvis ikke den emotionelle og psykiske dimension af katastrofen bliver håndteret helt korrekt, så gør den fysiske i det mindste. Det er svært at benægte, når der bogstaveligt talt er så mange zombier, at de kan holde en pansret bus tilbage. Byen ligner et levende helvede af flammer og lig (bevægelige og ubevægelige) og rent visuelt kan man ikke helt undgå det flair, som blev noget mere mærkbart i Snyder's mere berømte "300" og "Watchmen". Det sætter sig fast på hjernen, når vi ser de indledende tekster flyde væk som blod, den førnævte bussekvens og en anden scene, hvor hovedpersonen kører gennem en forstad fyldt med zombier og hjælpeløse mennesker uden at bremse bilen eller kameraet på noget tidspunkt. Og skuespillere er skam dygtige i betragtning af, hvor lidt de har at arbejde med. I det mindste føles DE ikke døde, så man aldrig sidder og forventer en pludseligt faldende interesse.

For at sige det kort, så får man alt det som plakaten lover, men så kan jeg til gengæld også garantere, at plakaten holder.

Frank

Fremragende Gyser

josimar1234

den er fed man jeg har set en som er bedre men denne her er også god !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

POO

Det er en af de beste zombie film

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.