Cookie- og Privatlivspolitik

Dark Waters

Tilladt for børn over 11 år
Filmen indeholder flere dramatiske og voldsomme scener med skænderier, trusler, ildpåsættelse og skyderier, hvor personerne er følelsesmæssigt meget ulykkelige og bange. I en scene fx sættes der ild til et hus for at skræmme genboerne. Stemningen i disse scener er gennemgående melankolsk og dyster. Filmen indeholder desuden flere scener med deforme dyr og mennesker, der udvikler kræft og forstørrede organer og er livstruende syge. I en scene fx bliver en meget syg og truende ko skudt på klods hold. Da de dramatiske og voldsomme scener ikke er udpenslede, vurderes filmen til kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
28.05.2020
| |
2 timer 6 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Dark Waters
|

Det biografiske drama 'Dark Waters' handler om den succesrige advokat Robert Bilott, der kommer på sporet af noget ganske foruroligende, da han kontaktes af en bonde fra sin hjemstavn i West Virginia.

Landmandens dyr bliver vanvittige og dør på stribe, og snart viser en forbindelse sig til et af verdens største selskaber: DuPont Chemicals. I årtier har DuPont bevidst forurenet drikkevandet i området i forbindelse med produktionen af deres mest lukrative produkt: Teflon. 

Mens Bilott forsøger at komme til bunds i sagen, bliver det mere og mere tydeligt, hvor langt DuPont vil gå for, at hemmeligheden om deres handlinger ikke slipper ud - og snart er advokatens fremtid, familie og liv i overhængende fare.

Filmen bygger på en artiklen ‘The Lawyer Who Became DuPont’s Worst Nightmare’ af Nathaniel Rich, der indgående dækkede Robert Bilotts årelange og ulige kamp mod det gigantiske firma.

Mark Ruffalo spiller hovedrollen som Bilott, og den alsidige skuespiller er både kendt fra Marvels film som Hulk, fra seriemorderfilmen Zodiac og ikke mindst Foxcatcher og Spotlight.

'Dark Waters' er instrueret af den Oscar-nominerede filmskaber Todd Haynes, der tidligere har stået bag Carol og I'm Not There. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (32 votes)
4.7
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Biografisk historie om advokaten Robert Bilott, som ved et tilfælde havner i et drama med udspring i hans bedstemors hjemegn.

Det er en uhyggelig historie om den lille mands kamp mod overmagten - bogstaveligt med livet som indsats. Det er også en historie om en gigantisk virksomhed som ser stort på liv og død - fordi indtægterne er for store - og fordi myndighederne som skulle beskytte borgerne, ikke eksisterer.

Mark Ruffalo er glimrende i hovedrollen - han beskriver malende de frustrationer og tab, hovedpersonen gennemgår, undervejs i den lange proces som totalt varer næsten 17 år - og omfatter en lokalbefolkning som er splittet i spørgsmålet - de bliver betalt af den virksomhed, som langsomt er ved at slå dem ihjel.

Filmen kommer ubehageligt tæt på alle danskeres liv, da der næppe er nogen som ikke har prøvet at bruge en pande, bellagt med afskallende Teflon...

Det er tankevækkende, og dybt foruroligende at dette kun er en historie blandt mange - som handler om hvor ligeglade virksomheder har været (og måske stadig er det) i jagten på ussel mammon.

Filmen er spækket med fine præstationer af flere bipersoner - og glimrer ved ikke at være et tungt retsalsdrama, men istedet handle om mennesker.

Skræmmende at en mindre dygtig advokat ville have tabt det hele - og endnu mere skræmmende at omkostningerne for Dupont var ufatteligt små, og at de alligevel forsøgte at løbe fra regningen.

8/10

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.