Cookie- og Privatlivspolitik

Dark Shadows

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
10.05.2012
| |
1 time 53 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Dark Shadows
|

I filmen 'Dark Shadows' følger vi Barnabas Collins (Johnny Depp) og hans familie, der i 1752 emigrerer fra Liverpool til USA og med tiden bliver både magtfulde og velhavende.

Ikke mindst Barnabas lever livet som eftertragtet playboy, lige indtil han knuser Angelique Bouchards (Eva Green) hjerte. Desværre for Barnabas er Bouchard bogstaveligt talt en heks, der forvandler ham til vampyr og begraver ham levende indtil 1972.

Her slippes han ved en tilfældighed fri og vender tilbage til et faldefærdigt hus, der bebos af hans mærkelige slægtninge med mørke hemmeligheder.

Det er langt fra første gang, at instruktør Tim Burton og Depp laver en gotisk film sammen. Forgængerne tæller blandt andre 'Edward Scissorhands' (1990), 'Sleepy Hollow' (1999) og 'Corpse Bride' (2005), og nu arbejder filmduoen sammen for ottende gang.

'Dark Shadows' er baseret på TV-serien af samme navn fra 70erne, og med en god håndfuld gotik og familiedrama kan filmen umiddelbart beskrives som en blanding mellem 'Beetlejuice' (1988) og 'The Addams Family' (1991).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (725 votes)
3.9
3.7

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... en vampyrparodi, der har nok i sit eget skøre univers, og det gør, at der ikke rigtigt er hverken satirisk bid i løjerne eller bliver leget nok med klichéerne..." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Filmen er skør, skæv, skøn, sjov, spændende og længere ude end en jitterbug på Jupiter, og den er en udsøgt fornøjelse... det er længe siden, jeg har følt mig så godt underholdt." (Steffen Jungersen)

 • Børsen

  "... en fascinerende og dybt excentrisk film... Samtidig emmer filmen af den typiske anarkiske opfindsomhed, som Burton altid lægger for dagen." (Morten Dürr)

 • Ekstra Bladet

  "Burtons karakteristiske formsprog fornægter sig ikke, og der er masser af underholdende enkeltscener undervejs. Men ... den veloplagte billedside, kan ikke helt opveje den lidt flade fornemmelse, man forlader biografen med." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... det er først og fremmest Johnny Depp, der får lov til at spille hugtænderne ud af gebisset. Ærgerligt, at der ikke er meget bid i selve historien." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... mørkt og muntert drama uden uhygge og med en indforstået nostalgisk vittighed, der aldrig rigtig indhenter den nutid, den så gerne vil gøre indtryk på." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Er nok Tim Burton ringeste film efter min mening.

Lars Michael

Tja hvad skal man sige, tror bare at jeg siger at Johnny Depp spiller som altid godt ,

Star

den her film er lidt god med johnny depp

Joan

Selvom historien er "sjov" og for alle i familien savner jeg nu lidt mere af Tim Burtons karakteriske "mørke" og fordrejede sider han fremviser i hans film.

Men filmen for sig selv er sjov og god og et hit til lørdagshyggen for hele familien

Isa

Tam historie og for lang. Den skal da ses hvis man er Burton-fan, men forvent ikke for meget.
Johnny er dog som Johnny altid er: Fantastisk! Han holder filmen oppe.

Channe

Jeg er fan at Tim der laver filmen og Johnny der er med
det er en sjov og komisk film, der starter som noget ondt og dyster. dem det er den langt fra. Mest grineren film jeg har set længe

Juliane

Vildt sjov og spændene film, den bedste film jeg har set længe:)

Wayne

2 stjerner?

Rixer

Rigtig god underholdning. Sjov og samtidig en god handling. Men må dog indrømme, at det eneste der holder filmen oppe er Depp.

FilmFaxuser/1051580

Ikke alle danskere vil komme i tanke om en tv-serie, når de hører titlen 'Dark Shadows'. Men den er god nok, der findes en (gammmel) serie fra 1966, der udspiller sig på nogenlunde det samme plot. Og nu kommer der altså en film. Men desværre er filmen i helhed en decideret nedtur. Det er imidlertid ikke den skuffende stil filmen udspiller sig på, der generer mest i Tim Burton´ nyeste filmatisering. Det er sammenhængen mellem de talrige spøjse figurer og dårlige jokes, der er noget galt med. Jeg havde tårnhøje forventninger til denne film, og det er ærgerligt at resultatet bliver til et makværk, når filmen derudover indeholder nogle glimrende skuespillere som f.eks. Johnny Depp, Eva Green og Helena Bonham Carter. Og der er ingen tvivl om at Tim Burton er en suveræn instruktør, men efter 'Sweeney Todd' har det gået ned af bakke. Dark Shadows' er en kedelig film der på ingen måde virker ny (også selvom man ikke kender tv-serien). Den er til gengæld propfyldt med detaljerede dialoger, men som bare gør filmen ufatteligt kedelig, og så fungere kombineringen af gyser, fantasy og komedie genren ikke som den skulle. Derudover prøver filmen på at presse alt for meget fra Tv-serien ind i handlingen, desværre ender det hele i noget indhold-rodsmmen med mærkelige sidehistorier, et diffust resultat, og en ujævn filmatisering, der heller ikke er særligt troværdig inden for sin egen historie og koncept. Derfor får 'Dark Shadows' kun to stjerner.

- Skrevet af: Bella

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.