Cookie- og Privatlivspolitik

Dan Dream

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en let og humoristisk grundstemning. Den indeholder enkelte dramatiske scener med småuheld og med konflikter. I én scene er en mand fanget i en bil, som kører ind i en mur, og han kommer ud med rifter og blod i hovedet. I en anden scene kommer en gruppe mennesker op og slås, og hovedpersonerne sidder efterfølgende vrede og blodige i en bil. I en tredje scene køres en mand ned af en mejetærsker. Da de dramatiske scener er korte, forløses humoristisk, og da grundstemningen er let og varm, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
30.03.2017
| |
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Dan Dream
|
Versioner: se alle
2D, Danske undertekster, Med intro, Babybio, Seniorbio
|

I komedien 'Dan Dream' vil iværksætteren Thorkild bygge verdens første elbil, og han finder hurtigt det helt rigtige hold til opgaven.

Sammen flytter de produktionen til provinsen, og selvom der er mange udfordringer, er Thorkild og hans kumpaner stadig optimistiske.

I provinsen skal man dog vænne sig til de nymodens københavnere, og så skal holdet nå at blive helt færdige, før årets første jordbær kommer. Men kan fantasterne sejre i et Danmark, der er styret af janteloven?

'Dan Dream' er baseret på historien om den danske elbil, Hope Whisper, der i 1983 kørte galt ved opvisningen i Forum. Komedien er skrevet af Casper Christensen og Frank Hvam, der begge medvirker i filmen som hhv. Thorkild og Knas. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (736 votes)
4.4
3.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Casper Christensen og Frank Hvam er aldrig mindre end sjove, når de skriver replikker ..." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Jesper Rofelt [...] debuterer som spillefilminstruktør og lykkes med en bredt underholdende folkekomedie." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "Der er [...] gode momenter undervejs, som desværre primært sætter den gennemgående larmende tomhed i relief." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Der leges med karikaturerne, men karaktererne forbliver desværre netop det; de udvikler sig aldrig til rigtige mennesker, man kan holde af og med." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "'Player' og 'Undercover' har gjort mig skeptisk over for Casper Christensen som komedieiværksætter, men 'Dan Dream' har faktisk en sjov historie og et hjerte, der banker for sine helte." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Kærligt gensyn med 80'erne som aldrig når klovnske højder.

Lars Michael

Hvis du elsker folkene bag tv-serie Klovn, så ville du også elsker den her film.
Sjov og ikke mindst alvor.

Mr. SNAKE.

komplet lav humor, lige en film efter min smag.
filmen har den samme humor som jeg selv har, plat, latterlig og godt skuespil.

det er klart en film jeg kan anbefale hvis man kan lide serien klovn.

bambiexplorer

Dan-Dream blev præsenteret af ejeren af den (vistnok eneste fuldt funktionsdygtige), til kørsel på amerikanske veje, godkendte version af Hope Wisper. Vi fik set vidunderet, som han altså kører rundt i med jævne mellemrum. Han fortalte den rigtige, sådan da, historie om hvad der rent faktisk skete den skæbnesvangre dag, der i Forum i 1983. Og også om hvad der skete bagefter, hvor man prøvede at få bilen solgt til det amerikanske marked. Man skulle bruge 150 mio. til at starte op, men desværre lykkedes det kun at få samlet cirka 100 mio sammen, og dermed døde drømmen om et dansk el-bileventyr og om Danmarks Detroit …

Filmen er meget løseligt baseret på den virkelige historie om Hope Whisper. Det bliver der heller ikke lagt skjul på. Det giver instruktøren Jesper Rofelt mulighed for at lege med karaktererne. Hvilket han da også forsøger. Der er da også et par af figurerne der indledningsvis er sjove og skæve, men ret hurtigt bliver de temmeligt irriterende. Alle, som i ALLE, de sjove-ish ordspil har vi set i traileren, så man skal lede længe for et finde en reel grund til at gå ind og se Dan-Dream, specielt hvis man skal betale fuld pris for den.

Casper Christensen var sjov i Tæskeholdet og underholdende i Husk Lige Tandbørsten. Derefter gik det hurtigt ned ad bakke, og han har ikke lavet noget der har imponeret mig siden da. Faktisk er Casper Christensen og Frank Hvam ikke særligt sjove i Dan-Dream, man bliver i tvivl om hvorvidt de overhovedet forsøger, eller om de er så indbildske at de tror, at deres blotte tilstedeværelse, er nok til at gøre filmen succesfuld? To af dem der forsøger sig med komik i filmen, med moderat succes, er Peter Gantzler og Mia Lyhne. Bortset fra det, er det nogle ret forglemmelige præstationer, som Dan-Dream byder på.

Der er da spøjse indslag i Dan-Dream. Men decideret sjov, bliver filmen aldrig. De værste platheder fra Klovn er pillet ud af filmen, og det er jeg bestemt glad for. Tilbage står vi med en film som hverken er plat eller sjov eller noget som helst andet, faktisk. Der bliver dog affyret et par politisk ukorrekte svinere, og de er rimeligt sjove. Der er blot alt, alt for få af dem.

Filmen er lavet uden noget som helst, som gør den til en filmisk oplevelse. Den er filmet lige ud ad landvejen … en lang og kedelig landevej. Det kan såmænd godt forsvares, hvis filmen kan bære det. Det kan Dan-Dream så ingenlunde. Musikken er også på det jævne, selvom der vist er et par 80’er melodier på sound tracket. Men hvilke, kan jeg ikke lige huske!

Dan-Dream minder heldigvis ikke om Klovn, men desværre gør det den (heller) ikke sjov. Nogle få fnis her og der, kan filmen kaste af sig, og det er så det hele. Jeg var ikke imponeret og begyndte ærlig talt at kede mig hen imod slutningen. Det bedste ved arrangementet i Reprisen i Hote, var helt klart indledningen, det middelmådige glas vin og kigget på bilen efter filmen. Dan-Dream får tre bittesmå stjerner … og den korteste (og mindst inspirerede) anmeldelse fra min hånd, i mands minde :) Der er jo, trods alt, lidt sammenhæng i tingene :D

blog.nilsbuch.dk

Isakuser/1001134

Casper og Frank har begået en overraskende god film med både humor og en vis form for dybde. Der er noget fascinerende, fængende og tragisk ved Thorkilds fald, og De Vilde Kaniner er det perfekte stykke musik til at underbygge melankolien.

Liza

Jeg valgte udelukkende at se Dan Dream pga. at den foregår i 80'erne. De seneste år har jeg ikke været så meget til Casper og Franks humor. Jeg er vokset op i 80'erne og 80'er temaet kan altid få mig til både at grine og græmmes. Og på det punkt synes jeg, at filmen var godt gennemført. Selve historien var også ok. Og det gjorde rent faktisk, at jeg glemte at det var Casper og Frank, jeg så på i filmen. Men det er helt klart det gennemførte 80'er tema, som giver filmen 4 stjerner hos mig.
Og den som faktisk fik mig til at grine mest var Lars Hjortshøj. Jeg havde til tider næsten ondt af, hvad han har været udsat for i den film.

Christian S. R.

Sjov lille dansk komedie hvis tid er placeret i én vi sjældent ser når det gælder dansk filmproduktioner. Casper Christensen og Frank Hvam er sjove som altid, og de får endnu engang deres publikum til at grine her i Dan Dream

ninne

Jeg er normalt ikke til Casper Christensens humor, men jeg fandt denne ret sjov, da jeg stadig husker firserne. Og jeg genkender typerne, episoderne og musikken. Og det er egentligt en film med H.C.Andersens morale.

Maj-Brittuser/682378

Sjov Sjov sjov.... elsker de skuespillere og ja.. nogle ville sige sjov, andre god, andre plat, nogle gode humor, andre dårlige.. men er man fan af de mennesker er det en kanon film :)

Maj-Brittuser/682378

Sjov film med god handling. Måske lidt plat men ?

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.