/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik

Da Hitler stjal den lyserøde kanin

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen er fortalt i et roligt tempo og har i de fleste scener en varm grundstemning. Den indeholder dog scener med skænderier og scener, hvor personerne er bange, kede af det og græder. Scenerne indgår i en sammenhæng, der kan være svær at forstå for de yngste. Da scenerne er af kortere varighed, vurderes filmen til kun at kunne virke foruroligende på de yngste børn og får derfor en 7års grænse.

Se mere på medierådet.dk
12.05.2021
| |
1 time 59 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Als Hitler das rosa Kaninchen stahl
|

Filmen 'Da Hitler stjal den lyserøde kanin' er filmatiseringen af Judith Kerrs selvbiografiske bestseller, der handler om en pige og hendes familie, som tvinges i landflygtighed kort før 2. Verdenskrig sætter Europa i flammer.

Anna er ikke klar over, hvem Hitler er. Hun har for travlt med skole og venner til at bemærke Hitlers ansigt, der pryder plakater over hele Berlin.

Men da hendes far en dag forsvinder, og familien i al hemmelighed forlader Tyskland, begynder Anna at forstå, at manden på plakaterne er ved at ændre hele Europa, og at livet aldrig bliver det samme igen. 

Det historiske drama instrueres af Caroline Link, der i 2003 vandt en Oscar i kategorien Bedste udenlandske film for Fortabt i Afrika.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (11 votes)
4.1
3.8

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Filmland P1

  "[...] den har en aktuel vinkel. Og den vinkel gør Anna og hendes stjålne kanin til en meget påtrængende historie." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "... en veldrejet, fint spillet og sympatisk familieskildring om en traumatisk periode i den unges Annas liv, hvor familiesammenholdet blev det sikkerhedsnet, der bar hende igennem til sikkert land." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Vil man give sine unger en empatisk og udramatisk indføring, både i hvad Anden Verdenskrig var for en størrelse, og i hvad det vil sige at være på flugt som barn – noget, som desværre stadig er aktuelt – så er dette et godt sted at starte." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Soundvenue

  "At lade det uskyldige og naive være linse for krigens komplekse karakter kan være et virkningsfuldt greb, men i denne filmatisering bliver det blot ét perspektiv ud af mange." (Lise Stenbæksgaard)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Mikkel

Denne liste viser nogle gode tudefilmer jeg synes dog at denne film var bedre en alle de nævte.. :-)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter