Cyrano

11. Nov 1969
124 min
MGM
Cyrano
Billede
(© MGM)
Cyrano poster
(© MGM)
0.0 / 6
Brugere (0)
0.0 / 6
Medier (0)
Bedøm selv filmen:
‘Cyrano’ er et romantisk musicaldrama, der er særdeles vanskeligt at modstå. Før man har set sig om, må man overgive sig til filmens fængende sange – originalt komponeret af Aaron og Bryce Dessner fra newyorker-bandet The National - og filmens meget flotte produktionsdesign. En sand vitaminbooster og en tidlig julegave til Cinematekets publikum, optaget på skønne Sicilien.

Joe Wright, instruktøren bag successer som ´Soning´ og ´Stolthed og fordom´, har sans for det melodramatiske og tager her livtag med den klassiske fortælling om officeren og digteren Cyrano De Bergerac. Tankemæssigt forud for sin tid imponerer han med sin humor, intelligens og sit store talent for fægtning. ´Game of Thrones´-skuespilleren Peter Dinklage med de melankolske øjne og sårbare udtryk overbeviser som den forelskede poet, der kan smelte hjerter med sine ord, men ikke med sin fysik. Cyrano er forvisset om, at hans udseende gør ham uværdig til at blive elsket af sin smukke veninde Roxanne. Her er det ikke Cyranos næse, der står i vejen for romantikken, men hans korte krop, der får ham til at føle sig utilstrækkelig.

Musicaldramaet er visuelt imponerende, ikke kun pga. designet, men også for sit kreative kameraarbejde, bl.a. i de bjergtagende fægtescener. Varme og indlevelse præger skildringen af den komplicerede kærlighedstrekant. Roxanne forelsker sig i Christian, en ny rekrut i Cyranos regiment, der dog på ingen måde har ordet i sin magt. Så Cyrano træder til og skriver kærlighedsbreve til Roxanne med Christian som afsender. I will make you romantic. Will you make me handsome?´ spørger Cyrano sin ven og (intetvidende) rival.

Men det er Cyrano, der forfatter de ord som Roxanne forelsker sig i. Hun er ganske ubevidst om, at de i virkeligheden stammer fra hendes ven, hvis sjæl martres af indestængt kærlighed.´

Brugernes anmeldelser

0,0

0 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: