Cloud Atlas

Censur 15
14. Mar 2013
172 min
UIP
Cloud Atlas
Billede
(© UIP)
Billede
(© UIP)
0.0 / 6
Brugere (0)
3.8 / 6
Medier (5)
Bedøm selv filmen:

I science fiction-filmen 'Cloud Atlas' kædes seks historier mere eller mindre sammen.

På en stillehavsø i 1850 møder notaren Adam Ewing (Jim Sturgess) en slave og en excentrisk doktor. I Belgien i 1831 stifter den unge Robert Frobisher (Ben Whishaw) bekendtskab med en kendt komponist og indleder et forhold til hans kone.

I 1975 kommer reporteren Luisa Rey (Halle Berry) på sporet af en atomkatastrofe i Californien takket været en vigtig kilde. I det nuværende England udsættes forlagschefen Timothy Cavendish (Jim Broadbent) for en række absurde hændelser.

I fremtiden udspørges klonen Sonmi~451 (Doona Bae) om sine skæbnesvangre handlinger, og i en endnu fjernere, dystopisk fremtid fortæller den gamle mand Zachry (Tom Hanks) om sine skelsættende oplevelser som ung.

'Cloud Atlas' er en ambitiøs filmatisering af David Mitchells ligeledes ambitiøse roman fra 2004, der sidste år blev oversat til dansk. Mange af de store skuespillere har mindst fem forskellige roller, og filmen veksler konstant mellem fortid, nutid og fremtid.

Science fiction-filmen, der med et episk snit behandler emner som hævn, religion og kampen for retfærdighed, er instrueret af ikke færre end tre instruktører, som tidligere har stået bag vidt forskellige film som Matrix-trilogien (Andy og Lana Wachowski) og 'Lola rennt' (Tom Tykwer).

Brugernes anmeldelser

0,0

0 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: