Cookie- og Privatlivspolitik

Cruella

Tilladt for børn over 11 år
Filmen indeholder flere scener med ulykker, overfald, forfølgelser, tilfangetagelser, afstraffelser, voldsomme ildebrande, drabsforsøg og mord. I enkelte længere scener er stemningen gennemgående ildevarslende, men i de fleste scener indgår der elementer af humor og ironi, der med til at skabe en distance til personernes egoisme og onde handlinger. Da filmen desuden foregår i et forholdsvist urealistisk 70'er miljø med nogen distance til realisme, vurderes filmen til kun at kunne virke skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 7-11 år. Filmen får derfor en 11 års vurdering.

Se mere på medierådet.dk
28.05.2021
| |
2 timer 14 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Cruella
|

Filmen 'Cruella' fortæller forhistorien om skurken Cruella de Vil fra Disneys klassiske tegnefilm '101 dalmatinere' fra 1961.

Skurke-fortællingen foregår i 1970'ernes London, hvor den unge modedesigner Estella får arbejde hos byens hotteste designer, Baronessen.

Estalla vil dog ikke stå i skyggen af nogen og med stor selvtillid og hjælp fra sine venner, begynder Estella en kamp mod Baronessen om pladsen som Londons topdesigner.

Efter at have holdt sig selv tilbage hele sit liv får Estella endelig muligheden for at udnytte sit fulde potentiale, men vil hendes selvfundne familie også kunne acceptere hendes sande jeg: Den egoistiske og magtbegærlige Cruella?

'101 Dalmatinere' har allerede to tidligere live-action filmatiseringer, hvor Glenn Close ses som den pels-elskende hundetyv, mens Oscar-vinder Emma Stone denne gang overtager rollen som den yngre udgave af Cruella de Vil.

Tidligere har Disney også fortalt forhistorien til Tornerose-skurken Maleficent i filmen af samme navn med Angelina Jolie i hovedrollen.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (46 votes)
5
5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Politiken

    "Der er mange kærlige nik til tegnefilmen, der fletter sig smukt og ubesværet ind. Alligevel er 'Cruella' en film i sin egen ret. Den er kompromisløs og visuelt prægnant, fuldstændig som sin hovedperson." (Nanna Frank Rasmussen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Emma Stone og Emma Thompson er ikke mindre end forrygende i denne vildt overraskende gode film.

Det virkede ellers på forhånd som en irriterende idé at forsøge at kopiere succesen fra Malificent og fortælle endnu en Disney historie set fra skurkens side. Cruella er dog meget langt fra stilen i Malificent. Det er mere hen i retning af The Devil Wears Prada – men hvor der er skruet langt mere op for satiren og overdrevent tegneserie skuespil.

Det kunne meget let være gået helt galt. Men de to gange Emma’er er utroligt nok begge i stand til at give deres vanvittige karakterer en troværdig menneskelighed. Jeg vil faktisk mene, at de begge burde være blevet Oscar-nomineret. Men denne slags ”useriøse” roller har ikke for vane at blive hyldet. Synd, for jeg nød virklig deres præstationer fra start til slut.

En anden ting jeg nød, var musikken. Det er sandsynligvis det fedeste soundtrack fra 2021. Filmen er spækket med groovy hits fra 60’erne og 70’erne. Man kan ikke undgå at blive i godt humør.

Historien er også fed. Det burde jo nogenlunde give sig selv, at filmen ender med, at Emma Stones karakter bliver til den onde Cruella. Men der var faktisk forbløffende uforudsigelig. Jeg vil kun røbe, at jeg 100% godt kan forstå, at Cruella hader dalmatinere. Hendes vej fra forældreløs stakkels lille pige til ”hævnen-er-sød” øjeblikket er underholdning af bedste skuffe.

Wayne

Pengetanken er gigantisk hos Disney. Derfor har de også råd til at købe det bedste - og det gør de.

Alt spiller - alt er flot - de bedste skuespillere er hentet til jobbet - Emma Stone (en Oscar) gør det hun skal, men bliver overstrålet af Emma Thomson (to Oscars) - som bare er den ondeste af de to.

Skuespillet, special effekt og designafdelingen kører altså i højeste gear - så hvorfor mangler der alligevel noget?

Det er måske fordi det hele er blevet så stort, at ingen helt har overblik over hvad der sker - der mangler den nerve og holdfølelse - som et mindre crew kunne have skabt.

Og så er det tilmed alt for langt - hele to timer og 14 minutter.

Samlet bliver det bare så kedeligt, at jeg var nødt til at se den i to dele - jeg var ganske enkelt ved at falde i søvn.

Det er bare alt for tydeligt at det er et bestillingsarbejde, hvor alle gør deres job - og ingen gør noget forkert.

Disney maskinen arbejder på højtryk - og mens resten af verden er gået ned i gear så kører de bare videre i samme tempo.

Jeg ville foretrække at de stod på bremsen og lavede færre film, som ikke bare er bestilt på direktionsgangen. Så var der også en chance for at man ikke kedede sig så meget, og rent faktisk gad at se nogle af dem mere end en gang.

Denne kommer jeg ikke til at se igen - men trods det så hæver skuespillerne og produktionen det til små seks stjerner ud af ti. Men det er skammeligt at man ikke forlanger mere, af det potentiale.

janniuser/122723

Flot - fantastisk - Genialt
Super skuespil

Knuduser/449159

Jeg har ikke vøret i biografen længe p.g.a Corona men denne film kunne godt lokke mig ind igen. Dog er jeg ikke villig til at rejse flere hunrede killometer for at komme ind og se den. Ærgeligt at fimen kun vises i to biografer.

Lars

Længe siden jeg har et en så lækker, som i TOPLÆKKER film, der simpelthen bare swinger helt enormt vellykket. Historien følger nogenlunde den fremragende animerede klassiker, men hold da op hvor er Stone afsindig farlig på alle niveaer , og det må i Disney sammenhæng, siges at varsle et enormt leap væk fra Walt Disneys støvede kontor. Fantastisk modigt take på Cruella De Vil!! Det her er Disney på syre, and i LOVE IT!

HeleneColor

Cruella er en frisk ny genfortolkning af den sindsyge Disney skurkinde fra den elsket tegnefilm i 1961.
Emma Stone er dragende og betagende - hun er awesome til rollen, og kemien mellem hende og Emma Thompson er topklasse!

Ærligt at filmen vises i få biografer fordi, filmen fortjener, i sin ret, at blive vist på det store lærred!:)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.