Cookie- og Privatlivspolitik

Creed

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
03.12.2015
| |
2 timer 12 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Creed
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|

Adonis Creed har boksning i blodet, og den unge mand har tydeligvis talent for den ædle sport. Hans far var nemlig den legendariske Apollo Creed, som først besejrede Rocky Balboa og senere tabte titelbæltet til den selvsamme bokser.

Alligevel peger karrieren i en anden, og mere fornuftig, retning. Faren døde i bokseringen, og det er ikke med hans stedmors velsignelse, at Adonis vælger boksning fremfor det respekterede forretningsliv. Drevet af sin passion for boksning rejser han til Philadelphia for at blive trænet af Rocky Balboa, men der er ikke nogen let opgave at overtale The Italian Stallion, der for længst har skabt behørig afstand til hans gloværdige karriere.

'Creed' er i princippet den syvende film i Rocky-serien, der startede i 1976 med Oscar-vinderen Rocky. Rocky Balboa (Sylvester Stallone) er dog primært at finde på sidelinjen, imens Adonis Creed går i Rockys fodspor, som filmverdenens nye store boksetalent.

Filmen markerer den første Rocky-film uden manuskript af Stallone, der også har overladt instruktionen til Ryan Coogler. Instruktøren fik sit gennembrud med Fruitvale Station, der havde Michael B. Jordan i hovedrollen, og samme skuespiller udfylder nu rollen som den unge mand, der hverken kan eller vil lade handskerne ligge.

'Creed' har modtaget nogle af årets bedste anmeldelser fra de internationale kritikere.

Sylvester Stallone er nomineret til en Oscar i kategorien Bedste mandlige birolle, for sin præstation i 'Creed'. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (217 votes)
4.9
3.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Filmen er enkel, effektiv, sentimental og rørende..." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "... hovedhistorien [krydres] med et rørende kærlighedsdrama, social indsigt og et dynamisk venskab imellem den unge og den ældre bokser. Og klimaks er intet mindre end suverænt." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "... en banal boksefilm, der plotmæssigt er fuldstændigt blottet for overraskelser." (Jacob Ørsted)

 • Filmland P1

  "... sådan er det med Rocky og med Sylvester Stallone. Han vender altid tilbage – også selvom der ikke rigtig er brug for ham. Hvorfor finde på noget nyt, når det gamle ikke er gået i stykker? synes Stallone at tænke." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Få gange har [Sylvester Stallone] vist en større bredde i sit skuespil [...] men her lykkes det igen. Det er ligefrem rørende at se ham lunte godmodigt rundt i manegen med den unge stjerne Michael B. Jordan." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Gamle Rocky er som altid en halv hjerneskade at se og høre på, men det er nu engang Slys charme, og her har også han en livskamp at stå igennem, så de spejler og opildner hinanden, den unge og den gamle." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Elsker man Rocky så ville man også elske denne film.
Synes faktisk at det lykkedes rigtig godt at de har skabt en god boksefilm.

Wayne

Amerikanerne elsker deres boksere. Man kan blive til noget, med talent og hårdt arbejde. Det kræver dødsforagt at stille sig op i en firkant, uden flugtveje, mod en modstander som ønsker at slagte dig for at overleve. Det er måske også årsagen til at film om boksere bliver ved med at sælge.

Historien om Rocky, er næsten Stallones egen. Han kom fra små kår, og måtte kæmpe sig op.

Egentlig burde serien være død med femte del i 1990, som virkelig var ringe. Men Stallone bliver ved med at være tro mod Rocky og Rocky Balboa fra 2006 (som virkelig lød som en dårlig idé) viste at verden var klar til flere kampe i ringen. Nu har Stallone så klogt endeligt lagt handskerne og en frisk indgangsvinkel, med ham som træner er et smart træk for at serien kan fortsætte i mange år endnu.

Det eneste der måske ikke er helt realistisk er at Stallone lyder mindre snøvlende, end nogensinde - og ikke som en bokser som har taget så mange tæsk som han har.

I øvrigt hyggeligt gensyn med Clair Huxtable (Phylicia Rashad), fra The Cosby Show - som spiller Adonis's mor.

Historien bæres frem i fuld respekt for serien, uden at blive for sentimental.

bettina

Filmen har ingen overraskelser what so ever. Allerede indenfor de første 10 minutter kender man hele handlingen, håbede til sidst at ***slettet pga. spoilers***, blot for at blive en smule overrasket og få rystet noget af alt sukkeret af.

Tom

OK film men det må snart være slut

Dunbar

... Så kan du også lide denne film! Så enkelt er det.

Den er bevægende, velspillet og okay skrevet, selvom den ikke er på højde med Rocky 1 + 2, så er den stadigvæk værd at se, hvis man er fan af universet, men hvis du aldrig er blevet fanget af hele hysteriet omkring Rocky før, så lad være.

For os andre var det en dejlig og nostalgisk film, som jeg glæder mig til at se igen derhjemme engang.

Rasmus

Stemnings fuld, og værdig mod Rocky universet

Wolverine

Det er den typiske Rocky film underdog skal kæmpe mod de store drenge og mod alle odds. Jeg vil ikke afsløre udfaldet men blot sige at det er typisk Rocky film.
jeg vil dog tage hatten af for at man i de sidste to film (Rocky Balboa og Creed) har kunne se tidens tand på Rocky og hans nærmeste. Folk han kender dør omkring ham, han bliver markant ældre og ting bliver hårdere at klare for ham. De falder ikke i fælden som mange gør i dag med at prøve at sætte han til at spille præcis samme figur i samme alder som i sidste film men lader faktisk historien gå sin gang. Der er gået en del år og det kan mærkes. Det er som det bør være.
Når det er sagt så er det en typisk boksefilm. De ydre konflikter fra verden bliver ført ud i ringen. Men ganske god film

Barbarauser/78998

Havde ingen forventninger, historien var god nok, kunne godt lide, at man ikke havde forsøgt at gøre Sylvester Stallone yngre, men at han optrådte alderssvarende. Men meget amerikansk og kliché-agtig.

S. Rico

Filmen Creed starter vældig lovende. Vi introduceres for en ukendt efterkommer af den legendariske Apollo Creed, og han kommer snart i kontakt med en aldrende Rocky. Michael B Jordan spiller fint, og samspillet med Stallone fungerer også udmærket. Og det er grunden til, at den første del af filmen er ganske interessant. I disse første 30-40 minutter er man således i glimrende selskab.

Men herefter begynder tiden at snegle sig afsted i biografsalen. Der påklistres en intetsigende romance med Creed’s nabo, og senere påklistres der nogle helbreds issues for gamle Rocky. Begge dele er fyld, der forlænger filmen unødig. Problemet med filmen er, at der kun er historie nok til lidt over en time. Samtidig er både Adonis Creed og hans modstander forholdsvis kedelige og farveløse som karakterer.

MarkusStepH

Jeg frygtet det ville blive en typisk boksefilm, som slet ikke til de gode gamle Rocky film. Det er det slet ikke!
Filmen er rigtig godt bygget op og rigtig flot filmet.

Storslåede præstationer af Jorden og Stallone.
Filmen kan klart anbefales

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.