Cookie- og Privatlivspolitik

CPH PIX 2010 - Mother

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer 8 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Det turde være overflødigt at præsentere sydkoreanske Bong Joon-ho, der sammen med 'Oldboy'-instruktøren Park Chan-wook måske er den sydøstasiatiske instruktør, der er slået mest utvetydigt igennem i Vesten - senest med en film som den ret overgivne monsterkomedie 'The Host' om et morderisk fantasisøslange i Han-floden, der løber gennem Seoul. 'Mother' er Joon-hos videreudvikling af den allerede ret brillante 'Memories of Murder'. Her fortæller han om en ældre kvinde, der bor sammen med sin lettere evnesvage søn og selv tager detektivbukserne på, da denne fængsles for mord. Joon-hos sans for at fortælle er efterhånden blevet sofistikeret i en sådan grad, at det for første gang siden Hitchcocks velmagtsdage i 50'erne er relevant at tale om en arvtager. I en blændende udfoldet central scene afhænger hele udkommet af filmen og karakterernes videre skæbne af, om en dråbe vand når at plaske ned på tåen af en sovende mand eller ej, og Jong-ho er blevet så dreven en dramatiker, at han formår at spænde buen helt derud, hvor hans publikum er ved at sprænges efter forløsning.


VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (8 votes)
4
0

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Mother er ikke nær så lovprist som Memories of Murder, og den er langt fra lige så kendt som The Host, Snowpiercer, Okja og Parasite. Men Mother er umiskendelig en Bong Joon-ho film med alle de træk, som vi elsker ved hans øvrige værker.

På overfladen er det et krimidrama om en mor, der forsøger at efterforske og bevise, at hendes søn er blevet uskyldig dømt. Dette blandes herligt med masser af sort humor, inkompetente politifolk, melankoli - og ikke mindst uventede drejninger. Mother er efter min mening en af Bong Joon-ho's absolut bedste film.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.