Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

CPH PIX 2010 - John Rabe

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer 14 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Verdenshistorien er fuld af navnløse helte, og var det ikke for denne film, havde John Rabe, der senere blev kendt som den gode tysker fra Nanjing, sikkert stadig været det for mange. Og det til trods for, at Rabe reddede over 200.000 kinesere fra at blive slagtet af japanerne i 1937, en bedrift der sætter selv 'Schindler's liste' i perspektiv. Egentlig er Rabe en 'god' nazist, der som fabrikant har opfyldt sin kontrakt med Siemens i Nanjing og skal hjem til Tyskland. Men da den japanske invasion rammer hårdt og pludseligt, vågner humanisten i ham, og han udnytter sit lands alliance med Japan til først at beskytte sine ansatte og siden de mange flygtninge, der strømmer ind på hans fabrik. Mere modvilligt kommer han i spidsen for den lille gruppe vesterlændinge, der etablerer sikkerhedszonen, der i sidste ende redder de mange kineserne fra japanernes massakre. Publikum oplever den ufattelige tragedie gennem den brogede flok, der ud over Rabe (stærkt spillet af Ulrich Tukur) også består af en amerikansk kirurg (Steve Buscemi) og en tysk diplomat (Daniel Bruehl). Florian Gallenbergers prisvindende storfilm er baseret på Rabes dagbøger, som først dukkede op i 1997. Rabe selv døde ukendt og i fattigdom i 1950.VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (4 votes)
4.5
0

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

En meget interessant historie, der skildrer japanernes invasion i Nanjing i december 1937 set ud fra en tysk Siemens fabrikants øjne. Der er tale om en stort opsat film med et meget flot tidsbillede. Skuespillet er yderst solidt, og der er masser af drama og violinspil.

Men på en eller anden måde er den ikke specielt engagerende - altså udover at være historisk interessant. Det kan muligvis have noget at gøre med, at den er fortalt ud fra en tysk vinkel. The Rape of Nanjing var en kæmpe tragedie, og den har fortjent at blive fortalt set med kinesiske øjne. Det blev den så også mere eller mindre et par år senere. Zhang Yimou's ekstremt gribende The Flowers of War fra 2011 har godt nok Christian Bale i den officielle hovedrolle, men fortællingen er centreret omkring to meget forskellige grupper af lokale piger.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.