Corsage

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en dramatisk og konfliktpræget grundstemning. Den indeholder scener med voldsomt indhold, hvor man fx ser en person, som ligger fastspændt og kæmper for at komme fri samt en person som skriger. Grundtemaet omhandler nedtrykthed og suicidal adfærd og selvom man ikke ser personer komme alvorligt til skade, vurderes det, at filmen kan virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
16.03.2023
| |
1 time 53 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Corsage
|
Billetter
Få en påmindelse 3 dage før premieren.

Filmen 'Corsage' er en klassisk periodefilm med et moderne twist, som fortæller historien om kejserinde Elisabeth af Østrig - også kendt som Sissi - der kan ses som en rebelsk og nutidig heltinde.

I julen 1877 fylder hun 40 år, og anses derfor som en gammel kvinde. Filmen følger Sissi, der tidligere har været beundret for sin skønhed, i et år, mens hun forsøger at bibeholde sit offentlige image og leve op til samfundets skønhedsidealer - ved at stramme sit korset yderligere og yderligere. 

Efterhånden som Elisabeth modvilligt ser sin rolle reduceret til en køn kransekagefigur ved offentlige begivenheder, gør hun oprør og lægger egenhændigt en listig og skæbnesvanger plan for at beskytte sit eftermæle.

På Cannes Festivalen 2022 vandt Vicky Krieps, der er kendt fra Den skjulte tråd og gyserfilmen Old, Un Certain Regard-prisen for sin præstation i rollen som kejserinden. På rollelisten finder man også Colin Morgan fra den Oscar-nominerede film Belfast

 

Skal du se Corsage?
(7 stemmer)

Instruktør

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.